Gala Mobilya, yurt dışında Turquality ile mağazalaşacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Gala Mobilya, yurt dışında Turquality ile mağazalaşacak

18-12-2013
Gala Mobilya, yurt dışında Turquality ile mağazalaşacak
Türkiyenin mobilya merkezi İnegölde 1999 yılında kurulan ve aradan geçen yıllar içerisinde ülke sınırlarını aşarak ihracata yönelen Gala Mobilya, bugün 73 ülkeye ürünlerini gönderiyor. Mobilya sektöründe İnegölde Çilek Mobilyadan sonra en yüksek ihracatı yaptıklarını belirten Gala Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Kocabaş, atılımcı ve yenilikçi yapılarıyla dünya markası olmayı hedeflediklerini söyledi. Gala markasıyla yatak odası, yemek odası, genç odası gibi modüler ürünlerin yanı sıra oturma grupları ve salon takımları üretimi yaptıklarını belirten Kocabaş, üretimi zor ancak katma değeri yüksek olan koltuk segmentinde de büyümeyi planladıklarını dile getirdi.

Geçen yıl yüzde 38 büyüme kaydettiklerini vurgulayan Kocabaş, bu yıl da yüzde 25 - 30 arasında büyüme elde etmeyi planladıklarını söyledi. Turquality programıyla yurt dışındaki etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini anlatan Eyüphan Kocabaş, Yurt dışında yayılmak için Turquality programından faydalanmak istiyoruz. Bunun dışında müşterilerimizin yurt dışında açtığı mağazalarımız var. Örneğin Kazakistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde varız. Ürünlerimiz cornerlar aracılığıyla da pek çok yerde bulunuyor dedi.

Biz kuruluşumuzdan itibaren ihracat odaklı bir firmayız ifadelerini kullanan Eyüphan Kocabaş, Faaliyetlerimize başladığımız tarihten itibaren 60ı aşkın uluslararası fuara katıldık. Geçen yıl, 10 uluslararası fuarda yer aldık. Bu yıl ise İMOBun yanı sıra CIFF Çin Uluslararası Mobilya Fuarı, Moskovadaki EURO EXPO Furniture / EEM fuarlarına katıldık diye konuştu. Yurt içinde de iki mağazalarının bulunduğunu dile getiren Kocabaş, ürünlerini Türkiyenin her yerine gönderdiklerini vurguladı.

Teknoloji yatırımlarına yöneldik

250 kişi istihdam sağladıklarını anlatan Kocabaş, teknoloji yatırımına yöneldiklerini dile getirdi. Kocabaş, İnegöl Ağaç İşleri ve Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 18 bin metrekaresi kapalı, toplam 30 bin metrekarelik tesislerine de bir yıl önce taşındıklarına dikkat çekti. Makineleşme yatırımlarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Eyüphan Kocabaş, Hedefimiz işimize yatırım yapmak. Teknolojiyi takip ederek verimliliğe de önem vererek büyümek istiyoruz. Üretimi kolay olmayan, ama katma değeri yüksek olan koltuk üretimi alanında da büyümek istiyoruz. Daha az metrekarelerde daha çok üretimi nasıl yapabiliriz ona odaklanıyoruz. Bu noktada da makineleşmeyle alakalı doğru yatırımlar planlıyoruz. Teknolojik anlamda kapasitemiz arttığında verimliliğe de önemli katkı sağlayacak dedi.

Mahsup etme kolaylığı tekrar getirilmeli

İnegölün mobilya sektörü içerisinde lojistik avantaya sahip olduğunun altını çizen Kocabaş, Çinde artan fiyatlar nedeniyle Türkiyedeki üretimin giderek önem kazandığını vurguladı. İnegölün mobilya sektöründe dünya çapında iddialı bir konuma gelebileceğine dikkat çeken Kocabaş, sektörün desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Kocabaş özetle şu ifadeleri kullandı:

Önceki yıllarda devletten fuar destekleri alabiliyorduk. Ayrıca mahsup etme kolaylığımız vardı. Bu kalktı. Bu tür destekler çok önemli. Mahsup etme kolaylığı tekrar getirilebilmeli. Bir diğer konu ise navlun konusu. Navlunda destekleme olursa, lojistik avantaja sahip mobilyacılar olarak ihracatımızı daha da artırabiliriz. Çünkü bugün İnegöl mobilyacısı 150 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye ihracatı öğrendi. İhracat yapıldığı sürece iç piyasada yaşanan krizler de ekonomiyi etkilemiyor. Bu dönemde İnegöllü mobilyacılar pazar çeşitlendirmesine giderek ülkeye ciddi katma değer sağladı. Mobilyacılar olarak teknolojiyi, tasarımı ve yenilikleri takip ediyoruz. İhracat pazarlarını çeşitlendirme ve yeni pazarlara ulaşma konusunda azimliyiz.

yazar

E-bülten için e-posta bırak