UNICERA 2013 Fuarı, 20 Ülkeden 309 Katılımcısını 25. Kez Dünya ile Buluşturuyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

UNICERA 2013 Fuarı, 20 Ülkeden 309 Katılımcısını 25. Kez Dünya ile Buluşturuyor

16-03-2013
UNICERA 2013 Fuarı, 20 Ülkeden 309 Katılımcısını 25. Kez Dünya ile Buluşturuyor

 

 

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 27 Şubat – 3 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenen UNICERA 25. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 20 ülkeden 309 firma ve firma temsilcisinin katılımı ile 86.000 metrekare alanda 27 Şubat – 3 Mart tarihlerinde Tüyap İstanbul’da hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl 4.306’sı yurtdışından olmak üzere toplam 65.686 kişi tarafından ziyaret edilen fuara bu yıl yaklaşık 70 bin ziyaretçi bekleniyor.

 

 

70 bin Ziyaretçi Bekleniyor

UNICERA 2013 Fuarına; Avusturya, Bulgaristan, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Polonya, Singapur, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Ukrayna, İngiltere, A.B.D., Vietnam ve Türkiye olmak üzere 20 ülkeden 309 firma ve firma temsilcisi katılıyor. Son dört yıl içerisinde ortalama ziyaretçi sayısında yüzde 69 oranında, yabancı ziyaretçide ise, yaklaşık yüzde 126 oranında artış sağlayan fuarı, bu yıl yaklaşık 70.000 sektör profesyonelinin ziyaret etmesi öngörülüyor.

Ekonomi Bakanı Zafer

Çağlayan tarafından açılacak

Avrupa’nın en önemli iki sektör fuarından biri olan UNICERA, 25. yılı dolayısıyla bu yıl farklı bir heyecanla hazırlandı. Açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı Ali Yalçın Tung’un yapacağı fuar son yıllarda sergilediği çarpıcı büyüme rakamları ile dikkat çekiyor. Türk seramik sektörünü dünyanın önemli tasarımcıları ve alıcıları ile buluşturma özelliğine sahip UNICERA boyunca, fuarın 25 yılını anlatan “Dünden Bugüne UNICERA” sergisi de ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

Yabancı ziyaretçide % 126 artış

Yurtiçinden ve yurtdışından nitelikli alım heyetlerini ve firma temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan UNICERA Fuarı; seramik, mutfak ve banyo sektörü için önemli bir pazarlama platformu olma özelliğini taşıyor. Fuar organizasyonu kapsamında Tüyap tarafından 26 ülkeden alım heyeti organize edildi. Seramik sektörünün öncelikli olarak hedeflediği İtalya, İspanya, Almanya ve Rusya başta olmak üzere, Avrasya coğrafyasından, Balkanlardan, Kafkaslardan, İran’dan, Ortadoğu’dan ve Kuzey Afrika’dan nitelikli alım heyetleri fuar boyunca katılımcılarla buluşacak ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekler.

UNICERA, inşaat sektöründeki profesyoneller ve bireysel tüketiciler tarafından bu yıl da heyecanla bekleniyor. Satışlarında, geçen yıla oranla metrekarede yüzde 15 oranında artış sağlayan UNICERA, yıldan yıla istikrarlı bir şekilde büyüyerek güç kazanan seramik sektörünün en büyük ve en kapsamlı fuarı olma özelliğini taşıyor. UNICERA Fuarı’nda seramik kaplama malzemeleri, granit, cam mozaik, vitrifiye ürünler, banyo ve mutfak mobilyaları ve aksesuarları ile armatürler sergilenecek, yurtiçinden ve yurtdışından önemli inşaat ve taahhüt firmaları ile katılımcılar bir araya gelecektir.

Seramik Teknolojileri CeramicTech

özel bölümünde

Türk seramik karo, vitrifiye sektörlerinin imajını yükseltmesi ve küresel pazar payını artırması için bu yıl da en önemli uluslararası pazarlama platformu olan UNICERA, kapsamına üretimde kullanılan kimyasal hammaddeler, makineler, makine yedek parça ve yan sanayi ürünleri ile CERAMICTECH Seramik İşleme Teknolojileri Özel Bölümü’nü ekleyerek yoluna tüm hızıyla devam ediyor.

Türk inşaat sektörünün geleneksel

buluşması bu yıl da onbinlere

evsahipliği yapacak

Tüyap tarafından yurtiçinde gerçekleştirilen tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında, ülkemizin her köşesindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Mimarlar Odaları, İnşaat Mühendisleri Odaları, İçmimarlar Odaları ve ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyetler fuar boyunca katılımcılarla bir araya gelecek.

UNICERA fuarı, iç pazarın sağladığı dinamizmin, yeni ürün ve üretim modellerinin geliştirilmesi için bir araç haline getirilebileceğinin en önemli kanıtı niteliğinde 25 yıldan bu yana gerçekleştiriliyor. Ekonominin büyüme sürecinde, en hızlı ilerleyen sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün kendisini en iyi ifade ettiği fuarların başında gelen UNICERA fuarı, hem iç pazarda hem dış pazarda rekabet şansı olan sektörün çok daha başarılı olmasına katkı sağlıyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak