HISİAD Hırdavat fuarı 23-26 Mart 2022 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

HISİAD Hırdavat fuarı 23-26 Mart 2022 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde

12-01-2022
HISİAD Hırdavat fuarı 23-26 Mart 2022 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde
HISİAD (Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği), tarafından 23-26 Mart 2022 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Hardware Eurasia, fuarı hakkında Derneğin YK üyesi ve Fuarlar komitesi başkanı sayın Hilmi Uytun ile konuştuk

Hilmi bey öncelikle 23-26 Mart 2022 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Hardware Eurasia, fuarınız için sizleri tebrik eder, fuarınızın gerek HİSİAD’a (Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği), gerekse  de katılımcı ve ziyaretçiler için başarılı bir fuar olmasını diliyorum.

     Küresel pandemiyi yaşadığımız bu  iki yıldan sonra ülkemizde bu sektörde gerçekleşecek 2. Fuarı yapacaksınız. İlk fuarın başarılı geçmesi de gösteriyor ki bu fuar da sekötrün beklentilerini önemli ölçüde gerçekleştirecektir. Tabi ki bu fuarın bir başka özelliği de Hisiad üyelerinin çok geniş bir ürün yelpazesi içinde üretim yapması ki bu da ziyaretçi profilini daha da arttıracağı gibi önemli gelişmeleri de birlikte taşıyacaktır.  Hisiad olarak sizlerin beklenti ve görüşleriniz nedir.

 

Hilmi Uytun: Derneğimiz ve sektörün en önemli şirketleri güçlerini fuar etrafında birleştirdiler. Sektörde çok önemli bir atılımın parçası olarak görüyoruz fuarı. Çok özel tanıtım videolarını Türkçe ve İngilizce hazırladık, çok iddialı ve başarılı oldu. Ülke ve genel olarak dünya çapında yaşanan pandemi  hem ekonomileri ciddi oranda sarstı hem de üretimi etkiledi. Fuarlar bu noktada çok önemli ve  katılımcılarımıza sağlıklı ve başarılı  bir fuar sunmak için çalışıyoruz. Özellikle dünyanın en büyük 10 ekonomisini mercek altına aldık. Bu büyük pazarlar ve oralardaki potansiyel müşteri ve dağıtıcıların fuardan haberdar olup ziyaret etmelerini sağlıyoruz. Özellikle yabancı ziyaretçilerin çok yoğun olacağı bir fuara hazırlanıyoruz. İhracat fuarın temel hedefi olsa da tüm yerli müşteri ve dağıtıcılar ile buluşacağımız bir fırsat olacak.

MOBİLYA DERGİSİ: Tüyap gibi ülkemizin fuarcılıkta lider bir kuruluşla bu fuarı gerçekleştiriyorsunuz, Bu da fuarı daha da güçlü kılıyor Bu fuar için neler yaptınız, Mart ayını özellikle mi tercih ettiniz.

Hilmi Uytun: Reed Tüyap bir çok konuda uzmanlığını kanıtlamış çok profesyonel bir şirket. Reed özellikle Hırdavat alanında küresel bir tecrübe ve networke sahip. Dernek olarak ihracat odağımız bu anlamda Reed Tüyap’ın küresel hırdavat uzmanlığı ile çok uyuşuyor. Mart ayı bu fuar için çok uygun bir tarih, Yapı Fuarı ile aynı anda aynı yerde yapılıyor olması da birbirini destekleyen unsur olacaktır. Öte yandan Türkiye’nin dünyanın yeni üretim üssü olması iddiası gittikçe daha çok vücut buluyor. Son Ambalaj fuarı ve Kapı Pencere fuarı rekor düzeyde yurt dışı ziyaretçi ağırladı. Hırdavat sektörü olarak Türkiye dünyada sayılı üreticilerden biri konumunda, dolayısı ile rekor yurt dışı ziyaret bekliyoruz.

MOBİLYA DERGİSİ:Katılım noktasında Bu yıl istediğiniz hedefleri gerçekleştirdiniz mi  talep nasıl salonları arttırmayı düşünüyormusunuz?

Hilmi Uytun: Talep öngördüğümüzün çok üstünde oldu ve halen hızla artıyor. Derneğimizin aktifliği, sektörü temsile harcadığı enerji sanırım bunda en büyük etken. İkinci büyük etken ise tüm katılımcılar ihracat odağı sebebi ile fuarı büyük bir fırsat olarak görüyorlar.

MOBİLYA DERGİSİ:Fuar her yıl yine bu tarihlerde mi yapılacak, ?

Hilmi Uytun: Fuarın her sene katlayarak büyüyeceğini şimdiden söyleyebilirim. Çok hızlı talep görmemiz, Pandemi ve diğer tüm unsurlara göz önünde tutarak Reed Tüyap ile beraber karar vereceğiz. Tüyap’ın fuarcılık sektöründeki deneyimi, uluslararası network’ü ile Hisiad’ın sahip olduğu geniş üye sayısı katılımcıların ulusal ve uluslararası güç ve ilişkilerini buluşturduğumuzda gerçekleşecek sinerji ile çok iyi ve profesyonel alıcıların ilgi odağı olacağına inanıyorum. Kurumsal yapıların işbirliğiyle gerçekleşen fuarlar altyapıları daha sağlam ve güçlü işbirliklerin eseridir.  Bu nedenle de bu fuar önemli bir açığı kapatacak  ve hırdavat sektörü ile bileşenlerine önemli katkılar sağlayacaktır.

 

  

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak