Xylexpo Milano basın buluşması gerçekleşti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Xylexpo Milano basın buluşması gerçekleşti

28-02-2018
Xylexpo Milano basın buluşması gerçekleşti
Bu sene 50.yılını kutlayan ve geçmişi 1968 yılına uzanan Xylexpo Ahşap İşleme makineleri fuarı Bu yıl 8-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Fieramilano-Rho’da yapılacak.

Xylexpo İtalya’daki teknoloji ve tedarik odaklı, Eumabois (İtalya Ekonomik Gelişme Bakanlığı) destekli tek ağaç ve mobilya endüstrisi fuarıdır.

 

Gerçekleşecek olan fuarla ilgili olarak,  her yıl olduğu gibi bu yıl da Xylexpo’nun ev sahipliğinde dünyanın önemli saygın basın temsilcileri gerçekleşecek olanXylexpo 2018 fuarı hakkında bilgilendirilmek amacıyla 2 günlük tanıtım amacıyla  Milano’da ağırlandılar.

 

İtalya dışından gelen uluslararası basın 22 ocakta Carlyle Brera Hotel’e yerleştirildi.  Aynı günün akşamı uluslararası basın şerefine  burada bir yemek ve kokteyl verildi.Ekin Yayın Grubu_Mobilya Dergisi, Uluslararsı Mobilya sektör yayıncıları 2 dönem Genel başkanı sıfatıyla Türkiye’den davet edilen tek yayın kuruluşuydu. 

 

İtalya, Yunanistan, Türkiye, Romanya, İngiltere, Ukrayna, Brezilya ve diğer ülkelerin basın mensuplarının ve konuşmacıların misafir edildiği yemek samimi bir İtalyan restoranında müzik eşliğinde yapıldı. Keyifli bir ortamda geçen yemekte Xylexpo dergisinin editörü ve Mobilya sektör yayıncıları FSM üyesi Luca Rosetti, gitarıyla güzel  İtalyan  şarkıları söyledi. Yaklaşık dört saat süren yemekte uluslararası basın mensupları güncel konular, küresel gelişmeler, ülkelerindeki sektör durumu ve yaklaşan fuar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Birbirinden farklı, özenle hazırlanmış İtalyan yemeklerinin ardından tatlılar yenildi ve otele dönüldü.

 

Ertesi gün 23 ocak saat 11.00’de başlayan basın toplantısı Duomo Katedrali’nin karşısında yer alan Palazzo dei Giureconsulti binasında yapıldı. Kısa bir toplanma ve kahvaltı servisi sonrası konuşmacılar Ferdinando Pastore, Lorenzo Caprio, Juergen Koeppel, Lorenzo Primultini, Dario Corbetta ve Federica Rossi sahnede yerlerini aldı. Yaklaşık 2 saat süren basın toplantısında Fuarın geldiği nokta, teknolojinin fuar için önemi, fuarın ve katılımcılarının değişen dinamikleri ve İtalya mobilya sektöründeki güncel durum hakkında bilgi verildi.

 

İtalya’da ve dünyada yaşanan ekonomik sürece değinilen konuşmalarda dünyada olduğu gibi İtalyada da Pazar tepe noktaya ulaştı ve şu an bir düşüş sürecinde. Zorlu geçen son yıllar neredeyse unutuldu ve fırsatlar katlandı.

 

2016 yılında düzenlenen son Xylexpo fuarında 441 katılımcı ve 29 bin m2 alanda düzenlenen fuar 17,145 ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçilerin %29.1’i yabancıydı. 16 ocak itibariyle yeni fuarımıza 300 firmanın katılımını kesinleştirdik ve bu firmalar 2016 yılındaki toplam 29.400 m2’ye kıyasla 30.000 m2 alana talip oldu. Bu sebeple fuara 4. Hol eklendi.

 

Fuar ziyaretçileri son 3 fuardır artış göstermekte. 2014’te %7.1 ve 2016’da %14.2 . Bu yılda iki haneli bir büyüme bekleniyor. Rakamlar Xylexpo’nun referans bir fuar olduğunu açıkça gösteriyor. %20 Asya, %6 Amerika ve %71 Avrupa. Ziyaretçi türü ile ilgili ilginç bir bilgi ise fuarın en çok panel temelli mobilya üreticilerine cazip gelmesidir. Bunu makine ve araç-gereç üreticileri takip etmektedir.

 

Özele bakmak gerekirse ağaç teknolojileri endüstrisinde İtalyan endüstrisinin çekirdek işi panellerin ikincil işlenmesi ve sonlandırma teknolojileridir. Ağaç işleme sektörü İtalyada 250 firmadan oluşmaktadır ve bu firmaların 150’si Acimall üyesidir.) Sektör İtalya’da 1000 çalışan ile 2 milyar euroluk ticaret hacmi ile  %75’lik bir ihracat oranına sahiptir.

 

Basın toplantısını uluslararası basın mensuplarıyla birlikte İtalyan basın mensupları da izledi. 50’ye yakın basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen basın toplantısı ardından toplu resim ve yemek daveti için terasa geçildi. 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak