Malezya EFE 2012 Fuarı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Malezya EFE 2012 Fuarı

15-05-2012
Malezya EFE 2012 Fuarı
EKİN Yayın Grubu'nun bu yılki Uzakdoğu fuarları programı, yine Kuala Lumpur'da MIFF ile eş zamanlı olarak gerçekleşen EFE fuarı ile devam etti.
Tam adı Malezya Mobilya Girişimcileri Derneği olan imalatçı birliği MFEA tarafından organize edilen Export Furniture Exhibition (EFE), kent merkezine biraz uzak da olsa son bir iki yıl içerisinde eksiklerini hızla tamamlayarak rüştünü ispat etme yolunda önemli adımlar atıyor. Açılış protokolünde hazır bulunan EKİN Yayın Grubu, ayrıca fuara paralel olarak gerçekleşen ve CAFA üyesi olan mobilya sektörünün birçok uluslararası isminin hazır bulunduğu Malaysian Furniture Leadership Awards MFLA 2012 gecesine de katıldı.

Mobilya sektörünün gelişkinliğinin geldiği düzey ve imalatçıların oluşturduğu derneğin değişen tercihleri, Malezya'nın mobilya fuarcılık sektörünü de zamanla ciddi bir biçimde etkiledi ve ortaya Kuala Lumpur'da aynı tarihlerde birbirleriyle kıyasıya rekabet eden iki fuarın ortaya çıkmasına neden oldu. Uluslaraarsı ziyaretçilerin bile birbirine karıştırdığı ve daha hava alanında fuar otobüslerinde başlayan çekişmeden ötürü kafaların karıştığı bu bölünmüşlüğün beraberinde getirdiği belirsizliğin ne zama çözüleceği hala meçhul olsa da, ilk kez bu yıl MIFF'in satılması ile birlirkete bir çözüm olasılığı ortaya çıktı.Her iki fuarın protokolü ve etkirliklri sırasında birlikte olduğumuz MIFF'in yeni sahibi UBM Asia'nın direktörü Jimé Essink, yayın grubumuza verdiği demeçlerde amaçlarının derekle de görüşüp, bir vadede bu bölünmüşlüğe son vermek olduğunu söylerken uluslararası otoriteler şimdiden yeni fuarın hangi alanda yapacağını tartışmaya başladılar bile.

EFE esas itibariyle, adı Export Furniture EXPO olsa da, MIFF ile karşılaştırıldığında daha yerel bir fuar görüntüsü çizmekte. Derneğin yönlendirmesi ile iç pazarın hemen tüm bileşenlerini bu fuarın katılım ve ziyaretçileri arasında görmek mümkün. Birkaç salona bölünmüş olan MIFF'e oranla daha bir fuar düzeni içerisinde ve geniş alanlara kurulu bir fuar alanı üzerinde olsa da, EFE'nin en büyük dezavantajı, şehir merkezinden otobüs ve minibüsler ile yarım saat - 45 dakikalık bir yolculuk sonrası varılıyor olması.Ekibin henüztam profesyonelleşmemesi ve deneyimsizliği de fuarın bir diğer dezavantajı. Hal böyle olsa da, bu sene yavaş yavaş tüm bunların aşılmakta olduğunu gözledik. Diğer fuarın yanısıra EFE'nin de açılışında bir konuşma yapan Plantasyon Endüstrileri Bakanı, fuaürlardan çok Malezya Mobilya Endüstri'ne değinmesi ile dikkat çekerken, derneğin ve fuarın yöneticileri devurgularını EFE'nin hızlı gelişimine yaptılar.

Yayın grubumuzun da hazır bulunduğu ve açılışı diğer yıllara oranla biraz daha görkemli geçen tören sonrasında protokol NEXTUS mobilya tasarım yarışmasında ödül kazanan ürünlerin bulunduğu teşhir alanını ve vuar standlarını birlikte gezdi.

Verilen istatistiklere göre, bu yıl EFE'yi 07 - 11 Mart 2012 tarihleri arasında yaklaşık 12.00 kişi ziyaret ederek 261 firmanın ürünlerini birebir görme fırsatını buldu.

Singapur ve Malezya, her yıl ilginç bir ödül törenine sahne oluyor. EFE fuarı sponsorluğunda APS Media Group tarafından CAFA üyesi birçok ulusal derneğin başkanlarının ve sektörün tanınmış isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen FLA, her yıl mobilya sekötrüne değer katan firmalara verilmekte. Uluslararsı bir seçici kurul tarafından belirlenen ödüller, bakan düzeyinde bir katılımın yanısıra uluslararası basıın da katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buluyor.

FLA 2012 ödül töreni, bu yıl 8 Mart gecesi Shangri La otelinde, yine EFE'nin sponsorluğunda Malezya Plantasyon Endüstrileri Bakanı tarafından açılırken, yayın grubumuz da IAFP Genel sektreteri sıfatıyla ödül töreninin protokolünde yer aldı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak