MAKSDER, Tüyap Intermob 2011 Fuarında 2. Mobilya Aksesuar Tasarım Yarışması Ödüllerini ve Çeşitli Sektörel Panelleri Düzenliyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MAKSDER, Tüyap Intermob 2011 Fuarında 2. Mobilya Aksesuar Tasarım Yarışması Ödüllerini ve Çeşitli Sektörel Panelleri Düzenliyor

24-10-2011
MAKSDER, Tüyap Intermob 2011 Fuarında 2. Mobilya Aksesuar Tasarım Yarışması Ödüllerini ve Çeşitli Sektörel Panelleri Düzenliyor
Türkiye genelinde 37 mobilya aksesuar üreticisinin biraraya gelerek oluşturduğu MAKSDER, kendi meslek grubunda örgütlülüğüyle sektörde gündem yaratmaya devam ediyor. Mobilya aksesuar üreticilerinin gerek mesleki gelişmelerini desteklemeyi, gerekse de markalaşması ve ticari çıkarlarını korumayı hedefleyen dernek, bu amaca yönelik olarak her yıl somut çalışmalar, önemli etkinlikler gerçekleştiriyor.
MOBİLYA AKSESUAR TASARIM YARIŞMASI
Bu çerçevede Ekim ayında gerçekleşecek olan TÜYAP Intermob fuarında 2. MAKSDER tasarım yarışması düzenlenecek olup, gerek bağımsız gerekse de üniversitelerden tasarımcılar, özgün çalışmalarıyla katılacaklar.
İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yarışmada, 9 değişik ürün grubunda geliştirilen projeler yarışacak. Yarışmanın geleneksel bir nitelik kazanarak bir yandan sektöre katma değer üretirken diğer yandan da tasarım dünyası ve akademi çevreleri ile sanayimiz arasında etkin bir bağ kurması da beklenmektedir. Mobilya aksesuar ürünlerinin bilinirliğini ve marka değerlerini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen ve hazırlık çalışmaları büyük bir titizlik içerisinde yürütülen etkinlik, 37 dernek üyesinin yanısıra ülkemizin önemli iç mimarlık fakültelerinin tasarım bölümleri öğrencileri ve bağımsız tasarımcılara da açıktır.
Seçkin ve tarafsız bir jüri tarafından değerlendirilecek ürünler 23 Eylül tarihinde seçici kurulun önüne gelecek, elemeler sonucunda ödüle layık bulunan tasarımlar, TÜYAP Intermob fuarı sırasında özel olarak hazırlanacak olan teşhir reyonunda sergilenmeye hazır hale getirilecek, 17 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek bir törenle ise ödüller sahiplerine taktdm edilecektir.

MAKSDER'DEN INTERMOB SIRASINDA HER GÜN BİR BAŞKA ETKİNLİK
15 - 19 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜYAP Intermob fuarı boyunca MAKSDER bir dizi etkinliğe daha imza atacak.
Fuarın üçüncü günü tasarım yarışması ödüllerini bir kokteyl eşliğinde açıklayacak ve ödülleri sahiplerine takdim edecek olan dernek, fuarın birinci ve ikinci günleri de Türkiye'de ilk kez ele alınan konuların uzmanlar tarafından tartışıldığı paneller düzenliyor.

"MOBİLYA SEKTÖRÜNDE AKSESUARIN ÖNEMİ" PANELİ
Fuarın birinci günü, MOSDER, MOBDER, MOBSAD, MUDER ve OMSIAD gibi mobilya sektöründe faaliyet gösteren 5 büyük derneğin temsilcilerini ağırlayacak olan MAKSDER yönetimi "Mobilya üretiminde aksesuarın önemi" başlığı altında bir panel gerçekleştirilecek.

TASARIMCILAR TÜRK MOBİLYA AKSESUAR SEKTÖRÜNÜ MASAYA YATIRIYOR
TÜYAP Intermob 2011 fuarının ikinci gününde gerçekleştirilecek bir başka panelde ise, ülkemizin önemli tasarımcıları, genelde Türk mobilya sektörü özelde ise mobilya aksesuar sektörünü masaya yatırarak, konuyu tasarım açısından ele alacak. Bu panelin moderatörlüğünü dergimiz imtiyaz sahibi ve MAKSDER yarışma koordinatörü olan dernek kurucu üyelerinden Nesip Uzun gerçekleştirecektir. Konuşmacılar arasında Tasarımcı, Eğitimci Mehmet Asatekin, Tasarımcı Adnan Serbest, Tasarımcı Yılmaz Zenger, Tasarımcı Ümit Altun ve MAKSDER yarışma komitesi adına dergimizin imtiyaz sahibi Nesip Uzun yer alacak.

TANITIM KAMPANYALARI
Tüm bu çalışmalar için, Eylül ayından başlamak üzere radyo, gazete ve mesleki yayınlar da üç ay boyunca önemli duyuru, tanıtım ve reklam kampanyaları düzenlenmektedir. TRT FM, NTV RADYO, BEST FM, BURÇ FM gibi radyolarda yayınlanacak olan reklam spotları aracılığıyla MAKSDER ve üyelerinin marka değerlerlerinin yükseltilmesi ve mobilya imalatçılarının bu markaları tercih etmeleri hedeflenecek. Ayrıca düzenlenmekte olan kampanya çerçevesinde MOSDER tarafından yayınlanan EVDEYİZ, MOBSAD tarafından yayınlanan M LIFE, OMSIAD tarafından yayınlanan OFFICE MAGAZIN ve MOBİLYA DEKORASYON gibi sektörün önemli dergilerinde yıl boyu MAKSDER ilan ve haberleri yayınlatılacaktır.
yazar

E-bülten için e-posta bırak