FURTEX Algeria, Mobilya, Mobilya Yan Sanayi Fuarı Bugün Cezayir' de Başladı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

FURTEX Algeria, Mobilya, Mobilya Yan Sanayi Fuarı Bugün Cezayir' de Başladı

18-12-2013
FURTEX Algeria, Mobilya, Mobilya Yan Sanayi Fuarı Bugün Cezayir' de Başladı
Ekin Yayın Grubu'nun standı ve dergileriyle katılımcısı olduğu ve Senexpo Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar, bugün törenle kapılarını açtı. Furtex Algeria Kuzey Afrikanın en güçlü pazarı Cezayirde, sektörün önemli isimlerini ağırlıyor.

Fuarda sergilenecek ürün grupları arasında ev, ofis, mutfak, banyo, bahçe, okul mobilyalarının yanısıra ofis içi bölme sistemleri, dekorasyon ürünleri, dogal malzemeler, yarı mamul ürünler, dekoratif kaplama, laminat, panel ve yapıştırıcılar, montaj, kilit, ayrınlatma sistemleri, döşeme malzemeleri, mobilya yan sanayi ürünleri ve aksesuarları ile ev tekstili ürünleri bulunmaktadır.

Cezayir ekonomisinde liberalizasyon sürecinin başlatılması ve ülkenin hemen her alanda yatırım ve tüketim mallarına olan ihtiyacının artması, Cezayiri cazip bir pazar haline getirmektedir.

Yılda 2 milyon konut açığının olduğu Cezayirde otel ve konut yapımı hızla gelişmektedir. Buna paralel olarak ülkenin mobilyaya talebi ve mobilya ithalatı da hızla artmaktadır. Yılda 200 milyon doları aşan mobilya ithalatının olduğu ülkede Furtex Algeria, girişimci ve yatırımcılara büyük fırsatlar sunacaktır.

Kuzey Afrikanın en geniş yüzölçümüne, yaklaşık 36 milyon nüfusa ve büyük petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olan Cezayirde, 2012 - 2016 döneminde ekonominin ortalama yılda % 4 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

Cezayir Afrikanın Sudandan sonra ikinci büyük ülkesi, Kuzeybatı Afrika ülkelerinin ise (Mağreb) en büyüğüdür. Cezayir gerek coğrafi konumu, gerekse de içinde yer aldığı Mağreb Birliği sayesinde tüm Orta-İç Afrikaya açılan bir kapı konumundadır. Ülkede, ekonominin liberalleştirilmesi ve dünya ile entegrasyon politikaları çerçevesinde, yabancı sermayenin ülkeye çekilmesine ve yabancı firmalar ile ortaklık kurma çalışmalarına öncelik verilmektedir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak