Türkiye önemli bir tasarımcı ve düşün insanını kaybetti. Yılmaz Zenger:

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türkiye önemli bir tasarımcı ve düşün insanını kaybetti. Yılmaz Zenger:

16-08-2018
Türkiye önemli bir tasarımcı ve düşün insanını kaybetti. Yılmaz Zenger:
1933 doğumlu olan ve dünyaca tanınmış bir tasarımcı, mimar ve sanatçı olan Yılmaz Zenger Sadece bir tasarımcı değil pek çok alanda çalışmaları bulunan ülkemizin yetiştirdiği önemli entelektüel ve aydın çok yönlü bir insandı. Hayatı boyunca üretim ve yaratıcı çalışmalar dan uzak kalmayan Yılmaz Zenger Düşünce dünyası itibarıyla da donanımlı, sürekli okuyan ve ilerleyen yaşına rağmen güncel teknolojiyi sadece takip etmekle kalmayan aynı zamanda pek çok insandan daha iyi kullanan çağının hakkını veren bir aydındı. Yılmaz hocayla pek çok projede birlikte olduk birlikte tasarım yarışmaları ve gençlere yönelik paneller düzenledik. Yaptığı işe hep saygı duyan ve insanlara bir şeyler öğretmekten zevk alan derin birikimlerini yalın hayatıyla sadeleştirerek gelecek kuşaklara hep bir şeyler bırakmanın telaşında olan, son ana kadar atölyesinde üretebilen ender insanlardan biriydi.

Kendine ait endüstriyel tasarım ve özel ürün üretimi yaptığı tesiste çalışmanın yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde boyama, heykel, tasarım üzerine dersler verdi,  yazılar yazmaya devam etmekteydi. Zenger  aynı zamanda, 40 yıl önce kuruluşunda yer aldığı Yapı Endüstri Merkezi'nin yönetim kurulu üyeliğini yürütmekteydi. Sıkça güncel resimlerinin, heykellerinin, özgün endüstriyel tasarım ve mobilyalarının yer aldığı sergilere, en önemli tasarım etkinliklerinde Jüri başkanlıklarına  davet edilmekteydi. 

Yılmaz Zenger  Ayrıca, etkili yeni üretim yöntemleri, yeni nesil malzemeler ve endüstriyel tasarımlar geliştirmek için denemeler yapıyordu. En son 2018 Design week tasarım etkinliğinde pek çok alana yönelik yaptığı heykel ve mobilya ofis ile minimal eserleri sergilendi. Türk tasarım ve mimarlık ve entelektüel dünyası önemli bir kaynağını yitirdi.  Tüm dostlarının ve Türkiye’nin başı sağ olsun. 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak