imm cologne 2024’te trendler ve yenilikler

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

imm cologne 2024’te trendler ve yenilikler

27-12-2023
imm cologne 2024’te trendler ve yenilikler
Yeni yılın başında, Almanya’nın en büyük İç İş Etkinliği önümüzdeki sezon için trendleri sunacak ve bir kez daha uluslararası mobilya sahnesi için kilit buluşma yeri olmaya hazırlanıyor. Toplulukları Birleştirmek ana temasıyla ticaret fuarı, ziyaretçileri gelip yeni koleksiyonları ve ürün yeniliklerini keşfetmeye, fikir alışverişinde bulunmaya, trendleri tartışmaya, yeni bağlantılar kurmaya ve mevcut ilişkileri sürdürmeye davet ediyor.

 

 

Yeni yılın başında, Almanya'nın en büyük İç İş Etkinliği önümüzdeki sezon için trendleri sunacak ve bir kez daha uluslararası mobilya sahnesi için kilit buluşma yeri olmaya hazırlanıyor. Toplulukları Birleştirmek ana temasıyla ticaret fuarı, ziyaretçileri gelip yeni koleksiyonları ve ürün yeniliklerini keşfetmeye, fikir alışverişinde bulunmaya, trendleri tartışmaya, yeni bağlantılar kurmaya ve mevcut ilişkileri sürdürmeye davet ediyor.

 

14-18 Ocak 2024 tarihleri arasında imm köln takvimde olağan, köklü tarihine geri dönecek. Yeni, yenilikçi formatlarla ticaret fuarı, yaşam tarzlarının ve iç mekanların zengin çeşitliliğine daha da güçlü bir şekilde odaklanmayı hedefliyor. Ticaret fuarı katılımcıları, "Çeler" kavramı doğrultusunda çok çeşitli yeni geliştirilen içerik ve etkinlik platformları bekleyebilirler. Koelnmesse Ticaret Fuarı Yönetimi Başkan Yardımcısı Matthias Pollmann şöyle açıklıyor: "Diğer şeylerin yanı sıra, bu merkezi toplantı noktaları ev yaşamındaki yenilikleri sergileyecek ve sanat ve tasarım arasındaki sınırların nasıl bulanıklaştığını gösterecek. Uluslararası katılımcıları ve yeni etkinlik formatı 'The Circles' ile Köln'ün İç İş Etkinliği bir kez daha yeni ev mobilyası trendleri için bir sıcak nokta olacak.”

Esneklik yeniden tanımlandı

imm cologne 2024, yaşam alanlarının kaybolması ve evlerin sadece yaşanacak yerler olarak değil, aynı zamanda çalışacak yerler olarak da işlev gören çok yönlü alanlara dönüştürülmesi arasındaki geleneksel sınırlarıyla yaşam tarzlarındaki deniz değişimini vurgulamaya hazırlanıyor. Banyolar özel kaplıcalar olarak yeniden tasarlanıyor, mutfaklar kapalı bahçelere dönüşüyor ve bahçeler genişletilmiş "yeşil oturma odaları" haline geliyor. Bir dizi katılımcı, hem yaşam alanları hem de çalışma alanları için çok işlevli mobilyalar, iç ve dış mekan kullanımı için hava koşullarına dayanıklı kanepeler ve her türlü alan ve bütçeye uygun esnek, modüler mobilya konseptleri dahil olmak üzere yenilikçi çözümler sunacak.

Sürdürülebilir estetik

Sürdürülebilir yaşam, imm kolonyasında merkezi bir tema olmaya devam ediyor. İç tasarım endüstrisi, mobilyaların kullanımını ve ömrünü optimize etmek için ürün döngülerine daha fazla odaklanıyor. Yeniden tasarlanmış kesiklerden veya biyo-bazlı malzemelerden yapılmış "dairesel hazır" masalar, sandalyeler ve kanepeler giderek artan sayıda piyasaya sürmektedir. Çevre sertifikaları, tüketicilerin sürdürülebilir mobilya seçmelerine ve sağlıklı yaşam alanları gibi faktörlerin yanı sıra çevresel hususları da dikkate almalarına yardımcı oluyor.

Doğal dünyadan ilham

Sürdürülebilirlik, geri dönüştürülebilirlik ve dayanıklılık gibi konular sadece insanların mobilyayı seçme şeklini etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda rengini ve şeklini de etkiliyor. Alg veya toprak tonları gibi doğal tonlar şu anda trendde. Doğal veya doğadan ilham alan malzemeleri entegre etmek ve yeşil bitkilerden cömert bir şekilde yararlanmak, iç mekanlara ferahlatıcı bir doğal atmosfer katar. Bu yaklaşım, mobilya tasarımında yumuşak, organik olarak ilham alan şekillerle tamamlanmaktadır.

Rahatlık ve güvenlik

Belirsizlik zamanlarında, dünyadan güvenli ve rahat bir sığınak arzusu yoğunlaşır. Sakin tasarım ve dokunması hoş olan yüzeyler rahat bir yaşam ortamı yaratmaya yardımcı olur. Mevcut iç mekan trendi, mobilya kaplamalarında giderek daha fazla kullanılan ahşap, deri ve doğal taş gibi malzemelerin yanı sıra duyulara hitap eden kumaşları, desenleri ve dokuları tercih ediyor. Bu tasarım yaklaşımı, sıcaklık ve topraklama ve bağlantı duygularını yayan alanlar yaratır.

Temellere geri dön

Hayata yönelik çağdaş tutumlar, daha minimalist mobilyalara yönelik eğilime yansıyan bir sadelik arzusuna dönüşüyor. Tasarımla ihmal ilkesi, yeni mobilyalara giderek daha fazla uygulanıyor. Kompakt boyutları ve basit şekilleri sayesinde zarif ve minimalist sandalyeler, masalar ve kanepeler her alana uyar. Minimalist tasarım, zamansız zarafetin yanı sıra kısıtlamayı da temsil eder. Bu yaklaşımın olumlu yan etkisi de kaliteden ödün vermeden kaynak tasarrufu gerçekleştirmesidir.

Renkli yaşam alanları

Sade minimalizm ve doğal görünümlü toprak tonlarının aksine, cesur renklerin imm cologne 2024'te karşı bir trend oluşturması bekleniyor. Fikir, neşeli ve canlı bir ambiyansı eve davet etmektir. Kırmızı, sarı ve yeşil gibi renkler, birçok yeni iç tasarım koleksiyonunun sessiz renk paletinden kasıtlı bir şekilde ayrılır. Göz alıcı tonlardaki koltuklar ve kanepeler özellikle dikkat çekicidir ve bireysel vurgular yaratır. Bu neşeli tasarım trendi, evin tüm alanlarına nüfuz ederek olumlu bir atmosfer yayıyor.

İç tasarım meraklıları, önümüzdeki Ocak ayında Köln'de bu trendleri ve daha fazlasını keşfetme fırsatına sahip olacaklar. imm cologne 2024, etkinliğin yeniden keşfedilmiş bir ticaret fuarına doğru devam eden yolculuğunda bir kilometre taşını işaret ediyor. imm cologne 2024, iç tasarım dünyasındaki yeni ürünler ve yenilikler hakkında içgörüler sunmanın yanı sıra, endüstrinin en son gelişmelerini ve ihtiyaçlarını yansıtan güncellenmiş bir ticaret fuarı deneyimi sağlayacaktır.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak