FOR MOBİLE 2014 Fuarı İçin Brezilyadaydık

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

FOR MOBİLE 2014 Fuarı İçin Brezilyadaydık

24-09-2014
FOR MOBİLE 2014 Fuarı İçin Brezilyadaydık
ÖNEMLİ BİR PAZAR

Son ekonomik krizden itibaren ve yeni dünya düzeni içerisinde ortaya çıkan güç merkezlerini tarif eden ve çok kutuplu dünya ekonomisi içerisinde gelişmmekte olan ülkelerin başharflerinden oluşan BRIC (Şimdilerde Güney Afrika?yı da içerecek biçimde BRICS) üyesi olan Brezilya, hiç kuşkusuz ekonomik anlamda oldukça renkli bir ülke konumunda. Dünyanın beşinci büyük yüzölçümüne sahip olan bu Güney Amerika ülkesi, genç ve kalabalık nüfusu, zengin doğal kaynakları, tüketim potansiyeli ve artan ticareti ile sadece Latin Amerika?nın en en büyük ülkesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda dünyanın önemli pazarları arasında yer alıyor. Hem civar ülkeler, hem de cok geniş bir coğrafyaya yayılan iç pazarıyla önemli bir potansiyele sahip olan Brezilya, son dönemde artan Türkiye ticareti ile de dünya coğrafyasındaki hedef pazarlarımızdan biri olmuştur.
60.000 KİŞİNİN GEZDİĞİ ÖNEMLİ BİR FUAR

Geniş ve zengin bir çeşitliliğe sahip ormanları, gelişen teknolojisi ve artan altyapısı ile ahşap ve mobilya sektörünün de önemli bir oyuncusu olmaya aday olan ülkenin özellikle doğu ve güneyindeki kentlerinde yılın farklı dönemlerinde pek çok bitmiş mobilya ve yan sanayi fuarları açılmakta ve giderek önemli sayıda uluslararası ziyaretçi ve katılımcı çekmektedir. Türk firmalarının da hedef pazarları arasına giren bölgedeki önemli fuarlardan biri de, dört yıldır katılmakta olduğumuz For Mobile fuarıdır.

Ülke ekonomi ve ticaretinin kalbi konumunda olan ve ülkedeki fuarların %75inin düzenlendiği Sao Paolo kentinin 80.000 m2lik fuar alanında düzenlenen ve 750 firmanın ürün ve hizmetlerini 60.000 civarında bir ziyaretçi kitlesine uluştırılmasını sağlayan FOR MOBİLE fuarı bu yıl 29 Temmuz 01 Ağustos tarihleri kapılarını açtı.

15 CİVARINDA TÜRK FİRMASI KATILDI

Türkiye katılımını SENEXPOnun gerçekleştirdiği fuara yayın grubumuzdan başka BİLGİ MAKİNA, TECE, TŞT LİFT, ŞAHİNLER , KAYPLAS, AYDIN TEKSTİL, KÜÇÜKLER, BENDİ, ARVAS, KETEKS, İPEKS, TEKSPLAS gibi firmalar da katılmıştır. Özellikle ikinci ve üçüncü günlerinde yoğun bir ziyaretçi trafiğine ev sahipliği yapan FOR MOBİLE Fuarında son dört yıldır sektörü yalnız bırakmayan yayın grubumuz da hem dergilerinin tanıtımını hem de katılımcı ve ziyaretçilere dağıtımını gerçekleştirerek önemli bir misyonu daha yerine getirmiş oldu.

Türkiyenin ticaretinin giderek artamakta olduğu bu ülkede gerçekleşen FOR MOBİLE fuarına katılan 15 kadar firma arasında büyük kısmı Kosgeb desteği alırken, TECE gibi firmalyar da fuarda bireysel olarak yer almıştı. Fuardaki katılımcı Türk firmalarının esas hedefi yıllardır Avrupa, Ortadoğu ve Rusya pazarlarında yoğun bir rekabet içerisindeyken, yeni pazar olarak değerlendirebilecek dünyanın bu farklı bölgesinde firma ve markalarını tanıtarak Latin Amerika ülkelerine ürünlerini sokabilmek ve buralardan pazar payı kapabilmek.

Ancak Brezilya gibi navlunların nisbeten yüksek olduğu ülkelerde hacimli ürünlerin transfer ve nakliyeleri ile birlikte vergiler de önem kazanmakta bu nedenle Türk dış ticaretine yön verenlerin bu konu üzerine daha önemle eğilmeleri gerekmektedir. Bu konuda iki ülke arasındaki görüşmeler halen devam etmektedir. Sao Paoloda bulunan Türk Ticaret Müsteşarlığı görevlileri oldukça aktif bir biçimde fuar boyunca katılımcı Türk firmalarına gerek lojistik, gerek firma ilişkileri, dokümantasyon ve psikolojik destek vererek oldukça yardımcı oldular.

Şüphesiz bu organizasyonu başarılı bir biçimde gerçekleştiren ve bu hizmetleri katılımcılarla buluşturan fuarın Türkiye organizatörü SENEXPO Fuarcılık, tüm bu hizmetlerin yönlendirilmesi ve yerine getirilmesinde esas rol oynadı. Türk firmalarının uluslararası pazarlara açılmasında, tek tek firmalarımızın girişimciliği kadar onlar adına bu pazarları araştırarak her türlü organizasyona hazırlayan, ürünlerinin bu fuarlarda sergilenmesini, taşımasından, dil bilen hosteslerin teminine kadar tüm lojistik desteği veren SENEXPOnun katkı ve desteklerinin altını bir kez daha çizmek gerekiyor. Hiç bilinmedik coğrafyalarda, rekabetin çok zor olduğu şartlarda, yepyeni rakiplerle yarışa girerken gereksinim duydukları yol ve yöntemleri firmalarımıza gösteren fuarcılarımızın çabalarının özel bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyoruz.

AHŞAP MALZEMEDEN AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİNE KADAR KAPSAMLI BİR YELPAZE

İki yılda bir gerçekleşen ve alanında ülkenin en önemli fuarı FOR MOBİLE fuarında orman ürünleri, yüzey malzemeleri ve makina imalatçılarını kapsayan konsept bir fuar niteliğinde. Fuarın bu yılki etkinliklerinde Avrupanın önemli yüzey firmaları, mdf, yonga levha üreticileri, dekor kağıt markaları, aksesuar ve ahşap işleme makinacıları ürün ve hizmetlerini dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerinin hizmetine sundu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak