Mobilya Dergisi Imm Köln 2016 Fuarı İçin Almanya’daydı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Mobilya Dergisi Imm Köln 2016 Fuarı İçin Almanya’daydı

18-05-2016
Mobilya Dergisi Imm Köln 2016 Fuarı İçin Almanya’daydı
Üyesi olduğu Mobilya Dernekleri Federasyonu MOSFED üyeleri ile birlikte Almanya Imm Köln Mobilya Fuarı’nda hazır bulunan EKİN Yayın Grubu, İİB standında FURNITURK ve MOBİLYA Dergilerinin dağıtımını gerçekleştirerek, fuara katılamayan Türk firmalarının da fuarı ziyaret eden uluslararası profesyoneller ile buluşmalarını sağladı.

BÜYÜK ULUSLARARASI BULUŞMA

Bu yıl 18 – 24 Ocak 2016 tarihleri arasında kapılarını açan Imm Cologne fuarına 50 ülkeden 1.185 firma katılarak ürün ve hizmetlerini 128 ülkeden gelen 80.000 civarında profesyonele sergilediler.

TÜRK MOBİLYACILARI, “YİNE, YENİ YEDİDEN” KÖLN’DE..

Bu yıl Köln mobilya fuarı Türkiye’de gerçekleşen iki fuar arasında bir mola gibi oldu. Ancak yaklaşık 10 yıldır Türklerin pek katılmadığı ve ara verdiği bu fuara bu yıl İhracatçılar Birliği desteği ile toplu bir katılım gerçekleşti. Türkiye’nin değişik illerinden 30’a yakın firmanın İİB organizasyonu altında katıldığı fuarda  holde özel bir Türk pavyonu oluşturuldu ve burada firmalar en yeni tasarımlarını sergilediler.

Almanya’ya gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve MOSFED yöneticileri fuarın ikinci günü tüm Türk pavyonundaki firmaları tek tek dolaşarak katılım sertifikalarını bizzat takdim ettiler. Bakan Elitaş, burada yaptığı açıklamada mobilya sektörünün Türk ekonomisi için ciddi bir istihdam oluşturduğunu ve bu nedenlede bu sektöre oldukça önem verdiklerini, bakanlık olarak da sektörün sorunlarına karşı her zaman duyarlı olacaklarını belirtti. Elitaş aynı zamanda Almanya gibi bir ülkede Türk firmalarının nitelikli ve bu kalitede ürünlerle katılım göstermesi, bu zorlu pazara ve Avrupa’nın geneline ihracat yapıyor olabilmesinin önemine de değindi.

Bu yıl gerçekleşen fuar önceki yıllara göre gerek ziyaretçi, gerekse ürün çeşitliliği açısından daha zengin ve başarılı bir fuar oldu. Büyük çoğunluğu Alman olmak üzere İtalyan, Fransız, İspanyol firmaları ev mobilyası alanında ürünlerini sergilerken, Uzakdoğu’dan Endonezya, Filipinler, Malezya, Çin, yanısıra Romanya, Slovenya gibi ülkeler de yine ulusal pavyonlarla fuara katılım sağladılar.

Sonuç olarak, genel bir değerlendirme yapmak gerekirse görüştüğümüz Türk firmalarının çoğunluğu fuardan memnun olduklarını, olumlu dönüşler aldıklarını berlittiler.

Fuarda  ürün ve hizmetlerini sergileyen Türk firmaları arasında GENÇ STİL, NURHAS, ADASAN, YATAŞ, CEM TURİZM, İ.İ.B., MUZAFFER MOBİLYA, ÖZCANLAR SANDALYE, ÖZDEMİRLER, SEHPA MOBİLYA, TİTİ MOBİLYA, SONOROUS, ICI CARPET, YAPRAK ORMAN, UĞUR ORMAN, YATSAN SÜNGER, MELTEM MODÜLER, MOBILIUM, INMODA, NEWJOY, GÖKMENLER, BESTEKNIK, DENLI KERESTE, MURAT YILMAZSOY, POLYA ve EKİN Yayın Grubu yer alıyordu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak