WEINIG ile HOMAG Arasındaki Anlaşmazlık Tatlıya Bağlandı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

WEINIG ile HOMAG Arasındaki Anlaşmazlık Tatlıya Bağlandı

16-12-2013
WEINIG ile HOMAG Arasındaki Anlaşmazlık Tatlıya Bağlandı
Dünyanın en büyük makina firmalarından Alman WEINIG ve HOMAG firmaları arasında mahkemeye varan yasal patent anlaşmazlığının karşılıklı mutabakat ile giderildiği duyuruldu.

Geçtiğimiz hafta MICHAEL WEINIG AG, Tauberbischofsheim ve HOMAG Ağaç Işleme Sistemi GmbH, Schopfloch tarafından yapılan ortak basın açıklamasına göre, bir süredir HOMAG BMB 900 powerProfiler makinesindeki yasal patent anlaşmazlığı karşılıklı olarak çözülmüş bulunmaktadır.

Her iki şirket arasında imzalanan ve içeriğinin gizli tutulmasının kabul edildiği anlaşmaya göre HOMAG Mannheim Bölgesel ve Federal Patent Mahkemesinin kararlarını kabul edip, itirazdan feragat ediyor. WEINIG patenti geçerliliğini korumakta olup, bu durum (DE 101 37 839) HOMAG tarafından da bütünüyle kabul edilmiştir. WEINIG tarafında oluşan zararlar HOMAG tarafından mahsuplaşılarak kapatılacaktır.

Gizli tutulan anlaşmada varılan mutabakat gereğince müşterilerde kullanılmakta olan powerProfiler Işleme Merkezi BMV 900 modeli için gelecek olan taleplerden muaf olup, kısıtlama olmadan kullanıma sınırsız olarak devam edebilecekler. Ayrıca HOMAG 2014 yılı sonuna kadar WEINIG Patentli Işleme Merkezini mutabakat sağlanan sayı üzerinden tedarik etme ve 2015 yılında Weinig Patentiyle kullanılmak üzere üretme hakkına sahiptir.

yazar

E-bülten için e-posta bırak