TÜRK MOBİLYACILARIN MART AYINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇİN ÇIKARTMASI ÇOK BAŞARILI OLDU

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TÜRK MOBİLYACILARIN MART AYINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇİN ÇIKARTMASI ÇOK BAŞARILI OLDU

04-04-2014
TÜRK MOBİLYACILARIN MART AYINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇİN ÇIKARTMASI ÇOK BAŞARILI OLDU
Milli katılımın İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından organize edildiği dünyanın en büyük sektör fuarlarından CIFF 2014 Çin Uluslararası Mobilya Fuarı na 5 yıldır katılan Türk mobilyacıları milyon dolarlık iş bağlantısına imza attı. Çinin fuar ve ticaret merkezi olan Guangzhouda 18-22 Mart tarihleri arasında düzenlenen CIFF 2014 fuarına 23 firma ile katılan Türk mobilyacıları açtıkları stantlarda yabancı pazarların temsilcilerini misafir etti. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever önderliğinde, beş yıl önce 11 firma ile 600 metrekare alanda ülkemizi temsil eden mobilyacılar bu yıl 2 bin metrekare alanda stant açarak ürünlerini sergilediler.

Mobilya fuarı açılışında sorularımızı yanıtlayan Abdullah Tever, dünyaya açılmak için nokta atışları ile gerilla tipi temaslar yaptıklarını söyledi. Tever Çin üzerinden dünyaya açılmak istediğimiz için CIFF 2014 fuarına 5 yıldır katılıyoruz. Başta Çin olmak üzere buradan da dünya ülkelerine ihracat yapmak için geldik. Bu fuara Asya ve Afrika ülkelerinden yoğun ithalatçılar geliyor. Dolayısıyla uzak ülkelerdeki ithalatçılarla en doğru teması bu fuarda yapıyoruz. Üst üste yaptığımız katılımlar, fuara gelen yabancılarda Türk mobilyası algısı oluşturdu. Bu durum ihracatımızı olumlu etkiliyor. Bu yıl da CIFF 2014de Türk mobilyası fuarın yıldızları arasına girmeyi başardı dedi.

Çin Hükümetinin tüketimi teşvik için çeşitli kararlar aldığını kaydeden Tever, Son 15 yıldır büyük bir hızla gelişen Çinde tüketim toplumu olmaya başladı. Çinliler kendi mobilyalarından ziyade Avrupa mobilyalarını da tercih ediyor. Bu durumu fırsat bilerek Çine mağaza açan Türk mobilyacılar var. Çine 5 yıl önce 10 firma olarak geldik şu an 23 firma ile katılıyoruz. Fuara en büyük katılım gösteren 2. Ülkeden biriyiz diye konuştu. Tever, 2023te mobilya ihracatını 2.6 milyar dolar olarak hedefl ediklerini de söyledi. Tever, Türkiyenin dünya mobilya üretiminin yüzde 2.5lik kısmını gerçekleştirdiğini ve bu miktarın yaklaşık 9 milyar dolar değerinde olduğunu belirterek Türk mobilyasının kilogram fiyatı 4 dolar civarında. İtalyanların ise 6.5-7 dolar. Ar- Ge ve inovasyona ağırlık vererek aynı miktardaki üretimle ciroları katlamayı hedefl iyoruz dedi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak