Teşviklerle birlikte, Türkiye'ye yapılan yabancı yatırımlar rekor kırmaya başladı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Teşviklerle birlikte, Türkiye'ye yapılan yabancı yatırımlar rekor kırmaya başladı

25-09-2012
Teşviklerle birlikte, Türkiye'ye yapılan yabancı yatırımlar rekor kırmaya başladı
Başbakanlık Yatırım Destek Ajansından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği'ni dağılmaya, küresel piyasayı ise türbülansa sürükleyen ekonomik kriz, uluslararası şirketleri yeni liman arayışına itti. Türkiye, bu dönemde büyüme, istihdam gibi rakamlarda sağladığı başarıya ek olarak sağlanan teşviklerle yabancı devlerin radarına girdi.

Yatırım coğrafyasını açıklayan yabancı devler gelecek planlarını yaparken ilk sıraya Türkiye'yi yerleşterdi. Sadece devler değil, küresel marka olmak isteyen orta ölçekli firmalar da yatırım için yönünü Türkiye'ye çevirdi. 2011'de 15.9 milyar dolarlık doğrudan yatırım alan Türkiye, yılın ilk 7 ayında 8.9 milyar dolarlık yabancı yatırıma ev sahipliği yaptı.

Yılın son çeyreğine ise büyük umutlarla giren Türkiye, bunun sinyalini ise bir günde açıklanan yatırım yağmuruyla aldı. Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı 5 yatırım açıklamasının ardından Fransa'dan Japonya'ya, ABD'den Çin'e bünyelerinde dünya devi markaları da barındıran 6 firma yeni planlarını açıkladı. Yatırım kararları arasında en dikkat çeken sektör teknoloji ve tekstil oldu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak