Istanbul Design Week 2011 Kapsamında Galata Köprüsü Dünyaca Ünlü Tasarımcılara Ev Sahipliği Yapıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Istanbul Design Week 2011 Kapsamında Galata Köprüsü Dünyaca Ünlü Tasarımcılara Ev Sahipliği Yapıyor

24-10-2011
Istanbul Design Week 2011 Kapsamında Galata Köprüsü Dünyaca Ünlü Tasarımcılara Ev Sahipliği Yapıyor
Tasarım dünyasının ilgiyle beklediği Istanbul Design Week IDW, 6. kez kapılarını Eski Galata Köprüsü’nde açıyor. 28 Eylül’den 2 Ekim’e kadar sürecek olan tasarım haftasına, dünyanın çeşitli yerlerinden tasarımcılar katılacak. Bir hafta boyunca tasarım, trend, moda, bilim, mimarlık ve teknoloji hakkında yeni projeler, sergiler, atölye çalışmaları ve konferanslarla dolu bir program gerçekleşecek. Anthony Burrill, Amanda Levete, Tomoko Azumi gibi önemli tasarımcıların, her gün 17.00 – 19.00 arası tecrübelerini anlatacakları konferanslara katılım herkese açık.
TARİHİ KÖPRÜDE EŞSİZ BİR DENEYİM
Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen moda ve endüstriyel tasarımcıları ile tasarım sektöründeki teknoloji, yaratıcılık ve son trendleri tek bir çatı altında topluyor. Mimari yapısıyla binlerce yıllık kültürlerin iç içe geçtiği tarihi köprüde, İstanbul Design Week 2011 ile ziyaretçileri eşsiz bir deneyim bekliyor. dDf'in organize ettiği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTAV'ın (İstanbul Sanat Tanıtım Araştırma Vakfı) proje ortağı olduğu İstanbul Design Week, mimarlık, tasarım, felsefe, bilim ve teknolojinin geldiği son noktayı göstererek tüm bu alanları tasarım severlerle buluşturuyor.
Haliç'in iki kıyısını birbirine bağlayan Eski Galata Köprüsü, IDW 2011 ile "tasarım" ve "şehir" kavramlarının birleştiği bir tasarım objesi olarak, katılımcılar ve ziyaretçiler için eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. İstanbul Design Week'e, 6. senesinde yine çok sayıda sergi, konferans ve seminer eşlik ediyor.

TASARIMCILAR TARİHİ KÖPRÜDE BULUŞUYOR
İstanbul Design Week, bu sene de geleneği bozmuyor ve tasarım dünyasının en ünlü isimlerini İstanbul'da ağırlıyor. Trend tasarımcısı Lidewij Edelkoort, İngiltere'nin en ünlü mimarlarından Amanda Levete, endüstriyel ürün tasarımcısı Tomoko Azumi, ünlü mimar Melkan Tabanlıoğlu, uzman trend danışmanı Zuzanna Skalaska, dünyaca ünlü marka yaratıcıları Paul Van Ravestein & Monique Mulder (Mattmo), endüstriyel tasarım eleştirmeni Nathan Shedroff, İF Design Awards Başkanı Ralph Wiegman, Singapurlu Juju Studio'dan Timo Wong & Priscilla Lui, endüstri ürünleri tasarımcısı Ronen Kadushin ve yaratıcı endüstriler uzmanı Eberhard Schrempf, 28 Eylül - 2 Ekim 2011 tarihleri arasında Eski Galata Köprüsü'nde konferans verecek dünyaca ünlü isimler arasında...

BİRBİRİNDEN RENKLİ SERGİLER, ETKİLİKLER
Geçtiğimiz sene 35 bin ziyaretçisi ve Karim Rashid, Massimilliano Fuksas gibi dünyaca ünlü konuşmacılarıyla oldukça ses getiren etkinlikte .bu sene yurtdışından Brainport, Good 50x70 veAnthony Burill sergileri de yer alacak. Ayrıca, "Best Of The Best" Dutch Design Ödülleri de İstanbul Design Week'in yurtdışından davet ettiği sergiler arasında yer alacak.
IDW 2011 kapsamında, dünyanın tasarım kavramı ile öne plana çıkan ülkelerden seçme üretimler sergilenecek. Bu sene üniversite projelerine de geniş yer verecek olan IDW, geleceğin tasarımcılarına kendilerine ifade edebilecek bir ortam sunmaya hazırlanıyor.
W Hotel İstanbul ve Gaia&Gino iş birliğinde düzenlenen "Genç Tasarımcılar Yarışması"nda ilk 3'e giren öğrencilerin tasarımları, İstanbul Design Week 2011 kapsamında Eski Galata Köprüsü'nde ödüllendirilecek. Ayrıca, 40 yaş altı 40 Türk tasarımcının 40 eserinin sergileneceği "Design Spirit"Sergisi'nin ikincisi gerçekleşecek. Sadece seçilmiş pembe tasarım objelerinin yer alacağı "Pink" Sergisi ise sürprizlerle ziyaretçilerin karşına çıkacak.
Aralarında Hakan Gencol, Adnan Serbest, Erdem Akan, Defne Koz gibi 15 ünlü Türk tasarımcının yer aldığı Barbarlar'ın kitap tasarımlarından oluşan "BarbarBook" Sergisi'nin yanı sıra seçilmiş tasarım öğrencilerinin projeleri, prototipleri, maketleri ve modellerinin yer aldığı "Üniversiteler Sergisi" de yer alacak.

DESIGN SPRIT YİNE IDW 2011'DE
Bu sene ikincisi düzenlenen ve seçici kurulunu Arhan Kayar, Ela Cindoruk, Oya Akman, Sertaç Ersayın, Murat Tabanlıoğlu gibi önemli isimlerin oluşturduğu Design Spirit sergisinde, yine 40 yaş altı, 40 Türk tasarımcının, İstanbul ile ilgili hikayesi olan 40 tasarımı sergileniyor. Aralarında Hakan Gencol, Adnan Serbest, Erdem Akan, Defne Koz gibi 20 ünlü tasarımcının buluşmasıyla oluşan Barbar Grubu bu yıl ilk defa, kitap tasarımlarıyla İDW'ye katılıyor. BarbarBook sergisiyle; tek bir kütüphane üzerinde, kitap kavramına farklı yaklaşımların sergilendiğine şahit olacaksınız.

GOOD 50x70 WORKSHOP
Good 50x70, IDW 2007 ve IDW 2010'dan sonra İstanbul Design Week 2011 'de yeni seçilmiş projelerle aramızda olacak. Bu sene 5. senesini kutlayan Good 50x70 IDW'ye hazırlanıyor. Farklı medeniyetleri, farklı hayat tarzlarını ve farklı kültürleri barındıran metropol kent İstanbul, Good 50x70 in farklı çalışmalarını Eski Haliç köprüsünde ağırlayacak. Sivil toplum kuruluşlarıyla yaratıcı toplum arasında sıkı bir bağlantı kurmayı en önemli hedefi olarak belirleyen Good 50x70, Türkiye'ye hem sosyal anlamda hem de kültürel olarak geniş bir vizyon katarak yoluna devam etmeyi amaçlıyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak