Live.HOMAG 2021 Çeşitli konular. Yeni yollar. Yeni deneyimler.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Live.HOMAG 2021 Çeşitli konular. Yeni yollar. Yeni deneyimler.

18-07-2021
Live.HOMAG 2021 Çeşitli konular. Yeni yollar. Yeni deneyimler.
Mevcut iklimde hepimizin en çok özlediği şey kişisel etkileşim. HOMAG’ın Live.HOMAG’ı geliştirmesinin nedeni budur -- web seminerleri, canlı gösteriler ve karşılıklı soru-cevap etkinliklerini organize edebilmesini sağlayan online bir etkinlik konsepti. Katılımcılar, kendilerini ilgilendiren konulara ve 500’den fazla etkinlikten hangisine katılmak istediklerine karar verme esnekliğine sahip oldular. 10 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmiş olan dijital etkinlikler, katılımcılara HOMAG çözümleri, makineleri, tesisleri, üretim teknolojileri, konseptleri ve yazılımları hakkında ilk elden bilgi sağlamak için Horb ve Holzbronn’dan (Almanya) canlı olarak yayın gerçekleştirildi. Bu konseptin merkezinde, ahşap işlemenin geleceğini şekillendirecek üç konu vardı: atölyeler için uygulamalar ve dijital yapı taşları, batch-size 1 esnek üretim ve masif ahşap için çözümler.

Dijital çözümler Son derece kolay.

HOMAG, tüm ahşap üretiminde çalışanların günlük atölye görevlerini desteklemek istiyor. Bunu akılda tutarak, günlük işleri kolaylaştırmak için pratik dijital asistanlar geliştirilmiştir. İster kenar bantlarını veya panelleri organize edin, ister parçaları ayırın ve montaj için hazırlayın, ister israfı azaltın ve üretimi optimize edin, HOMAG ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Ahşap işlemede dünya pazar lideri HOMAG, Live.HOMAG'da her atölyeye uygun dijital destek çözümlerini sergiledi. Müşteriler bu çözümleri ücretsiz olarak kolayca deneyebildiler.

Her şey tek bir tedarikçiden

Masif ahşap konusunda Danimarkalı uzman System TM ve ahşap ev yapımı için üretim sistemlerinde Alman uzman WEINMANN ile birlikte HOMAG, masif ahşap alanında entegre çözümler sunmaktadır. Ahşabın ölçülendirilmesinden ve hazırlanmasından başlayıp, bitmiş duvarların üretilmesine kadar HOMAG, ahşap yapı elemanlarında uzmanlaşan veya uzmanlaşmak isteyen işletmeler için her şeyi tek bir kaynaktan sunmakta.

Esnek Üretim: Yüksek oranda değişkenlik, düşük maliyetler.

Mevcut kaynakların optimal kullanımı, kısa üretim süreleri ve eldeki düşük stoktan kaynaklanan pazar odaklı üretim maliyetleri, özellikle çok çeşitli ürünler üretiyorsanız çok önemli faktörlerdir. Bu bağlamda, HOMAG endüstri uzmanlığına, uzun yıllara dayanan deneyime ve en geniş üretim çözümleri yelpazesi hakkında kapsamlı bilgi birikimine sahiptir. Horb ve Holzbronn'da modüler konseptler, HOMAG ile batch-size 1 esnek üretim uygulamasının ne kadar kolay olduğunu canlı olarak göstermek için kuruldu.

Öne çıkanlar ve yenilikler:

Live.HOMAG tüm ahşap üreticileri için kapsamlı bilgiler sağladı ve tüm etkinlikler ücretsiz ve birden fazla dilde sunuldu. Katılım, ofisinizin, atölyenizin veya evinizin rahatlığında rahat ve kolay bir şekilde gerçekleşti. Farklı etkinlik formatları sayesinde kişisel etkileşim çok kolaylaştırıldı.

Etkinlik formatları:

Live.Explore, katılımcıların işletmeleri için HOMAG çözümlerinin faydalarını keşfetmelerine olanak tanıyan geniş bir bilgi yelpazesi sundu. Live.Webinar etkinliği, katılımcılara, HOMAG uzmanlarının çeşitli uygulama alanlarındaki makineleri, teknolojileri ve üretim yöntemlerini görme fırsatı sağladı. Uzmanlar ayrıca katılımcılardan gelen soruları da Live.Forum oturumları sırasında detaylı bir şekilde yanıtladılar. Live.Connect, doğrudan uzmanlar ile konuşmak isteyenler için ideal bir platformdu. HOMAG uzmanları, en son HOMAG çözümlerinin kişiye özel canlı gösterimler ile sundular.

Heyecan verici bir web seminerini kaçırdım mı diyorsunuz? Hiç önemli değil: Tüm Live.HOMAG etkinlikleri, Live.Collection kitaplığında ücretsiz olarak sunulmaya başlamıştır.

Live.HOMAG bitmiş olabilir ama 130’dan fazla web seminerini artık live.homag.com sitesine üye olup, Live.Collection kitaplığından tamamen ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Konu başlıkları: Homag Live: CNC İşlem Merkezleri:

CNC sektöründe HOMAG, günlük ahşap işleme görevlerini daha hassas, daha etkili ve hepsinden önemlisi daha basit hale getiren bir dizi yeniliği sergiledi.

5000'den fazla DRILLTEQ V-200 makinesi satıldı ve bu da onu son on yılın en çok aranan HOMAG çözümlerinden biri haline getirdi. Komple modüler mobilya işleme için bu esnek makine - 5 m²'den daha az yer kaplayan - dünya çapında popülerliğin tadını çıkarmaya devam ediyor. Clamex P mobilya bağlantı elemanının kullanımı ve gerekli freze işlemlerinin ve deliklerin hassas şekilde açılması yeni bir özelliktir. LAMELLO bağlantı elemanı tutkal veya vida kullanmaz, böylece güvenli bir bağlantı sağlar.

DRILLTEQ V-500: dikey işlem merkezinde robot otomasyonu:

Yaklaşık %100 çalışma verimliliği, yüksek oranda doğru işlem tekrarlama ve noktasal parça işleme ile robotlar güvenilir ortaklardır ve üretim maliyetlerini azaltırlar. Güvenilir, entegre parça temini, her CNC makinesini yüksek performanslı bir merkez ve dolayısıyla üretim için optimal bir üretim hücresi yapar.

Horb'da altı eksenli bir robot olan FEEDBOT D-300, DRILLTEQ V-500 dikey işleme merkezi için otomatik parça besleme görevini üstlendi. Robot kullanımının açık avantajları, yerden tasarruf sağlayan konsept, hassas parça besleme ve gereken personel sayısında azalmadır.

Alan kullanımı ve performans arasında üst düzey bir denge.

CENTATEQ P-210 serisi yapabildiklerini Horb’de sergiledi. CNC makinesi, alan kullanımı, performans, kullanım kolaylığı ve esneklik arasındaki mükemmel dengeyle çok etkileyiciydi.

CENTATEQ P-210 işlem merkezine easyEdge kenar bantlama ünitesi dahil edildi. Bu yenilik, kaplama, ABS, PP, melamin ve ince PVC kenar bantlarını küçük parçalara uygulayabilen dünyanın en küçük kenar bantlama makinesi unvanını verdi. Otomasyon yoluyla vakum fincanlarının pozisyonlandırılmasında daha fazla kolaylık ve esneklik sunan A-Flex tabla, sunulan parça yelpazesini tamamladı.

Live.HOMAG: Planya ve Profil Makineleri

Altı ayrı tahrikli işleme mili ile donatılmış yeni MOULDTEQ M-200 profil makinesi, Live.HOMAG'da dünya prömiyerini kutluyor. Farklı tahrik motorlarının kullanılması hızların ayrı ayrı ayarlanmasına izin verir. Miller, proLock bağlama sistemi ile donatılmışlardır ve bu nedenle hızlı bir şekilde değiştirilebilirler, bu da kurulumu çok daha hızlı ve basit hale getirir. Diğer profil makinelerinden en büyük farkı, basit basmalı düğme kontrolü kullanarak makineyi nasıl kolaylıkla çalıştırabildiğinizdir.

Live.HOMAG: Kenar bantlama ve çift taraflı ebatlama makineleri

HOMAG kenar bantlama makineleri Live.HOMAG'da canlı olarak sunuldu. Farklı üretim konseptlerinde hücre çözümleri olarak entegre edilmişlerdi. EDGETEQ S-380 serisi, LOOPTEQ O-300 dönüş konveyörü ile birleştirilmişti. Ayrıca EDGETEQ S-500, portallı LOOPTEQ O-600 dönüş konveyörüne sahipti. Böylece ortaya çıkan optimize edilmiş parça geri dönüş akışı, yalın ve verimli bir üretim sürecinin temelini oluşturdu.

D-500 : Çift taraflıebatlama makineleri:

Yeni HOMAG çift taraflı ebatlama makinesi TENONTEQ D-500, click teknolojisi ile mobilya montajı için çalışmaktaydı. Bu sektörde, HOMAG, sağlam ve hassas makine teknolojisini ve parke üretimindeki click profilleri konusundaki uzun yıllara dayanan deneyimini kullanmaktadır.

Mobilya üretiminde click sistemi: Parkeden Mobilyaya:

Montaj aletleri, vidalar, dübeller veya bağlantı parçaları olmadan mobilyaları hızlı ve kolay bir şekilde monte edin: Yüksek derecede sağlamlık ve kaliteyi korurken bu mümkün mü? Çözüm, istendiği taktirde kolayca sökülmeye de izin veren mobilya click sistemidir.

Konsept, click sistemlerinin uzun süredir kullanıldığı parke sektöründen geliyor. İsveçli şirket Välinge, click teknolojili parke çözümlerinde öncü olarak kabul edilmektedir ve şimdi mobilya yapımı için bir click sistemi de sunmaktadır. 25 yılı aşkın bir süredir HOMAG, karmaşık zemin click profilleri için çeşitli performans sınıflarında makineler geliştirmekte ve inşa etmekte ve tüm click profilleri lisans verenleriyle birlikte çalışmaktadır. Bu nedenle mobilya için uygun bir makine geliştirildi.

Ebatlama makineleri, kompakt, çift taraflı format makineleridir. Sağlamdırlar ve mükemmel şekilde uyarlanmış üniteler kullanarak yüksek düzeyde performans ve üretim hassasiyeti sağlarlar. HOMAG, Live.HOMAG'da mobilya click profilleri için giriş seviyesi çift taraflı ebatlama makinesini tanıttı ve Välinge ile iş birliği içinde bu teknolojinin olanaklarını gösterdi. Buna ek olarak, HOMAG tüm mobilya üretim süreçlerine aşinadır, tüm süreç zinciri için makineler sunar ve ayrıca kenar bantlama makineleriyle bağlantılı olarak mobilya parçaları için çift taraflı ebatlama makineleri üretebilir.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak