IŞIK AHŞAP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar: Bilim ve teknolojinin ışığında kendini sürekli yenileyerek faaliyetlerini sürdüren IŞIK AHŞAP Türkiye'nin orman ürünleri sektöründe öncü firmalarından biridir

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

IŞIK AHŞAP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar: Bilim ve teknolojinin ışığında kendini sürekli yenileyerek faaliyetlerini sürdüren IŞIK AHŞAP Türkiye'nin orman ürünleri sektöründe öncü firmalarından biridir

24-09-2014
IŞIK AHŞAP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar: Bilim ve teknolojinin ışığında kendini sürekli yenileyerek faaliyetlerini sürdüren IŞIK AHŞAP Türkiye'nin orman ürünleri sektöründe öncü firmalarından biridir
1981 yılından günümüze orman ürünleri endüstrisinde faaliyet gösteren ?Işık Ahşap? müşteri memnuniyeti, ürün ve hizmet kalitesi prensipleri doğrultusunda, gelişen bilim ve teknolojinin ışığında kendini sürekli yenileyerek faaliyetlerini sürdürmektedir. IŞIK AHŞAP; modern tesis anlayışı, teknolojinin tüm imkanlarını değerlendiren kalite kontrol yönetimi ile modern çağımızın çizgilerini taşıyan ve taşıdığı çizgiyi, ürettiği ürünlerle yansıtan, Türkiye'nin orman ürünleri sektöründe öncü firmalarından biridir. Hizmetlerimiz üretim sonrası satış ve pazarlama, satış sonrası destek, teknik destek ve yurt içi lojistik operasyonlarını da kapsamaktadır. İstanbul Sanayi Odası?nın açıklamış olduğu 2013 üretim rakamlarına göre 2. Beşyüz sanayi kuruluşu arasında bütün Türkiye?de 17. büyük sanayi kuruluşu olmuştur.
Mat ve highgloss panel, kapak, profil, taç, süpürgelik, lambri, akrilik panel üretimi, satış, satış sonrası destek bölümleri ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına hızla devam ettiren Işık Ahşap 2012 yılında başlattığı 20 milyon euroluk enerji, tutkal üretim, emprenye, short cycle press tesisi yatırımlarını başarıyla tamamlayarak 2013 yılında devreye sokmuştur. Yine 2013 yılında başladığı parke üretim tesislerini 2014 yılında başarı ile devreye almıştır.

Işık Ahşap olarak ilk günden itibaren kalite ve tutarlılığa önem verdik, ürün ve hizmetlerimizle insanlarımızın istek ve beklentilerine cevap vermeye çalıştık. Biz öncelikle insanlardan bir insan olmanın gayreti içerisinde olduk. Bu işin ticaretinden geldiğimiz için müşterinin ne düşündüğünü ne istediğini iyi biliyoruz. Milyonlarca ailelerin yaşamının bir parçası olduk. Biz, insanlarımıza değer verdik, onlar da bize, kalitemize sahip çıktılar. Firma olarak 34. Yılımıza girdiğimiz bu günlerde başarılarımızın sağladığı bu gurur, gelecek için omuzlarımıza önemli sorumluluklar yüklüyor. Ürettiğimiz ürünlerin kalitesini, çeşitliliğini ve kapasitesini arttırmak ve çevreye daha duyarlı üretim yapmak istiyoruz.

Laminat Parke

Tartışmasız laminat parke, zemin dekorasyon sektörünün en çok tercih edilen ürünüdür. 1980li Yılların başında İsveçte geliştirilmiştir. Biliyoruz ki, insanlar sınırsız ihtiyaçlara sahiptirler. Bu ihtiyaçları karşılayabilecek ürün çeşitleri devamlı olarak yenilenerek ve geliştirilerek üretilmektedir. Zemin malzemeleri uygulanacak bölge iklimi, kültürel yapısı, ekonomik gelir durumları ve bölgesel mimari alışkanlıklarına göre tercih edilebilir. Şu an en çok satılan zemin dekorasyon ürünü laminat parkedir.

Laminat parkenin avantajları:

1.Uygulaması kolaydır.2.Montajı zaman almaz3.Çizilmeye ve darbelere karşı son derece dayanıklıdır.4.Renk ve desen seçenekleri çoktur.5.Alttan ısıtmaya uygundur.6.Soğuk iklimin olduğu bölgelerde izolasyon için alta şilte vb sistemler geliştirilmiştir.7.Suya karşı dayanıklıdır8.Klik sistemi iyi ise yürüme sırasında ses çıkmaz.9.Yüksek basınca , aşınmaya , yanmaya karşı dayanıklıdır.10.Anti statik , anti bakteriyel ürün temin imkanı vardır.11.Ev ve iş yerlerine döşenebildiği gibi sosyal alanlarda da kullanılabilir. Sinema, kafeterya vb alanlarda kullanılabilir.12.Leke tutmaz.13.· Rengi solmaz. Güneş ışığından etkilenmez.14. Anti alerjiktir.15. Evde kullanılan kimyasallara karsı dayanıklıdır.16. Kolay temizlenir.17. Sigara, puro ateşinden etkilenmez.18. Bakımı çok kolaydır. Elektrikli süpürge ile süpürülüp nemli bezle silinir.Bunların sayısını artırabiliriz.

Laminat Parkede Kalite

Laminat parke satın alınırken kalitesine mutlaka dikkat edilmelidir. Kaliteli laminat parkeler uzun ömürlü olmalarının yanı sıra, rahatsız edici ses çıkarmazlar. Fakat kalitesi düşük olan parkeler hem kısa ömürlü olup, hem de kısa zaman sonra rahatsız edici sesler çıkarmaya başlarlar. Bu da oldukça rahatsız edici bir durumdur. Laminat parkeler çok değişik model ve renk seçenekleriyle üretilirler. Dolayısı ile eşyalarla ve diğer dekorasyon eşyalarıyla uyumu yakalamak konusunda neredeyse hiç sıkıntı yaşanmaz.

Laminat Parkede Işık Ahşap

Işık Ahşap olarak Pazar ve piyasanın gereğini yapmaya çalışıyoruz. Türkiyede teknoloji olarak iyi bir yerdeyiz. Makine parkuru, teknolojisi, üretim hacmi, standartların üstündeki kalite normları ile kısa sürede zengin ürün çeşitliliği yakaladık. Valinge klik yada kilit sistemi dünyadaki en yaygın ve kaliteli kilit sistemidir. Bu kilit sisteminin getirdiği hızlı montaj, uygulamadaki kolaylık, yapılan işin kalitesini artırmakta, yoğun çalışma temposu içinde kaybettiğimiz zamanı düşününce ilave rahatlık ve konfor getirmektedir.

En Son Teknoloji Makine Parkuru

Işık Ahşap bütün yatırımlarını en son teknolojiye göre yapmıştır. Dünyadaki en büyük parke üreticilerinin kullandığı en kaliteli makinelerin en son teknolojik versiyonlarını aldık. Bu konuda hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık. Emprenye makineleleri, short cycle presler ve parke makineleri dünyadaki sahalarında en çok tutulan makinelerin en yeni ve teknolojik versiyonlarıdır.

Kaliteli Hammadde Yetişmiş Personel

Parke üretiminde kaliteli hammadde kullanımı önemlidir. Kullandığımız hammaddeler insan sağlığına zararlı katkı maddeleri içermeyen, çevre sağlığına uygun Avrupa Standartlarında kaliteli hammadde kullanıyoruz. Bazı üreticiler maliyetlerini aşağı çekmek için insan sağlığına zararlı kimyasal maddeler kullanabilmektedir. Biz üretimlerimizde E1 yeterlilik belgesi taşıyan hammadde kullanıyoruz. E1 yeterlilik belgesi, o ürünün içerisinde insan sağlığına zarar verebilecek maddeler olmadığını gösteren belgedir. Bizde ekmeği ekmekçiye vermek anlayışı vardır. Hammaddede önceliğimiz kalitedir. Dünyanın en iyisi kimse hammaddeyi oradan alıyoruz. Önce kalite, insan sağlığı sonra fiyat diyoruz.

Teknolojik makine parkuru, en kaliteli hammadde ile birlikte sektörde tecrübeli uzman personelin elinde işlenip, müşterilerimizin istek ve beklentilerine cevap vermek üzere üretim yapılmaktadır.

Işık Ahşapta Laboratuar

Avrupa başta olmak üzere sektörde çok firma gezdim. Bütün gördüğüm güzellikleri bünyemizde toplamaya çalışıyoruz. Kurduğumuz laboratuarda MDF üreticisi, lam üreticisi, parke üreticisinin ihtiyaç duyduğu bütün testleri bünyemizde yapabilmekteyiz. Ayrıca Işık 1 high glose renk değişimlerini gözlemlemek için aldığımız cihazlarla PVC de renk değişimi için standartlar geliştirdik. Problem yaşanacak ürünleri üretime almıyoruz. PVCde 10 yıl renk değişmeme garantisi veriyoruz.

Laminat Parke Sınıfı

Laminat parkenin kalitesi görsel olarak çok fazla algılanamaz. Bu tip parkenin sınıfını belirleyen unsur devir sayısıdır.

Laminat parke üzerindeki koruyucu tabakanın aşınma direnci ölçülür. Parkenin sınıfını belirleyen unsur devir sayısıdır. Bu testler taber cihazında yapılır. Cihazın ucuna zımparalar bağlanır, her iki yüz devirde zımparalar değiştirilir. Ürün aşınma olup olmadığı ile ilgili çıkarılıp kontrol edilir.

*AC1 ürünler 900 devirden sonra aşınır. Ürün sınıfı 21 dir.*AC2 ürünler 1500 devirden sonra aşınır. Ürün sınıfı 22 dir. Oturma odası vb mekanlarda kullanılabilir.*AC3 ürünler 2000 devirden sonra aşınır. Ürün sınıfı 31 dir. Ofislerde , muayenehanelerde kullanılabilir.*AC4 ürünler 4000 devirden sonra aşınır. Ürün sınıfı 32 dir. Mağazalarda daha hareketli iş yerlerinde kullanılabilir*AC5 ürünler 6000 devirden sonra aşınır. Ürün sınıfı 33 dür. İstasyon gibi halka açık, kalabalık mekanlarda kullanılabilir.

Biz Işık Ahşap olarak AC3, AC4 ürünler üretiyoruz. AC3 ürünlerimiz AC4 standardına yakın en üst limitlerde ürünlerdir. AC4 ürünlerimizde AC5 standardına yakın en üst limitlerde ürünlerdir.

Tavsiyem; Evlerde 31.Sınıf AC3 ürünler, iş yerlerinde 32. Sınıf AC4 laminat parke ürünleri tavsiye ediyorum.

Üst Grup Ürünler Üretiyoruz

31. Sınıf ürün AC3 ve 32.Sınıf AC4 ürünler üretiyoruz. Çok özel yüzeyler. gerçek ahşabın desenine uygun, pazarın beğeneceği ürünler üretiyoruz. Bizim line plus grup dediğimiz derzli ürünlerin üretimi başladı.

Ayrıca Register Emboosing dizaynlarımız olacak. Register Emboosing yani senkronize yüzey laminat parke, dekor kâğıdındaki fotoğraf ile yüzey dokusunun birebir aynı olmasıdır. Yüzey dokusu birebir deseni yansıtır. Desen ile doku bir bütünlük arz ederek ortaya çıkar. Bütün gayretimiz işimizin gereğini yapmak, müşterilerimizin beğenisini kazanacak en üst kalite ürünler üretmektir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak