Sezgin Aksu: Tasarımcı:

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Sezgin Aksu: Tasarımcı:

30-09-2022
Sezgin Aksu: Tasarımcı:
1970 yılında Türkiye’de doğan ve 7 yaşından bu yana farklı ülkelerde yaşamını sürdürmüş Sezgin Aksu, 1997’den bu yana Milano’da. Yaklaşık 10 sene Michele De Lucchi’nin yanında çalışan tasarımcı 2007’de Silvia Suardi ile kendi tasarım ofisini kurdu. , İspanya Politecnico di Milano ve Studies’den mezun oldu.2001 yılında Michele de Lucchi ile Milan stüdyolarında iç tasarım (iç tasarım) (kanıtlanmış evler ve kamusal alanlar), her şey espositif, tasarım ve grafik tasarım.stüdyolarını kurdu.

Dünyanın değişik ülkelerinde farklı firmalara önemli tasarımlar yaptı. Bunların başlıcaları:

 Antonangeli, Caimi Brevetti, è DePadova, Gebrüder Thonet Vienna, Koleksiyon, Nemo Cassina, Nurus, Olivetti, Poltrona Frau, Rubinetterie Teorema, Slide, Serafino Zani, Addo, Tuna, B&T, Delta

Sezgin Aksu Avrupa Tasarım Enstitüsü'nde (IED) ders veriyor.

Silvia Suardi' ile işbirliği sürerken,çeşitli uluslararası dergilerde tasarım üzerine makaleler yayınladı 2002'de, yayıncı Skira'ya “Michele De Lucchi: Dopotolomeo” için yayınlanmıştır. 2007 yılında “Marco della Torre” kitabını yazdı. Sanat projesi”, Logos'ta yayınlanmıştır. İç Mekan ve Yaşam DA Master'da Domus Academy’de  tasarım üzerine makaleleri yayınlandı.

Nurus (Türkiye)için tasarladığı ürün   2007 yılında yapılan Utoo sistemi ile Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı.

Aksu/Suardi olarak İtalya, Almanya, İsviçre, Avustralya, Hindistan ve Türkiye'de tasarım hizmeti veriyor. Tasarımcı, Istituto Europeo del Design(IED), Nuova Academia Belle Arti(NABA) ve Superiore di Architettura e Design(ISAD) okullarında ders veriyor. 2014 yılında Tuna Ofis için METİS koleksiyonunu tasarladı.

Design Turkey 2008, Good Design USA 2008 ve Design Nominee 2008, ADI Design Index 2003/2004/2010 (Battista, Koala), ADI Compasso d'oro - Mansiyon 2011 (Kaleidos), EDIDA Elle Dekorasyon Tasarım Ödülü (Yuva) 2012, Robb Raporu - Best of the Best (Bosphorus) 2013 gibi pek çok tasarım etkinliklerinde ödüller aldı.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak