Belgelerin Büyük Çoğunluğu Artık Dijital

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Belgelerin Büyük Çoğunluğu Artık Dijital

05-09-2016
Belgelerin Büyük Çoğunluğu Artık Dijital
Dijital dönüşüm gün geçtikçe hızlanıyor. Canon Europe tarafından yapılan araştırmaya göre artık belgelerin de büyük bir kısmı dijital olarak hale geldi.

Dijital dönüşümün hız kazandığını günümüzde geleneksek çözümler yerine dijital çözümler tercih ediliyor.

Canon Europe tarafından gerçekleştirilen Ofis İçgörüleri 2016 raporu da bunun en güzel kanıtlarından bir tanesi.

 

16-09/05/1473058980_ofis4.jpg

 

Orta ve Doğu Avrupa, Avrasya , Ortadoğu ve Afrika genelinde 10 anahtar ülkede bulunan 1.000 işletmede satın alma kararını veren yöneticiler ile görüşülerek hazırlanan araştırma, ilginç sonuçlar barındırıyor.

 

Belgelerin yüzde 55'i artık dijital

Rapora göre hem güvenlik hem de depolama avantajı nedeniyle şirketler artık belgelerinin %55'ini dijital hâle getirdi.

Ayrıca Türkiye'nin maliyet bilincinin en yüksek olduğu ülke olması da bir diğer ilginç istatistik.

 

Belgeler şirketler için çok önemli

Araştırmanın göze çarpan diğer satır başları şu şekilde:

Yüzde 68’i kaygı duyuyor: İşletmelerin yüzde 68’i bastığı hassas belgeleri kaybetmekten kaygı duyuyor. Yüzde 40’ı yüksek güvenliği çok değerli buluyor.

Uzaktan baskıyı seviyor: İşletmelerin yüzde 70’i uzaktan baskıya önem veriyor. Kuruluşların yüzde 60’ı kendi cihazını kendin getir modeline izin veriyor.

Maliyeti ölçmeyenlen var: Yüzde 28’i baskı maliyetlerini hiçbir şekilde ölçmüyor.

Renkli baskıya geçtiler: Yüzde 47’si birkaç yıl önce olduğundan daha fazla renkli baskı yapıyor. Yüzde 57’si renkli çıktılar almak için ana yazıcılarını kullanıyor.

Baskıyı dışarıda yaptırıyoruz: Türkiye’de baskının dışarıda yaptırılması diğer ülkelere göre daha yaygın. Diğer ülkelerin yüzde 30’u dışarıda baskı yaptırırken Türkiye’de yüzte 57’si baskı işlerini baskı şirketlerine yaptırıyor.

Daha önemli hale gelecek: Türkiye’de işletmelerin neredeyse yarısı (yüzde 49) baskının şirketler için daha önemli hale geleceğini düşünüyor. Diğer ülkelerde bu oran yüzde 32 olarak çıkıyor. Bu durum baskı yerine dijital iletişime öncelik veren rakiplerden farklılaşmak için tanıtım yada pazarlama amacıyla yüksek kaliteli renkli belge almalarından kaynaklanıyor.

Belgeler dijital oldu: Ofiste kullanılan ve yönetilen tüm belgelerin %55’i dijital oldu.Daha çok belge tarıyorlar: Ofis çalışanlarının %59'u, bugün üç yıl önce olduğundan daha fazla belge tarıyor.

Daha çok belge basıyorlar: Ofis çalışanlarının %57'si, bugün üç yıl önce olduğundan daha fazla belge basıyor.

Akıllı telefondan çıkış alıyor: Yüzde 63 bir akıllı telefondan, tabletten ya da dizüstü bilgisayardan iş yerlerindeki bir yazıcıda doğrudan çıktı almaya değerli buluyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak