Hannover LIGNA, 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Küresel ahşap sanayinin buluştuğu yer:

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Hannover LIGNA, 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Küresel ahşap sanayinin buluştuğu yer:

15-01-2023
Hannover LIGNA, 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Küresel ahşap sanayinin buluştuğu yer:
Ahşap endüstrisi için Almanya’nın Hannover kentinde 2 yılda bir gerçekleşen ancak tüm dünyayı ve ekonomileri etkileyen küresel salgın nedeniyle ertelenen Ligna fuarı, Pek çok pazarda artan enerji fiyatları, malzeme kıtlıkları ve ekonomik belirsizlikler gibi bir dizi olağanüstü zorluğa rağmen, ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrisi LIGNA’ 2023 ’te fuar alanının yaklaşık altı ay önce %75’ dolmuş durumda.

 

 LIGNA'nın uzun süredir devam eden katılımcılarının yaklaşık üçte ikisi, mevcut fuar alanının yüzde 75'i zaten doluyken 2023'e katılımlarını onayladı. 15-19 Mayıs 2023 tarihleriarasında sektör, Almanya'nın Hannover kentindeki en önemli ticaret fuarında bir araya gelecek.

LİGNA Hakkında

             Ağaç işleme ve ağaç işleme endüstrisi için dünyanın önde gelen ticaret fuarı, Deutsche Messe ve VDMA Ağaç İşleme Makineleri tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Birincil ve ikincil endüstriler için tüm ürün ve hizmet yelpazesini sergiliyor - özel ve seri üretim için araçlar, makineler ve sistemler, yüzey teknolojisi, ahşap bazlı panel üretimi, kereste fabrikası teknolojisi, ahşaptan enerji, makine bileşenleri ve otomasyon teknolojisi. yanı sıra ormancılık, yuvarlak ağaç ve biçilmiş ağaç üretimi için makine ve sistemler sergilenir.

 Doğrama ve marangozluktan mobilya endüstrisine, ürünlerden bireysel çözümlere kadar - dijitalleşme, uzun zamandan beri ağaç işleme ve ahşap işleme endüstrisinin tüm alanlarına girmiştir ve şirketlerin iş modellerini ve süreçlerini temelden değiştirmektedir. Korona pandemisi bu gelişmeyi daha da hızlandırdı. Bu nedenle LIGNA 2023'ün odak konusu Ağaç İşleme Dönüşümü'dür . Bağlantılı makineler, insan-makine etkileşimi, IoT platformları, Bina Bilgi Modellemesi (BIM) veya artırılmış ve sanal gerçeklik ile dijitalleşmedeki mevcut ve gelecekteki gelişmeler tüm değeri boyunca zinciri ele alınacaktır. Buna ek olarak, diğer konular arasında ahşap akış kontrolü, robotik, lojistik, standardizasyon, yüzey işleme ve bulut tabanlı veri yönetimi yer alır.

LIGNA Sahnesi, endüstri için önemli olan temaları kapsar

Takım ve makine çözümlerinin sunumuna ek olarak, gelecek yıl LIGNA ziyaretçileri LIGNA.Stage'de son derece ilgili endüstri sorunlarının tartışılmasını dört gözle bekleyebilirler. LIGNA.Campus'te araştırma ve eğitimden katılımcılar eğitim tekliflerini ve araştırma projelerini sunacak ve VDMA tarafından desteklenen LIGNA.Future Square'de sektörden yeni başlayanlar iş fikirlerini sergileyecek. LIGNA.Recruiting'te profesyoneller ve şirketler, kendilerini dijital bir iş forumunda sunma ve yerinde bir işbirliği alanında yüz yüze fikir alışverişinde bulunma fırsatına sahip olacaklar.

Prefabrik Yapı Süreçlerinin Önemi, dolayısıyla inşaatta ahşap, hem tamamen ahşap binalar hem de karışık ahşap yapılar için büyümeye devam ediyor. Bu, verimlilik ve prefabrikasyon için yeni gereksinimlere yol açar. Prefabrik yapı süreçlerine odaklanan LIGNA 2023, bu gelişmeyi ele alıyor. Ticaret fuarında ziyaretçiler, planlamadan işlemeye ve işlemeye ve lojistiğe kadar tüm süreci fabrikada olduğu kadar şantiyede de deneyimleyebilecekler. Bu aynı zamanda şu anda gergin olan tedarik zinciri durumuna yönelik çözümleri de içerecektir. Ayrıca söz konusu süreçlerin elemanlaştırma ve standardizasyon, çok katlı ahşap yapı, hibrit yapılar, modüler yapı ve seri üretim gibi genel eğilimlerle uyumu ele alınacaktır.

En önemli yenilenebilir hammadde olan odun, fosil, mineral hammaddelere dayalı bir ekonomiden yenilenebilir kaynaklara dayalı bir ekonomiye geçişte biyoekonominin merkezi bir temelini oluşturmaktadır. Ahşap bazlı biyoekonomi olan Yeşil Malzeme İşleme , teknolojilerin ve ürünlerin yenilikçi bir itici gücü olarak kabul edilir. Kaynak verimli ahşap kullanımının genişletilmesi için çerçeve koşulları, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın bir parçasıdır ve döngüsel bir biyoekonominin temel direkleridir. LIGNA 2023'ün odak konusu olarak Yeşil Malzeme İşleme'yi seçmek için yeterli neden. Ahşap bazlı biyoekonominin geliştirme hatları ve doğal kaynakların sorumlu kullanımı için teknolojik yeniliklerin yanı sıra kimyasal olarak sindirilmiş ahşabın şekillendirilmesi süreçleri etrafındaki proses teknolojileri

Sektör yaklaşan etkinlik konusunda iyimser

2023'te, kilit küresel oyuncular ve ulusal liderler yine LIGNA'ya güvenecek. HOMAG GmbH Küresel Pazarlama ve Ürün Yönetimi Kıdemli Direktörü Achim Homeier'in sözleriyle: "HOMAG'da bizim için LIGNA, zanaattan endüstriye tüm hedef gruplara yenilikler sunmak için önde gelen ticaret fuarı ve benzersiz bir platformdur. bireysel makinelerden fabrikalara, yazılımlara ve hizmetlere kadar tüm yelpaze ve müşterilerimizden ve ilgili taraflardan pazar odaklı daha fazla geliştirme için doğrudan geri bildirim alın."

"Dünyanın önde gelen ticaret fuarı olarak LIGNA, tematik ortamıyla endüstri gelişimi için itici bir güç olarak görülüyor. Odak konularının seçimiyle bu iddiamızı yerine getiriyoruz. Mayıs 2023'te Hannover'de nihayet bir kez daha deneyimleyeceğiz. LIGNA'yı geleceğin vitrini yapan yenilikler."

LIGNA Başkanı Stephanie Wagner

Yaklaşan LIGNA, 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında ek dijital ürünlerle canlı etkinliğe yoğun bir şekilde odaklanılarak gerçekleştirilecek. Bundan önce, Deutsche Messe ve University of Applied Sciences Rosenheim tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Rosenheim LIGNA.Conference, 1 ve 2 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak. Programı ile yaklaşmakta olan LIGNA ile bir köprü kuruyor ve katılımcıları LIGNA 2023'ün yukarıda bahsedilen konularına özel olarak yönlendiriyor.

 

Gösterilenler:

  • Ahşaba dayalı biyoekonominin gelişim çizgileri ve doğal kaynakların sorumlu kullanımı için teknolojik yenilikler.
  • Kimyasal olarak sindirilmiş ağaç liflerinin biçimlendirme işlemleri etrafındaki işlem teknolojileri.

 

 

Yeşil Malzeme İşleme

Ormancılık ve ahşap sektörü - odun değer zinciri - döngüsel biyoekonominin ayrılmaz bir parçasıdır. Oduna dayalı biyoekonomi, teknolojilerin yenilikçi bir itici gücü olarak kabul edilir ve bu nedenle, ahşap işlemede proses teknolojileri ve ürünleri için son derece alakalı ve ileriye dönüktür.

Biyoekonominin Artan İlgisi

Biyoekonomi, fosil, mineral hammaddelere dayalı bir ekonomiden yenilenebilir kaynaklara dayanan bir ekonomiye giden yolu tanımlar. En önemli yenilenebilir hammadde olan ahşap, bunun için merkezi bir temel oluşturmaktadır. Kaynak verimli ağaç kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik mevcut çerçeve, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın bir parçasıdır ve döngüsel bir biyoekonominin temel direkleridir.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak