Kastamonu Entegre, beş yılda 700 milyon dolar yatırım yapacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kastamonu Entegre, beş yılda 700 milyon dolar yatırım yapacak

30-07-2012
Kastamonu Entegre, beş yılda 700 milyon dolar yatırım yapacak
Yurtiçi ve yurtdışında beş yılda 700 milyon dolar yatırımla açacakları altı yeni fabrika ile bölgenin lider üreticisi konumuna gelmeyi planladıklarını kaydeden Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Genel Müdürü Haluk Yıldız, Orta Amerikadan, Hindistana kadar 40 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Türkiyede son dört yıldır sektöründe birinci sırada yer alıyoruz. Kastamonu Entegre olarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve bölgesel liderlik için bundan sonraki yatırımlarımızı ağırlıklı yurtdışında devam edeceğiz.Türkiyede pazarın belli bir doygunluğa gelmesi ve odun hammaddesinin kısıtlı olması da bizi bu yöne zorluyor. Artık amacımız Türkiye dışındaki pazarlarda payımızı artırmak ve kendi sektörümüzde üretim ve satış coğrafyasını geliştirerek büyümektir dedi.

Yıldız, firmanın yapmayı planladığı yatırımlar arasında; Rusyada MDF, yonga levha ve OSB tesisi yatırımı, Romanyada MDF tesisi yatırımı, Türkiyede Antalya-Denizli bölgesinde MDF tesisi yatırımı ve Bulgaristanda OSB tesisi yatırımı olduğunu açıkladı.

Kastamonu Entegrenin, mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu, yonga levha, yongalam, MDF, medelam, laminant parke, kapı paneli ve bunlarla ilgili muhtelif katma değerli ürünler ürettiğini hatırlatan Haluk Yıldız, Türkiyede ürün gruplarına göre ortalama yüzde 30 düzeyinde olan pazar paylarını daha da artırma hedefinde hızla ilerlediklerini anlattı.

Türkiyenin en büyük kapasiteli MDF tesisini kurduk

Adana Organize Sanayi Bölgesinde 110 milyon euroluk MDF yatırımı yaptıklarını hatırlatan Haluk Yıldız, tesisin günde bin 400 metreküp ve yılda 420 bin metreküp üretim kapasitesi ile Türkiyenin en büyük kapasiteli MDF tesisleri arasında yer aldığını vurguladı.

Yıldız, Kastamonu Entegre olarak, Adanadaki yatırımımızla, yerel orman kaynaklarından faydalanarak bölgeye canlılık getireceğiz. Yatırımımız sayesinde, bölgeye yapılan MDF ve laminant parke ithalatını engelleyerek pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz şeklinde konuştu. Tesiste, doğrudan 300 kişi istihdam edilirken dolaylı olarak da 2 bin 500 kişinin hizmet verdiğine değinen Yıldız, yeni tesisin yanında yardımcı ve katma değerli ürünler üreterek; tutkal, emprenye, melamin presleri ve laminant parke hattı yatırımlarının yapılacağını ve böylelikle MDF tesisinin komple entegre bir tesis haline dönüşeceğini açıkladı.

Kastamonu Entegre'nin kurulduğu 1969 yılından bu yana sürekli devam eden yatırımlarla bugün altısı Türkiyede, üçü de yurtdışında olmak üzere dokuz tesisi bulunduğunu aktaran Haluk Yıldız, firmanın yıllık 40 milyon metrekare laminant parke, 3.3 milyon metreküpe yaklaşan panel üretim kapasitesiyle Türkiyenin orman ürünleri sektöründeki lider firması olduğunu söyledi.

2011 yılında 850 milyon dolar konsolide ciroya ulaştıklarını vurgulayan Yıldız, yaptıkları yeni yatırımlarla, 2012 yılında yüzde 30 büyüyerek 1.1 milyar dolar ciro hedeflediklerinin altını çizdi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak