Lazzoni, ABD'de 18 Mağaza Daha Açacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Lazzoni, ABD'de 18 Mağaza Daha Açacak

01-10-2012
Lazzoni, ABD'de 18 Mağaza Daha Açacak
Mobilya üreticisi Lazzoni, ana hedef pazarı olan Amerika'ya yönelik yatırımlarında atağa geçti. ABD'de bir depo ve iki de mağaza ile faaliyet gösteren şirket, 20 mağazaya ulaşmak için teknik yatırımları tamamladı.

20 yıl boyunca Bulut Mutfak olarak faaliyet gösteren şirketin 2000 yılında 'Lazzoni' adı altında yeniden yapılandığını anlatan Lazzoni Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kababulut, 'bir dünya markası' olarak yola çıkan şinrketin hedef pazarı olan ABD'de bir depo ve 2 mağaza açtığını hatırlattı. Kababulut, "Bu süreç bizim 3 yılımızı aldı. 3 yıl sonrasında yaptığımız araştırmalar sonucu gördük ki bu pazardaki iki mağazamızı bayiliklerle beraber 20 mağazaya çıkartabiliriz. Bu aşamada 20 mağazaya göre gerekli teknik yatırımı yapmaya başladık. Bundan sonrasında ABD'deki kapasitemizi doldurmayı ve bu pazarda büyümeyi hedefliyoruz. Bu bölgedeki gelişmelerimizi tamamladıktan sonra diğer bölgelere konsantre olmayı düşünüyoruz" dedi.

ABD'deki mağazalarının bir tanesinin Manhattan'da, diğerinin de New Jersey'de bulunduğunu ifade eden Kababulut, "Manhattan'daki mağaza sayımızı 3'e çıkarmayı düşünüyoruz. Ancak ABD'de mağaza açmak kolay olmadığı için bunu biraz zamana yayma kararı aldık" dedi.

Ülkelerden gelen bayilik taleplerini de değerlendirdiklerini dile getiren Kababulut, Almanya'da Friedrichshafen şehrinde bayi açmayı planladıklarını belirterek "Bu bölgeyi seçmemizin nedeni o bölgenin GSMH'dan en yüksek payı alan zengin bir şehir olmasıdır" dedi. Hollanda'nın Amsterdam şehrinde görüşmelerin sürdüğünü belirten Kababulut, Sibirya'da da Moskova'ya 3 saat uzaklıkta olan bölgede 3 bin metrekarelik bir mağaza açacaklarını duyurdu. Kababulut, Kuala Lumpur, Singapur ve Hong Kong gibi önemli noktalarda da etkili olmak istediklerini kaydetti.

Online mobilya satışında iddialıyız

Türkiye'nin ilk ve tek online mobilya markası 'www.Nuev.com'un, tasarım ve kaliteli ürünleri Lazzoni güvencesi ve kalitesi ile tüketiciye ulaştırmayı amaçladığını bildiren Kababulut, "İnsanların mobilyayı görerek ve dokunarak almak istemeleri zamanla Lazzoni güvencesiyle kırılabilecek bir olgu olduğundan bu konuda gelecek ile ilgili kaygılarımız yok" dedi.

Mobilyanın online satışında bir tahtın bulunduğunu ancak o tahta kimin oturacağının henüz belli olmadığını kaydeden Kababulut, "Çok ciddi bir pazar var. Biz de bu pazarda ilk olduğumuz için gurur duyuyoruz. Henüz deneme aşamasındayız. Çok ciddi cirolar elde ediyoruz. Nuev'in tabanı iskeleti oluşturulacak. Hedef yine New York ve Manhattan. ABD'de çok ciddi online alışveriş alışkanlıkları var. Kolay gibi görünse de kendine göre birçok zorluğu var. O zorlukları burada çözüp 1 senelik bir süreçten sonra ABD pazarında olmayı hedefliyoruz. Önce Manhattan'da Lazzoni ile sahip olduğumuz lojistik ve depoyu kullanarak Nuev online satışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak