Ahşap sektörünün en büyük buluşmaları olan İntermob ve WoodTech Fuarları 22 Ekim’de kapılarını açtı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ahşap sektörünün en büyük buluşmaları olan İntermob ve WoodTech Fuarları 22 Ekim’de kapılarını açtı.

22-10-2022
Ahşap sektörünün en büyük buluşmaları olan İntermob ve WoodTech Fuarları 22 Ekim’de kapılarını açtı.
Ahşap, orman ürünleri ve teknolojileri sektörleri ile mobilya yan sanayi sektörünün önemli buluşmalarından WoodTech ve İntermob Fuarları Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir kez daha eş zamanlı olarak kapılarını açtı. Toplam 14 salonda gerçekleşen ve 26 Ekim’e kadar açık kalan fuarlar, ilk günden ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Reed Tüyap Fuarcılık tarafından Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD), Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER), Avrupa Ağaç İşleme Makinesi İmalatçıları Federasyonu (EUMABOIS) iş birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen WoodTech - 35. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı ve İntermob - 24. Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı önceki yıllarda olduğu gibi 14 salonun hepsi dolu olarak, 22 Ekim’de ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. İlk günden yoğun ilgi gören fuarları, 120’ye yakın ülkeden 60 binin üzerinde nitelikli sektör profesyoneli  ziyaret etti.

Fuar boyunca gerek Woodtech, gerekse de İntermob alanları fuarın son gününe kadar yurt içi ve yurtdışından yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

Sektörün nabzını tutan ve 25 yıldan bu yana Tüyap fuarcılığın çözüm ortağı, basın partneri olan Ekin yayın grubu- Mobilya dergisi  hemen her iki fuarda da önemli memnuniyet anketleri topladı. Bunun pek çok nedeni sayılabilir . Öncelikle firmalar bu fuara çok iyi hazırlandılar, son yıllarda vizyonunu ihracata çevirmiş olan Türk imalat sanayi gittiği hemen her uluslararası katılım ve organizasyonda önemli geri dönüşümler aldı. Uluslararası sektörel daralmayı ülkesel avantajlarıyla pozitife çeviren üreticilerimiz, yüksek katmadeğerli baştabatdan ve Amerika pazarından gelen olumlu sinyalleri değerlendirerek bu fuarda gerçek bir vizyon oluşturdu ve çok iyi hazırlıklar gerçekleştirildi. Rekabet edilebilir ürünler, pazarın beklentileri olan yeni inovatik ürünleri piyasaya sunarak küresel rekabetin önemli aktörleri olduklarını gösterdiler. AB ülkelerinde gerçekleşen fuarlara gidemeyen pazarın paydaşlarını burada ağırlayarak önemli bir ziyaretçinin fuardan eli dolu dönmesini sağladı. Bu durum gerek Ahşap işleme makinelerindeki satışlarda gerekse de mobilya yan sanayi ürünlerinde yüzey malzemelerinden, yapıştırıcılara, mobilya bağlantı elemanları ve aksesuarlara kadar çok geniş bir ürün gurubunda gerçekleşti.  

Bu yıl  fuara gelen ziyaretçi profili de farklıydı. gerek yurt içinden gerekse de yurtdışından alışılmış bu nedenle de katılımcılarca da kanıksanılmış ziyaretçi profili kırılarak,  yeni yüzler, yeni ülke ve müşterilerin geldiği bir yıl oldu.  İç pazardaki kısmi durgunluğa rağmen önemli yatırımlara tanık olduk.  Bu yatırımlar revizyondan yeni yatırımlara kadar giden bir tünel içinde gerçekleşti.

  Mobilya dergisi yine aynı yerde ana fuayede binlerce dergi dağıtarak yükselen kağıt ve dağıtım maliyetlerine rağmen 30 yılı aşkın çizgisini korudu ve hem basılı yayıncılıkta hem de sosyal ve dijital yayıncılıkta yine sektörel ağırlığını sürdürdü. Fuar boyunca günlük basın bültenleri canlı yayınlar ve tanıtımlarla aktif bir tanıtım gerçekleştirdi. Firmaların etkinliklerine katılarak onların çalışmalarına tanıklık yaptı. Fuar boyunca önemli etkinliklerden biri de üyesi olduğumuz Maksder tarafından gerçekleştirilen bu yıl 12. Gerçekleştirilen 12 Mobilya Aksesuarları Tasarım Yarışmasıydı. Tüyap fuarcılık tarafından sponsorluğu yapılan etkinlikte başarılı tasarımcılar  fuar gecesi düzenlenen bir etkinlikle ödüllendirildiler.
Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu ilk günkü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yürüttükleri etkin tanıtım faaliyetlerinin pozitif sonuçlarını aldıklarının altını çizdi. Muharremoğlu: “Özellikle Balkanlar, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika’dan ziyaretçiler bekliyoruz. Her sene artan marka değerimizle, birçok yeni iş bağlantılarına platform oluyoruz. Yaptığımız yeniliklerle sektörün en büyük fuarı olma hedefimizde emin adımlarla yol alıyoruz. Fuarımız her geçen yıl ihracat hedefine ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor” dedi.

 Fuarların düzenlenmesine sağladıkları katkıdan duydukları büyük memnuniyeti belirten AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş: “WoodTech Fuarı ağaç işleme makine sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşma noktası. AİMSAD olarak WoodTech Fuarı’nın düzenlenmesine katkı sağlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üye firmalarımızla birlikte çok başarılı bir fuara imza atacağımızdan eminim. Tüm katılımcılarımızın şimdiden hayırlı ve bol kazançlı bir fuar geçirmesini temenni ediyorum” dedi.
MAKSDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin ÇINAR ise “Kurulduğumuz günden itibaren MAKSDER olarak İntermob fuarına sağladığımız katkılardan ve Reed Tüyap’la yaptığımız iş birliklerimizden ötürü dernek olarak öncelikle memnuniyetimizi dile getirmek isterim. Türk mobilya yan sanayisinin global pazarlara erişiminde etkili bir platform olan ve sektörün Avrasya’daki en büyük ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan İntermob fuarı sektörümüzün en büyük buluşma noktasıdır. Sektör olarak 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapma noktasındayız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı bir fuar geçirmeyi hedeflemekteyiz. Tüm katılımcılarımızın önceki senelerden daha iyi bir fuar geçirmelerini temenni ederim” dedi.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak