İsmob fuarı bugün açıldı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İsmob fuarı bugün açıldı.

10-01-2017
İsmob fuarı bugün açıldı.
Türkiye’nin enbüyük mobilya fuarı olan ve geniş bir coğrafyaya hitap eden fuar. Yıl boyu süren tanıtım ve organizasyonların sonuçlarını bekliyor.Yoğun bir kış koşullarında gerçekleşen fuar, daha ilk günden sert hava koşullarına rağmen iyi gidiyor. Bugün saat 12’de gerçekleşen açılışta dernek başkanları sektör temsilcileri Tüyap fuar temsilcileri birer konuşma ile dileklerini dile getirdiler. Oldukça neşeli müzik ve şovlarla açılışı gerçekleşen fuar 10-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleşiyor. Önemli oranda beklenen uluslararası heyetler ise yarın geliyor.

Avrasya’nın en büyük mobilya fuarı İSMOB açıldı
İSMOB’da mobilyalar konuşacak

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) mobilyaların dile geldiği özel bir törenle açıldı. 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan İSMOB’da bu yıl 500’den fazla ürün sergileniyor. Ayrıca fuarda paneller, minyatür mobilya sergisi, tasarım ve yaratıcılığın buluştuğu birçok etkinlik de gerçekleştiriliyor.

Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel fuarcılık kuruluşu olan TÜYAP’ın Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğiyle düzenlediği İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) özel bir törenle açıldı. Avrasya’nın en büyük, dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB’un açılış töreni mobilyaları enstrüman olarak kullanan bir müzik grubunun özel perküsyon şovuyla başladı. Törende TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan ve MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu konuşma yaptı.

MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu yaptığı açılış konuşmasında “Türkiye’nin öncü kuruluşları bir kez daha burada yeni geliştirdikleri ürünlerle ziyaretçilerle buluşuyor. Mobilyanın kendisi sessiz ama insanın hayatında çok anlam ifade ediyor. Bugün onların sesini çıkaran bir şovla başlangıç yapıldı, birazdan da ürünler kendilerini anlatmaya başlayacaklar.” sözlerinin ardından TÜYAP ve MOSDER yönetimleri ile sektör temsilcilerini kurdele törenine davet etti.

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal törende yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisi için fuarcılık ve mobilya sektörlerinin çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye’de mobilya sektörünün cari açık vermeyen nadir sektörler arasında yer aldığını belirten Ünal, mobilya sektörünün Türkiye’de yüzbinlerde insanın evine ekmek götürdüğü bir alan olduğunu belirtti. Günümüzde sadece kaliteli mal üretip pazara sürmenin başarı elde etmek ve satış yapabilmek için yeterli olmadığına vurgu yapan Ünal, “Üretilen ürünlerin dünya çapında tanıtılmasının da çok değerli bir iş kolu. İşte biz de bu noktada üzerimize düşen görevleri en etkili bir şekilde yerine getirmek için elimizi taşın altına koyuyoruz. Biz sadece fuarcılık hizmeti yapmıyoruz. Bir anlamda da gönüllü turizm elçiliği de gerçekleştiriyoruz” dedi.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise İSMOB, sadece ürünlerin sergilendiği bir fuar olmanın dışında, sektörün yeniliklerinin konuşulduğu, geleceğinin masaya yatırıldığı bir organizasyon olduğunu vurguladı. Amaçlarının İSMOB’da mobilya ile ilgili her şeyin görülmesi, konuşulması ve dinlenmesi olduğunu anlatan Ersözlü, fuara marka temsilcilerinin yanı sıra iç mimarından, yan sanayisine kadar sektörün tüm profesyonelleri katılarak, son trendleri takip edeceğini kaydetti.
2017 TOPLAM İHRACAT HEDEFİNİN YÜZDE 25’İ OLAN 750 MİLYON
DOLARLIK İHRACAT
MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan da gerçekleştirdiği konuşmasında 13 yıldır mobilya sektörünü bir araya getiren İSMOB’u bu yıl 2. kez Türkiye’nin önemli fuarcılık merkezi TÜYAP’ta görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. TÜYAP ve MOSDER iş birliğinde gerçekleştirilen İSMOB’un, tarih itibariyle Türkiye’de yılın ilk fuarı olduğunu kaydeden Doğan, tüm dünyada ise yılın ilk mobilya fuarı olacağını, bunu Türkiye için bir avantaja dönüştürmek için çalışacaklarını kaydetti. Fuarın ihracat hedeflerine dikkat çeken İsmail Doğan “2017 toplam ihracat hedefinin yüzde 25’i olan 750 milyon Dolar ihracat gerçekleştirme hedefimiz var. Onu burada yakalamak üzere tüm katılımcılara bereketli bir fuar diliyorum.” dedi.

12 SALON,100 BİN METREKARELİK ALAN, 500’DEN FAZLA MARKA
10-15 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilen İSMOB, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde 12 salon ve 100 bin metrekarelik alanda 500’den fazla markanın en yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturuyor.

Türkiye mobilya sektörünün 2017 trendlerinin belirleneceği adres olan İSMOB’da oturma odasından çocuk odasına, yatak odasından ofis mobilyasına kadar yeni yıla damgasını vurarak binlerce yeni ürün ilk kez sergileniyor. Türkiye’nin yanı sıra dünya mobilya sektörü için de önemli bir buluşma noktası haline gelen İSMOB, bu yıl TÜYAP ile birlikte 107 ülkeden binlerce sektör profesyonelini de ağırlayarak sektöre hareket getirmeyi hedefliyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak