Darbeler bir ülkenin utancıdır. Bu utanç bir daha yaşanmasın!...

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Darbeler bir ülkenin utancıdır. Bu utanç bir daha yaşanmasın!...

30-09-2016
Darbeler bir ülkenin utancıdır. Bu utanç bir daha yaşanmasın!...
Ülkemiz ve bölge adına çok şeyleri bir arada yaşadığımız son üç ay ülke tarihimizde de pek çok yönüyle tartışılacak ve gelecek kuşaklar tarafından bu gün için karanlıkta kalan yönleriyle de aydınlatılacaktır.

15 Temmuz’da Türkiye talihsiz bir darbe girişimiyle çok önemli bir süreç yaşadı.  Girişimi  diyorum çünkü gerçekleşmesi halinde stadyumlar ve askeri kışlalar sadece mevcut hükümeti değil demokrasi güçlerinin tümünü hedefleyecekti.  Bu noktaya nasıl gelindi, darbecileri bu güne kadar kimler kollayıp besledi soruları bir yana,  ülkenin utancı olan darbe ve darbecilik bu ülkeye çok şeyler kaybetirdi. Her darbe ülkeyi demokrasi, özgürlükler, adalet ve reel ekonomiyi derinden sarstı. Toplumda ağır hasarlara yol açtı. Türkiye’yi dış dünyada darbeler ülkesi kategorisine sokarak AB  gibi modern dünya ile bütünleşmek hedeflerimize de darbe oldu.

 

Darbeler ülkelerin geri demokrası sorunlarından kaynaklanır ve beslenen toplumsal dayanaklarıyla birlikte hareket eder. Yaşadığımız bu ağır travmadan dolayı ülke olarak hepimize geçmiş olsun. Unutmamak gerekir ki Fetocu cemaat darbesi sadece AKP iktidarını hedeflemiyor, tüm  muhalif güçleri tasfiye etmeyi hedefliyordu, bu nedenle de yaşadığımız bu melanetten sonra darbecilere karşı mücadele ederken  devletin yeniden yapılanmasında cemaat tarikat gibi özü itibarıyla aynı nitelikte grupları beslemek yerine modern toplumların esas aldığı ve ülkemizde atıl durumda olan yetişmiş önemli  bir liyakatlı insan unsurunu esas almalıdır.

 

Devletin sürekliliği politik ayrım gütmeden yetişmiş ve başarılı insanları hak ettikleri konumlarda ülke menfaatine uygun tahsis etmekle mümkündür.  Hükümetler de partiler de gelip geçicidir. Türkiye son 40 yılda yüzlerce parti gördü. Bunların bir kısmının adı bile hatırlanmıyor. Bu nedenle aslolan ülkeye ve onun demokrasisine, toplumsal-sosyal gelişmesine hizmet etmektir.

 

Gelecek kuşaklar ülkenin bilim, sanat, kültür, ekonomi, uluslararası itibar adalet-demokrasi gibi  değerlerini yücelten liderleri saygıyla anacaktır. Bu nedenle ülkemizin bir yandan darbe  ve etkileri öte yandan Ortadoğu sarmalında sıkıştırıldığı bu günlerde bir an önce aklıselimin egemen olmasını umuyor, bütün bu karanlık senaryoların ülke semalarımızdan uzak durmasını ve ülkemizde ve dünyada  barışın egemen olmasını diliyorum.  

yazar

E-bülten için e-posta bırak