Rus Türk İşadamları Derneği RUTID Başkanı Esat Sarı : Hedefimiz Rusya Bölgeleri İle İşbirliğini Artırmak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Rus Türk İşadamları Derneği RUTID Başkanı Esat Sarı : Hedefimiz Rusya Bölgeleri İle İşbirliğini Artırmak

17-06-2014
Rus Türk İşadamları Derneği RUTID Başkanı Esat Sarı : Hedefimiz Rusya Bölgeleri İle İşbirliğini Artırmak
Rusyada faaliyet gösteren Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, hedeflerinin Rusyanın çeşitli bölgeleriyle işbirliğinin artırmak olduğunu ifade etti.

Sarı, Rusyanın çeşitli bölgelerinde yatırım potansiyelini Türk iş dünyasına tanıtmak amacıyla çeşitli ziyaret ve forumlar tertip ettiklerini söyledi. Bu bağlamda Tula bölge ziyaretini değerlendiren Sarı, RUTİD olarak Rusyanın çeşitli bölgeleriyle faal olarak çalışmaya başladık. Tulada yatırım imkanlarını yerinde görmek için ziyaret gerçekleştirdik. Yerel yönetimler ilişkilerimizi üst düzeye çıkarmak ve güçlendirmek. Bugün bunun için burdayız. Bölgelerde Türk iş adamlarımızı yatırıma teşvik açısından bu çok önemli. Tula Bölge Valisi Vladimir Gruzdev bizi çok sıcak karşıladı. Dolayısıyla burada ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bir kaç somut yatırım var, onlarla ilgili değerlendirmede bulunacağız. Tula Moskovaya yakın bölge, iş adamlarımıza geniş şekilde tanıtmayı planlıyoruz. Foruma 50 Türk iş adamı katılıyor. Bunlardan yarısı Türkiyeden geldi. dedi.

RUSYANIN BÖLGELERİNE AÇILMAMIZ LAZIM

Rus kurumlarıyla ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden RUTİD Başkanı, Daha önce Krasnodar bölgesini de ziyaret ederek yatırım potansiyelini değerlendirdik. Artık RUTİD olarak bunu hedefimize koyduk. Ortak ve iyi ilişkilerde bulunduğumuz Rus kurumlarıyla beraber hareket ederek yatırım forumu programlarımızı geliştirmek. Tula bölgesi yatırım forumunu da partnerimiz Rusyanın resmi devlet bankası Sberbankın desteğiyle organize ettik. Gelecek planlarımız bölgelere açılmak ve işbirliğini artırmak. Yerel yatırım olanaklarını yerinde keşfederek iş adamlarımızı oralarda yatırıma teşvik ediyoruz. dedi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak