TASARIMDAN TİCARETE AHŞAP ZİRVESİ Düzce’de gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

TASARIMDAN TİCARETE AHŞAP ZİRVESİ Düzce’de gerçekleşti.

11-04-2023
TASARIMDAN TİCARETE AHŞAP ZİRVESİ Düzce’de gerçekleşti.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle ve Ekonomi Gazetesi işbirliği ile gerçekleştirilen ’Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi’ tamamlandı. Zirvenin kapanışında konuşan Başkan Özlü, Düzce’nin bir alanda uzmanlaşmasını ihtisaslaşmasını çok istediklerini bununda ahşap üzerinden olabileceği dile getirerek, "Düzce’yi bölgede Türkiye’nin saygın illerinden biri yapmaya kararlıyız" dedi.

 

AHŞAP SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ, GELECEĞİNE YÖNELİK ÇARPICI DETAYLAR
Programın üçüncü oturumunda Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar moderatörlüğünde ‘Ahşap Endüstrisinde Türkiye’nin Durum Değerlendirmesi’ başlığı altında gerçekleştirilen panel de ise Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, sektöre yönelik Türkiye’nin durumunu detaylı olarak ele aldığı sunumunu paylaşarak hedeflerini değerlendirdi. Tasarımcı Adnan Serbest ise geleneksellikten geleceğe noktasında tecrübelerini aktararak, tasarımın mobilya sektöründeki öneminden bahsetti.

“21-26 Mart Orman Haftası”, nedeniyle Düzce’de gerçekleşen “Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi”nde, konuşan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, ‘’ bizler için ormanlarımızın sadece doğal güzelliklerinin tadını çıkarmakla kalmayıp, aynı zamanda ekonomimizde ve çevremizde oynadıkları kritik rolü de hatırlamak açısından son derece önem taşıyan bir dönem.’’
            Bu amaçla Düzce’de düzenlenen “Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi”nde, Düzce’nin mobilya sektörü geleceği ve Ormancılık sektörünün önemini ve sürdürülebilir bir hammadde tedarikini sürdürmede karşılaştığı zorlukları tartıştık. Bu vesileyle, sizlerle de konuştuklarımızdan bazı  anekdotlar paylaşmak istedim. 

 


1. Günümüzde, ormansızlaşmanın neden olduğu önemli karbon depolarının kaybı, karbon emisyonları konusunu acil hale getiriyor. Bu soruna karşı mücadele etmek için, öncelikli olarak ağaçlandırma çabalarını ve sürdürülebilir ormancılık uygulamalarını desteklememiz gerekiyor.

2. Ayrıca, ekonomik kalkınma ile çevresel sürdürülebilirliği dengeleme ihtiyacı da önemli hususlar arasında yer alıyor. Ormancılık ürünlerine olan talebi sürdürülebilir ormancılık uygulamalarıyla dengelemek, ormansızlaşmayı önlemek ve endüstri için ham madde arzını sağlamak oldukça önemli. 

3. Türkiye’nin dünya ormancılık sektöründeki yeri söz konusu olduğunda ise; 1,7 milyar m3'lik orman zenginliği ve %3'lük yıllık artış oranı ile küresel ormancılık endüstrisinde önemli bir yere sahibiz. Ayrıca, FSC sertifikalı orman alanımız 6,5 milyon hektardır ve sürdürülebilir orman yönetimine olumlu katkı sağlamaktadır. Kastamonu Entegre olarak biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak