Tüyap Intermob Fuarı 25. Kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Tüyap Intermob Fuarı 25. Kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

08-10-2023
Tüyap Intermob Fuarı 25. Kez kapılarını ziyaretçilere açtı.
Mobilya sektörünü 25. kez bir araya getirmek üzere İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektör dernek ve temsilcileriyle, Tüyap YK başkanı Sn Bülent Ünal’ın, Reed fuarcılık Gn Müdürü Sn. Ali Muharremoğlu’nun da katıldığı bir açılış töreniyle ziyaretçilerle buluştu.

 Aralarında Türkiye'nin ve özellikle Avrupa, Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu'daki ülkelerin de bulunduğu 120 ülkeden toplam 40.000 nitelikli endüstri profesyonelinin, Türkiye'den ve yurtdışından 550'den fazla firma ve şirket temsilcisinin katıldığı fuar ilk gününden itibaren önemli bir ziyaretçi tarafından ilgiyle izlendi.

Tüyap Fuarcılığın 20 yılı aşkın süredir basın partnerliğini yapan Ekin Yayın Grubu- Mobilya dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine her zamanki yerinde  fuara katılarak okuyucularıyla buluştu. Standında binlerce ücretsiz dergi dağıttı. 

Fuar boyunca firmaları ziyaret ederek fuarın nabzını tuttu ve fuar hakkında önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Okurlarını standında ağırlayarak fuar hakkındaki izlenimlerini aldı. 

 25 Yıl’dan bu yana ahşap işleme makineleriyle birlikte gerçekleştirilen ve bu haliyle de dünyanın kendi alanında farklı konseptte bir fuar olma niteliği taşıyan fuar, her iki, sektör açısından da alanın yetersiz hale gelmesi gelen katılımcı taleplerini karşılamak maksadıyla fuar bu yıl ayrılarak farklı tarihlerde yapılması kararı alındı. Bu kararın alınmasında şüphesiz katılımcı dernek ve kurumların da önemli talepleri oldu. 

             30 Eylül 3 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen 25. RT -İntermob fuarına bu yıl 550’den fazla firma 12 salonda gerçekleşen dev bir etkinlikle katılım sağladılar.

 Bu yıl salonların ilgili sektörlere göre ayrıldığı fuar, önceki yıllara göre bazı yer değişikliklerinin de gerçekleşmesine neden oldu.

RX Tüyap tarafından Mobilya Aksesuarları Derneği (MAKSDER) işbirliğiyle ve T. Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 25. Intermob Fuarı, Büyükçekmece - İstanbul'daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde mobilya alt sanayi ve aksesuar sektörünün önde gelen şirketlerini ağırladı. . Uluslararası bir iş platformu haline gelen fuar, katılımcılarına ihracatlarını artırmak ve sektör profesyonelleriyle fikir alışverişinde bulunmak için mükemmel fırsatlar sunuyor.

Tüyap Fuar Grubu'nun 44 yıllık tecrübesi ve Tüyap dış ofisleri tarafından yürütülen yoğun tanıtım faaliyetleri ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleşen fuar’a Almanya, ABD, Avusturya, Belarus, Belçika, BAE, İngiltere, Çin, Danimarka, Endonezya, Hindistan, İran, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kore, Malezya, Mısır, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, Singapur ve Slovenya olmak üzere birçok farklı ülkeden VIP ziyaretçi geldi.

Sektöründeki ilk üç Avrupa fuarı arasında
Çeyrek asırdır düzenlenen neredeyse geleneksel bir fuar olan Intermob, alanında Avrupa'nın en büyük üç fuarından biri ve Avrasya'nın en büyük ve en kapsamlı uzmanlaşmış fuarı olan RT İntermob fuarı, , geleceğe ilham veren tasarımlara ve yeni iş bağlantılarının kurulmasına olanak tanıyor. Bir önceki yıla göre %50 daha büyük 120.000 metrekare kapalı alanda gerçekleşen fuarda, 381 yerli, 173 yabancı firma olmak üzere 550'den fazla firma ve şirket temsilcisi, orman ürünleri, sunta, kapak, panel, profil kaplama, kenar bantlama, mobilya aksesuar ve sistemleri, mobilya kimyasalları, boyalar, yapıştırıcılar, üretim malzemeleri ve ekipmanları, döşemelik malzeme ve ekipmanları, kumaş ve sünger kesme makineleri alanlarında ürünlerini ziyaretçilere sundular.

Çevre dostu uygulamalar sergilendi.

Cumhuriyetin 100. yılında 25. Defa düzenlenen  Intermob'un Avrasya'nın en prestijli mobilya alt sanayi fuarı olduğunun altını çizen RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, “Intermob, katılımcı firmaların geliştirdiği çevre dostu uygulamaları, malzemeleri ve teknolojileri sergileyerek mobilya ve ahşap sektöründeki girişimlere ilham kaynağı oluyor. Bu yıl daha fazla ziyaretçi, daha fazla katılımcı firma ve daha geniş bir ürün yelpazesi ile daha verimli bir fuar gerçekleştiriyoruz. 30'dan fazla ülkeden yaklaşık 300 satın alma komitemiz var. Yabancı ziyaretçiler, tahmini 40.000 ziyaretçinin yaklaşık %20'sini oluşturuyor."

MAKSDER ile RX Tüyap arasındaki işbirliğine ve Intermob Fuarı'nın önemine işaret eden MAKSDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Çınar, "Bu dayanışma ve işbirliği her yıl hem sektöre hem de Intermob Fuarı'na güç ve değer katmaya devam ediyor." Çınar, Türk mobilya aksesuarları sektörünün artık tüm dünyada tanındığını, bu başarının Intermob Fuarı'na da yansıdığını söyledi.
 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak