Türkiye'nin İlk Mobilya Test Laboratuvarı İnegöl'de Kuruluyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Türkiye'nin İlk Mobilya Test Laboratuvarı İnegöl'de Kuruluyor

24-10-2011
Türkiye'nin İlk Mobilya Test Laboratuvarı İnegöl'de Kuruluyor
Yapmış olduğu kaliteli üretim ve konsept mobilyalarla dünyada ismini duyuran İnegöl, dünyada 9'cusu kurulan mobilya test laboratuarı ile Avrupa ve Ortadoğu'nun mobilya merkezi olmak yolunda dev bir adım attı. 13 Ekim 2011 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımı ile İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve TuvRheinland'ın desteklediği tesisin lansmanı İstanbul Ceylan Otel'de yapılacak.
MOBILYALARIN DAYANIKLIĞI İLE İLGİLİ 25 AYRI TEST
Yaklaşık 2 milyon Euro maliyeti bulunan tesiste mobilyaların dayanıklılığı yönünde 25 ayrı test yapılarak sertifika verilebilecektir. Üreticiler bu test için ürünlerini Avrupa'ya yollarken 17 Ekim itibari ile bu testler Türkiye İnegöl'de yapılacaktır. Bu sayede üreticimizin üzerinden de ciddi bir maliyet kalkacaktır. Mobilyada marka değeri taşıyan İnegöl bu tesis sayesinde kurumsal yapısını da tamamlayarak dünya sektöründeki yerini sağlamlaştırmıştır.
Bu konuda bir açıklama yapan TÜVRheinland Türkiye Genel Müdürü Sebastian Doose TuvRheinland ana şirketinin 140 yıldır farklı sektörlerde ve kalitede faaliyet gösterdiğini belirtti. Ürünlerin üzerinde TüvRheinland logosu gören herkesin kalite ile bağdaştırdığını anlatan Doose "İnegöl zaten kaliteye koşuyor, kurulmuş olan mobilya test laboratuarı ile bütün sektöre hizmet vermeyi planlıyoruz" dedi.

TEST LABORATUVARI, İNEGÖL'UN MOBİLYA İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAK
İnegöl Mobilyasının gücünün zaten tüm Türkiye'de bilindiğini söyleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ; "Şimdi de TUVRheinland İnegöl Mobilya Test Laboratuarı ile kalitemizi de pekiştirmiş oluyoruz" dedi.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl da; "İnegöl Mobilya sektörü 150 milyon dolar ihracat yapan bir sektör olmuştur. Bu laboratuar; önümüzdeki yıllarda ihracatın artmasına önemli katkı sağlayacaktır. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TÜM TÜRKİYE'YE HATTA HİNDİSTAN'A KADAR UZANAN BÖLGEYE HİZMET VERİLECEK
Dünya çapında 8 tane mobilya test laboratuarı bulunan TuvRheinland' ın 9' uncu laboratuarı Türkiye'de İnegöl' de hayat buldu. 17 Ekim'de İnegöl Modef Expo fuarı ile birlikte hayata geçecek olan test laboratuarında sadece ürünün emniyeti değil, ekolojik ve sürdürebilirlik konularında da hizmet verilmesi planlanmaktadır.
Ayrıca bu laboratuarda sadece İnegöllü üreticilere değil, tüm Türkiye ve hatta Hindistan' a kadar olan bölgede üretim yapan bütün üreticilere hizmet sunması planlandı.
Mobilya test laboratuarının kurulum maliyeti yaklaşık 2 milyon Euro olurken, bu maliyetin geneli makine yatırımında değerlendirildi. Almanya'dan özel getirilen makinelerle bütün mobilya firmalarına üst düzey hizmet verilmesi amaçlanıyor.

LABORATUVAR, TÜRKİYE'DE TEK
İnegöl Mobilyası dahil olmak üzere tüm Türkiye' de oturma grubu, ofis mobilyaları ve diğer tüm çeşitlerdeki ürünleri dünya standartlarında üretmek ve büyük markalar haline getirmek için atılan bu büyük adımda üreticiler dünyada dört bir tarafında geçerli sertifika belgelerini artık İnegöl'den alabilecekler.
Ürünler test aşamasında yaklaşık 25 istasyondan geçerek pozitif ya da negatif test raporları oluşacaktır. Pozitif test raporu oluştuktan sonra ürünleri üreten işletmelerde tetkik yapılması ve ardından üretim uygunsa sertifikalarının oluşturulması gerekmektedir.
Ayrıca sağlığa zararlı maddeler ile ilgili yapılan testler sonucunda da sertifikalarını alan üreticiler, ürünlerinin hem kaliteli hem de emniyetli olduğundan emin olacak dolayısı ile tüketiciler de gönül rahatlığı ile bu ürünleri satın alabileceklerdir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak