Uluslararası mobilya endüstrisi için son derece ifarklı bir fuar Sicam 2022

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Uluslararası mobilya endüstrisi için son derece ifarklı bir fuar Sicam 2022

30-09-2022
Uluslararası mobilya endüstrisi için son derece ifarklı bir fuar Sicam 2022
İtalya’nın Pordenone şehri, 18-21 Ekim 2022 tarihleri arasında, giderek daha canlı ve sürekli yenilik, teşvik ve ilişki arayışı içinde olan uluslararası bir mobilya endüstrisi için farklı fikirlerle dolu olmayı vaat eden 13. SICAM edisyonuna ev sahipliği yapacak. Fuar kompleksinin on salonunun tamamı dolu ve bu yıl Salon 8’in genişletilmesi sayesinde sergi alanına yeni bir genişleme yapılacak. Türkiye’den 20’yi aşkın firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuara her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce ziyaretçi sektördeki gelişme ve yenilikleri görmek maksadıyla bu önemli fuarı ziyaret edecektir.

 Fuarın 5. Salonunda 8 numaralı standıyal uluslararası ziyaretçilerle buluşarak Türk mobilya sektörünü tanıtan Ekin yayın grubu bu yıl 12. Kez Sicam fuarına katılıyor. Burada uluslararası bir yayını olan Furniturk dergilerini dağıtacak olan grubumuz, Sicam fuarının da basin partneri olarak fuarda yerini alacaktır. Yanı sıra fuar içinde önemli basın ve sektör etkinlikleri de gerçekleştirecektir.

 SICAM organizatörü Carlo Giobbi, “Gerçekten önemli bir ticaret fuarını dört gözle bekliyoruz” dedi ve “bu aynı zamanda bugün, dört ay sonra, ilgilenen şirketlerin büyük bir bekleme listemiz olduğu gerçeğine de yansıyor.   Her ürün sektöründeki büyük oyuncuların katılımını zaten onayladık ve bu yıl büyük çok uluslu şirketlerin de fuara dönüşüne tanık oluyoruz. Tüm bu firmaların SICAM 2022'ye sağlam katılımının, son iki yılın zorluk ve belirsizliklerinden sonra komponent ve aksesuar sektörünün verebileceği en iyi cevap olduğuna inanıyorum” dedi.

Federlegno Arredo tarafından yakın zamanda ulusal mobilya endüstrisinin performansı hakkında iletilen aynı veriler, SICAM için bu beklentinin nedenini anlamayı kolaylaştırıyor: cari yılın ilk çeyreği, tüm ulusal mobilya tedariki için satışlarda %24,5'lik bir artışla kapandı. 2021'in aynı dönemine kıyasla, iç pazar %27,2 ve dış satışlar %21 arttı. Bu, özellikle ihracatta önemli bir iyileşme (mobilya için 2019'a kıyasla %9,3 artış) ile 49 milyar (18 milyarı ihracat olmak üzere) üretim cirosu kaydeden sektör için rekor 2021 yılında elde edilen sonuçları konsolide ediyor. -tüm tedarik zinciri için aydınlatma ve %7,3 artış).

SICAM  bu yıl, her zamankinden daha fazla, , uluslararası mobilya endüstrisindeki tasarımcılar ve profesyoneller için mükemmel bir randevu olacak. Fuarın yurt dışı tanıtım turunun çeşitli aşamalarında kaydedilen ilgi bu anlamda çok anlamlı oldu. Geçtiğimiz birkaç ay içinde SICAM, kıtalardaki tüm büyük ticaret fuarlarında yer aldı: Avrupa ile ilgili olarak Birmingham, İngiltere'deki KBB'den Valencia, İspanya'daki Fimma-Maderalia'ya ve Avrupa ile ilgili olarak Bulgaristan, Sofya'daki Technomebel'e; ve ardından Kolombiya'daki Interzum Bogotà ve Hindistan'ın Bangalore kentindeki son Indiawood. Turun sonraki durakları Brezilya, São Paulo'daki Formobile, Buenos Aires'teki Fitecma ve Atlanta, ABD'deki IWF olacak.

Uluslararası pazar cephesinde, bu yıl SICAM, dünyanın dört bir yanından tasarımcıların, mimarların, alıcıların ve gazetecilerin varlığını dört kıtada görecek. Amerika Kıtası'ndan Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'dan varışlar bekleniyor; Afrika'dan beklenenler Kenya, Mozambik ve Güney Afrika; ve sonra Avustralya ve Yeni Zelanda ile Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın Kafkas Cumhuriyetleri var. Temel bir vitrin, aynı zamanda yeni pazarlara ve müşterilere açılan bir kapı. SICAM için beklenti, yıllardır Pordenone'de yer alan yüzden fazla farklı mobilya profesyoneli kökenini pekiştirmek ve böylece şirketlerin kapsamlı ve her şeyden önce nitelikli bir uluslararası görünürlüğe en üst düzeyde katılmasını garanti etmektir.

Carlo Giobbi, "Sürekli büyüme, SICAM'ın tüm tarihine damgasını vuran özelliklerden biridir: ve bu baskı da bir istisna değildir," diye devam etti. “Genel olarak, uluslararası mobilya pazarının iyi bir şekilde toparlandığını görüyoruz. Sonuç olarak, bu yıl da Pordenone'de katılımcı firmalar ve dünyanın dört bir yanından gelen profesyoneller arasında birçok yeni iş fırsatı yaratılacak. Tarzı ve atmosferi kişisel ilişkilerin gelişmesine çok elverişli olan fuarımızın formatı, bu anlamda tüm uluslararası mobilya endüstrisi tarafından her zaman tanınan ve takdir edilen bir garanti olmaya devam ediyor” dedi.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak