OKYANUS ÖTESİNDE BİR BAŞARI HİKAYESİ-UNİMAK Mühendislik

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

OKYANUS ÖTESİNDE BİR BAŞARI HİKAYESİ-UNİMAK Mühendislik

13-03-2018
OKYANUS ÖTESİNDE BİR BAŞARI HİKAYESİ-UNİMAK Mühendislik
Türk imalat sanayisinde son on yıl içinde gerçekleşen pek çok başarı hikayesi sektörü bölgenin adeta mobilya üretim üssü haline getirdi. Mobilyadan yüzey malzemelerine aksesuardan mobilya üretim makineleri imalatına uzanan yol da bugün, ’Made in Turkey’ tercih edilen önemli bir marka olmuştur. Şüphesiz bu marka oluşumunda mobilya sektörümüzün değişik segmentlerinde başarılı olan lokomotif üreticilerimiz sadece kendi markalarını değil ülke normlarını ve ülke imajlarını da beraberlerinde taşımışlardır.Türk Makine imalat sanayi klasik makine üretiminden teknoloji donanımlı bir üretim sürecine yakın zamanda ulaşmıştır. Şüphesiz bu gelişmeyi de sağlayan ve kısa zaman diliminde markasını Türkiye dışına taşımış ve alanındaki liderliğini uluslararası bir aktör rolüyle sürdüren UNİMAK MÜHENDİSLİK bu segmentte Türkiye’nin de gururu olmaya hak kazanıyor. Türkiye’de üretimine başladığı andan bu yana sürekli kendisini yenileyen adı gibi başarılı bir mühendislik firması olan Unimak Mühendislik, kısa zamanda ürettiği makinelerin kalitesiyle yıllardır pazara hakim olan ithal makine egemenliğini kırıp Türkiye’de bu alanda öncü ve yenilikçi bir firma olmayı başarmıştır. Gelinen noktada gerek profil sarma makineleri gerekse de teknolojik laminasyon hatlarıyla en modern fabrikaların çözüm ortağı haline gelmiştir.

 

Bünyesinde çalıştırdığı Ar-Ge grubuyla endüstri 4.0 bağlamında sistem otograsyonu ve birbirini tanıyan makineler bağlamında üretim organizasyonunu gerçekleştiren Unimak Mühendislik Hizmetleri, pek çok uluslararası üretim, kalite, yeterlilik, güvenlik vb belge ve sertifikalara sahip dünyanın hemen her yerinde makineleri güvenle çalışan bu yeterlilikleriyle de hızlı büyüyen bir firmadır. Marka bilinci ve tanıtım çalışmalarına da önem veren Unimak,  kendi alanında gerçekleşen dünya çapındaki tüm önemli fuar ve etkinliklere katılmakta, yerel ve uluslararası ihtisas yayınları aracılığıyla da marka bilinirliğini sürdürmektadir. Bu haliyle de kendi alanında global bir aktör olmayı başaran ve bugün dünya üzerinde 50’den fazla ülkede aktif olan ve 2500 adetten fazla makinesi çalışmaktadır. Geçtiğimiz aylarda Amerika’ya yaklaşık 120 metrelik bir laminasyon hattı kurulumu ve teslimatını gerçekleştirmektedir. Bu bölgede satışını ve teslimatını gerçekleştirmiş olduğu laminasyon hattı ve birden fazla profil kaplama ve folyo dilimleme makinelerinin kullanıcılarının olumlu dönüşlerinden sonra bu bölgedeki taleplerin dikkat çekici oranda arttığını açıklamıştır. Aldığı olumlu dönüşler ve taleplerin artması sonucu Unimak, ileriki yıllar için dünyanın diğer yarısını oluşturan Amerika’da bir showroom açmayı hedeflediğini belirterek, dünya çapında bir marka olarak ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam etmektedir.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak