SCHATTDECOR GLOBAL ESSENTIALS - DECOR ION 2002

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

SCHATTDECOR GLOBAL ESSENTIALS - DECOR ION 2002

12-10-2022
SCHATTDECOR GLOBAL ESSENTIALS - DECOR ION 2002
Her sene globalde en çok beğenilen 10 dekorunu tüm renk alternatifleriyle sunan sunan Schattdecor Türkiye ekibi bu sene de Divan Kuruçeşme mekanında "Global Essentials Decor Selection 2022" adıyla tasarım etkinliğini gerçekleştirdi. Türkiyede 10.yılını deviren Schattdecor, etkinliğine Genel Müdür Selçuk Ülger’in global krize rağmen Türkiye ve ortadoğu pazarının umut veren başarısından bahsederek açılışını yaptığı sunumları Tasarım ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Claudia Küchen ve Tasarım ve Pazarlama Müdürü Begüm Çalı Özdemir devam ettirdi.

 Pandemi sonrası böyle geniş kapsamlı bir etkinlikle iş ortaklarıyla buluşmanın mutlululuğunun altını çizen Ülger seneye gelecek farklı kapsamda buluşmların da müjdesini verdi. Özdemir ise etkinliklerinden bahsederken, “Bütün yıl yeni çıkan ürünlerimizle ilgili geri dönüşleri ve beklentileri alıyoruz. 2022 yılı içerisindeki hem bizim gösterdiğimiz hem de gelen talepler doğrultusundaki seçtiğimiz 10 dekorumuzu sunuyoruz” dedi.

Fineflex “%100 Alman”

Claudia Küchen sunumunda yeni ürün geliştirmenin başlıca altyapısının tasarımda ve malzemede sürdürülebilirlik hedefi ile başladığını belirtti. Geri dönüşümlü ürünler, bunlar ilgili yeni yatırım ve ortaklıklar ana konusuydu. Fineflex ürününe değinen Küchen “Schattdecor olarak kendimize belirlediğimiz ve acilen ele almakta olduğumuz iddialı iklim hedeflerine ek olarak, sürdürülebilirlik yolunda büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Benzersiz bir üretim sürecinde, geri dönüştürülmüş PET malzemeye dayalı yeni mobilya yüzeyleri üretiyoruz. Fineflex, modern ve çevre dostu bir dekoratif yüzey için tüm gereksinimleri karşılarken ayrıca "%100 Alman Malı". Fine Decor ve Schattdecor'un birleşmesiyle, dekor baskısında yılların tasarım uzmanlığı, ve  sürdürülebilir yüzey üretim teknolojisi buluşuyor. İlk lansman ürünümüz Fineflex. Birlikte size yenilikçi ve sürdürülebilir bir ürün sunuyoruz. Trend ve çevre bilinciyle, geleceğe yönelik ortak ürün portföyümüzü genişletmek için çalışıyoruz.

Doğa Yaşamdır

Mobilya ve Parke odaklı dekor tasarımlarının, Doğa yaşamdır, Gelecek biziz ve Deneyim tasarımı gibi 3 ana motto üzerinden ilerleyen Schattdecor ve öncelikli olarak “Doğa yaşamdır” trendinin altını çizdi. Begüm Çalı Özdemir sunumunda “Pandemiden sonra hayatımız birçok açıdan değişmesiyle iş ve özel hayatımızda doğaya daha çok ihtiyacımız olduğunu fark ettik. O yüzden bulunduğumuz yerlerde hep doğanın bir parçasını görmek istiyoruz ve bu ihtiyaca yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu anlamda Gran Sasso Chestnut, Karlstad Oak, Magnolia ve Cascade bu doğal yansımaları en fazla hissettirdiğimiz dekorlar.”

Ayrıca tasarımda sürdürülebilirliğin ana sebeplerden biri olarak mekânların giderek küçülmesini belirtilirken, dekor ile kaplanmış mekan ve objelerin kişiyi kısa sürede boğmayacak ve değiştirme ihtiyacı hissettirmeyecek ürünler olması hedefine değinildi. Özdemir; “Bu dekorların kontrastının düşük olması ve doğayı yansıtması en büyük etkenlerden biri” diye konuştu. Ürünlerinin mekan üzerindeki demo gösterimlerini ağırlıkla mutfak ve banyo üzerinde yapan Schattdecor tasarım ekibi, özellikle ürünlerin çok yönlü hibrid kullanımının altını çiziyor.

Bahsi geçen tüm ürünlerin büyük ölçek numunelerinin sunumlardan sonra incelendiği etkiliği 200 den fazla misafir katıldı.

Çubuklu tasarımların yükselişi “Omega Oak”

Bir süredir tüm yüzeylerde gözümüze çarpan fugalı çubuklu tasarımlar, hem düz renkler de hem de ahşap dokularda popülerliğini korumaya devam ettiğini gördük. “Omega oak meşenin faklı parçalarından birleştirilerek oluşturulan şahane bir desene sahip. Kapaklarda kullanımını hem mutfak hem banyo görsellerimizde örneklendirsek de, duvar paneli olarak kullanımı da tabii ki mümkün.”

Tasarımda sürdürülebilirliğin öncüsü “karlstad oak”

Görüntüdeki Karlstad Oak dekoru için “Bizim en güvendiğimiz meşe dekorlarımızdan” ifadesini kullanan Özdemir, “bu kadar yoğun kullanımda bile mekanı boğmadan sade bir güzellik katıyor. Mutfak kapakları arka paneller, hatta sandalyeler bile bu dekorla kaplı. İşte tam olarak buna tasarımda sürdürülebilirlik diyoruz.” Bunun yanında Gran Sasso Chestnut’ın ise Sicam 2021 fuarının en çok talep edilen dekoru olduğuna dikkat çekti.bu iki dekorun da İskandinav tarız

Tekstil ve beton dekorunun hibrit olarak birleştiği dekor: Cascade

 “Hibrit dekor” kavramı hayatımıza girmeye başladı. “Amacımız ürünlerin hem modern, hem sürdürülebilir olması hem de doğayı yansıtması. Cascade son zamanlarda en fazla talep gören ve bizim de değişik bir hibrit dekor olarak tanımladığımız bir dekor. Tekstil ve beton dekorunun iki katman halinde üst üste yerleştirildiği bir dekor. Yine hem bir mutfak kapağının önünde hem de bir panelde rahatça kullanılabilir. Bu iki dekorun kombine edildiği hibrit dekor aynı zamanda kullanım alanı için de çok yönlü. Hem mobilya kaplaması hem de bir yer kaplaması yani parke olarak da kullanılabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

Ve Interzum tasarım ödüllü dekor: Flagstaff Oak

Flagstaff Oak dekorunun bu yılın en çok öne çıkan dekoru olduğunun ve Interzum’da tasarım ödülüne de layık görüldüğünün altını çizen Özdemir, “Flagstaff Oak diğer meşe dekorlarımızdan daha farklı. Bu dekorda insan dokunuşu daha ön planda. Üzerindeki hatalar, çatlaklar ya da budakların gümüş, bakır  rengi dolguyla doldurulmuş hali. Bu bizim endüstriyel tarz olarak nitelendirdiğimiz bir dekor”.

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak