İşinizi sevdikçe başarılı olursunuz

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İşinizi sevdikçe başarılı olursunuz

22-03-2011
İşinizi sevdikçe başarılı olursunuz


EKİN Yayın Grubu kuruluşundan bu yana mobilya sektörünü kendisine ana mecra seçerek 19 yılı aşkın bir süredir uzman yayıncılık yapıyor. Çok fazla yayılmadan, yayıncılığın çağdaş ilkeleriyle hareket edere etkin olduğu alanda uluslararası bir marka olmak, temsil ettiği sektörde etik yayıncılık yaparak okuru ile birlikte üretken, örnek ve saygın bir duruş sergiledik hep.
Sektöre içeriden ve dışarıdan bilgi akışını sağlamak, dünyadaki yenilikleri ilk ondan duymak, yerel ve global tüm önemli etkinliklerde rol almak, sektörünü dünyanın her yanında başarıyla temsil etmek ana misyonumuz oldu. Siirt'teki, Samsun'daki mobilyacı Malezya'ya, Milano ve Moskova fuarlarına gitmese de onun bir mobilya dergisi vardı ve iki ayda bir dünyadaki tüm gelişmeleri, Türk imalatçısının en yeni ürünlerini onun masasına doğrudan ulaştırıyordu. İran'da, Suriye'de, Mısır'da, Irak'da, Gürcistan'da, Balkanlarda, hemen her ülkede mobilya ile uğraşan çoğu insanın eline dergimizin bir kez bile ulaşmış olmasının yarattığı etkinin büyüklüğünü en iyi yine sektördeki firmalar bilir. Insanların ilk ticaretlerini yapmalarına vesile olan bu dergi, yıllar sonra karşılaştığımızda bile onların hayır dualarını, şükranlarını alıyorsa bu bize yeter. Bizler de onlar kadar mutlu oluyor, yaptığımız işin önemini, ülke ekonomisine ve insanların ticari hayatına neler kattığımızı gördükçe gurur duyuyoruz.
Biz, uluslararası bir yayın grubu olarak bugüne kadar ülkemiz adına önemli projelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Dünyanın en önemli etkinliklerinde hazır bulunan, tüm saygın kurum ve kuruluşlarının protokkolünde yer alan, onlarla çözüm ortaklıkları geliştiren grubumuz, son olarak Uluslararası Ahşap ve Mobilya Tedarikçi Yayıncıları Derneği FSM'i kurarak (www.fsmnet.org) global bir başarıya imza attı. Şili'den Avusturalya'ya, Güney Afrika'dan Kanada'ya kadar dünya pazarlarının saygın 30 kadar yayının yöneticiligine getirilerek, iki yıllığına kurucu başkanlığı da üstlendik. Aynı şekilde Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP'nin de (www.iafpalliance.com)  tek Türk üyesi ve etkin bir katılımcısıyız.
Mayıs ayında, Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek olan Avrupa Ahşap İnisiyatifi sempozyumunu biz organize ediyoruz. 11 Mayıs'ta gerçekleşecek olan “Ahşapla Yaşamak” üst başlıklı bu etkinlikte saygın Avrupalı ve Türk bilim adamları ve mimarlar, ahşabın yararları, yangına, depreme ve ekolojik çevre bilincine ola katkılarını somut örnekler eşliğinde anlatacaklar.
Yine Mayıs ayı sonlarında, Interzum Köln ve Ligna Hannover fuarlarının organizatörleri ile işbirliği içerisinde KOSGEB destekli bir fuar ziyaret organizasyonunu gerçekleştirerek, sektörümüze oldukça avantajlar sağlayan bir seyahat paketi sunuyoruz.
Ve tabii, en önemli hedefimiz de, üzerinde yıllardır çalıştığımız, fizibilite çalışmalarını bizzat yürüttüğümüz, raporların hazırlayarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla temaslarını yürüttüğümüz Dünya Mobilya Kongresi'ni Türkiye'de gerçekleşiyor görmek... Onu da, eninde sonunda sektör meclisimiz ve Türkiye'nin güçlü meslek örgütleriyle ülkemize kazandıracağımıza inanıyorum.
Saygılarımla...
Nesip UZUN
 


yazar

E-bülten için e-posta bırak