Kastamonuda Ahşapla Dördüncü Randevu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kastamonuda Ahşapla Dördüncü Randevu

24-09-2014
Kastamonuda Ahşapla Dördüncü Randevu
Kastamonu Valiliği?nce organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşunun da içinde yer aldığı Kastamonu Ahşap Fuarı bu yıl dördüncü kez kapılarını araladı.
28 31 Ağustos tarihleri arasında önceki yıllarda olduğu gibi yine Kuzeykent pazar alanında gerçekleştirilen ve ana konseptini Ahşabın Başkenti sloganının oluşturduğu fuarın temel amacı ise ülke ahşap gündeminin kalbinin Kastamonuda atmasını sağlayarak 50ye yakın yore firmasının ahşap ürünlerini, yerli ve yabancı mobilya şirketlerinin temsilcilerine tanıtmak.Kastamonuda kökleri binlerce yıl derine inen ahşap kültürünün ve ahşap sanat eseri mirasının göz önüne çıkarılması, bunun yanında son yıllarda ivme kazanan ve Kastamonulu ustalarca hayat verilen som ahşap ürünlerinin ülke vitrinine çıkarılması yapılacak ahşap fuarının temel amaçlarının başında geliyor.

Kastamonu Valiliğince oluşturulan Ahşap Fuarı Tertip Komisyonu ve Komitesince yürütülen çalışmalarda bu yıl ülke genelinin yanı sıra hedef olarak 22 pilot il seçildi. Özellikle masif ahşap mobilyanın çok kullanıldığı ve kent mobilyası olarak ahşabın kullanıldığı bu hedef illere özel olarak hazırlanan davetiye ve afişler gönderildi.

Ülke genelinde 4 bin davetiyenin çeşitli il protokol, ahşap üzerine üretim yapan işletmelere ve esnaf ve ahşap sanayi odalarına ulaştırıldığı çalışmalarda ayrıca ülke çapında tanıtım çalışmaları yapılarak fuar ve kastamonunun ahşap kültürü hakkında bilgiler verildi.

Fuarın önceliği som ahşap üzerine çalışan zanaatkârların eserlerinin ülke vitrinine çıkarılması ve son yıllarda doğallığı ve sağlıklı oluşu nedeniyle yeniden değer kazanan ve daha çok tercih edilen ahşap mobilya ve tasarımların ülke geneline tanıtılması ve pazarlanabilmesi oldu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak