Trafiğin Üzerinden Giden Otobüs Projesi Hayata Geçti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Trafiğin Üzerinden Giden Otobüs Projesi Hayata Geçti

04-08-2016
Trafiğin Üzerinden Giden Otobüs Projesi Hayata Geçti
Sosyal medya platformlarında veya haber sitelerinde trafikte akış halinde olan araçların üzerinden giden bir otobüs projesine mutlaka denk gelmişsinizdir. İlk başta bir konsept olarak yayılan bu proje artık gerçek anlamda hayata geçirilmiş durumda.

Çindeki trafik sorununa bir çözüm olarak getirilen ve “Transit Elevated Bus, TEB” (Transit Yükseltilmiş Otobüs) adı verilen bu proje artık bir prototip olmaktan çıktı ve ilk yolcu seferini gerçekleştirdi.

 

Tüm sistemin elektrik ile çalıştığı TEB’ler, 7.8 metre genişliğe ve 4.8 metre yüksekliğe sahip. Alt kısmında yer alan ve trafikteki araçların geçtiği boşluğun yüksekliği ise 2 metre. Ayrıca şu anda 300 yolcu kapasitesine sahip olan bu otobüsler, önümüzdeki günlerde birbirine bağlanarak bu kapasitesini de arttırmış olacak. Otobüsün ulaştığı maksimum hız ise 68 km/s.

 

Çin’de bir süre test sürüşlerine devam edileceği belirtilen TEB’ler için, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Fransa gibi bazı diğer ülkelerin de lisans konusunda Çin ile anlaşma sağlayarak bu faydalı taşıma sistemini kullanmaya başlayacağı belirtiliyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak