Endonezya IFFINA ve IFMAC Fuarları

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Endonezya IFFINA ve IFMAC Fuarları

15-05-2012
Endonezya IFFINA ve IFMAC Fuarları
Özellikle Rattan ve Bambu gibi dogal malzemelerle dünya mobilya pazarlarında belirli bir isme sahip olan Endonezya'nın hızla gelişmekte olan fuarı IFFINA, bu yıl ilk kez eş zamanlı olarak kapılarını açan IFMAC Ağaçişleme Makineleri Fuarı ile birlikte ülkenin özgün ürünlerini fuarın ziyaretçilerine sergiledi.
Ülkenin mobilya imalatçı derneği ASMİNDO tarafından düzenlenen fuarda çok değişik ülkelerden gelen alıcılara dergilerini dağıtma olanağını bulan ekibimiz, hazırlık komitesinde yer aldığı Dünya Mobilya Kongresi ile ile ilgili önemli girişimlerde de bulundu.

er geçen yıl, bir öncekine oranla önemli gelişmeler kaydeden Endonezya ahşap ve mobilya endüstrisinin göz bebeği konumunda olan IFFINA fuarı, ülkenin en önemli mobilya ve zanaat endüstrileri derneği ASMINDO'nun büyük özverisi ile kapılarını açmakta.

Gerek profesyonel organizasyonu, gerek katılımcı ve ziyaretçi profili, gerekse de sergilenen mobilyaların özgün tasarımları ile her geçen yıl bir öncekine oranla önemli aşamalar kaydetmiş olduğunu bizzat gözlemleme fırsatını bulduğumuz IFFINA 2012, bu yıl 11 - 14 Mart tarihleri arasında gerçekleşti.

Geniş hammadde kaynaklarına sahip olan Endonezya'nın giderek gelişmekte olan mobilya sanayine paralel olarak aynı oranda modernleşmekte olan yan sanayinin geldiği noktanın bir göstergesi olarak, dernek bu yıl ilk kez bitmiş mobilyanın yanısıra IFMAC adı altında bir de yan sanayi, makina, el aletleri ve ahşap teknolojisi fuarını da açtı.

IFFINA, özellikle Güney Doğu Asya'da üyesi oldukları AFS ve CAFA gibi örgütlenmelerin de sağladığı avantajla yüzünü batıya ve uluslararası alıcılara dönmüş bir fuar.

Gerek uluslararası alım heyetleri gerekse de yabancı basın ziyaretleri konusunda oldukça örgütle bir biçimde davranan ASMINDO yetkilileri global düzeyde sürdürdükleri tanıtımlar ve batılı fuar katılımları ve ülke pavyonlarıyla bir yandan rattan'ın ana vatanı olmaları diğer yandan özgün ve otantik tasarımlara sahip olmanın avantajları ile uluslararası pazarlara girmeye çalışıyorlar.

Fuarın istatistikleri de sektörün bu konudaki kararlılığı ve hedeflerini doğrulamakta. Açıldığı 2008 yılından bu yana geçen 5 yıl boyunca, fuarı ziyaretçilerinin sayısını katlamış ve 105 ülkeden 3,1209 kişinin, 377 katılımcı tarafından sergilenen ürün ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamıştır.

Fuarın bir diğer özelliği de, aralarında Amerikan Sertağaç İhracatçıları Birliği AHEC'in de bulunduğu katılımcıların, fuarın sadece ilk üç gününde, önemli bir kısmı yurtdışından olmak kaydıyla 380 milyon ABD Doları bağlantı gerçekleştirdiklerini deklare etmesidir. Bu da, dünyanın bu uzak köşesinde gerçekleştirilen fuarı ziyaret edenlerin ticareti amaç edinen profesyonellerden oluştuğunu kanıtlamaktadır ki bunların arasında ABD, Avusturalya, Malezya ve Fransa başı çekmektedir.

Bu yılki fuar, bir ülkede mobilya endüstrisinin geliştikçe beraberinde yan sanayinin de aynı oranda gelişmesi sonucunu yarattığının en güzel kanıtını oluşturmuştur. Bugüne kadar 3 - 4 holle idare eden fuar alanının bu yıl neredeyse tamamına yakını kullanılmış ve rattan pavyonu da dahil olmak üzere 6 holün yanısıra, fazladan bir holün de yan sanayine ayrıldığı görülmüştür.

IFMAC 2012 adı altında makinadan el aletlerine, aksesuardan yarı mamül ürünlere, kimyasallardan diğer tedarik malzemelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteren firmaların ürün ve hizmetlerini fuarın ziyaretçilerine sunulması sağlanmıştır.

Aralarında BIESSE gibi tanınmış markaların da bulunduğu yan sanayi fuarı katılımcıları, özellikle gelişmekte olan iç pazara yönelik olarak Jogjakarta, Solo, Jabodetabek, Semarang, Cirebon ve Jepara gibi mobilya üretim merkezlerinin ilgi odağı oldu.

Bizim de aralarında olduğumuz IAFP yöneticileri ile toplantılar gerçekleştiren ve ileriye yönelik projeler konusunda görüş alışverişinde bulunan IFFINA yöneticileri, fuarın başarısında organizasyon kadar, kendilrine destek veren Ticaret, Ormancılık, küçük ve Orta İşletmeler bakanlığı gibi hükümet kuruluşlarının, belediyeler ve yerel fuarcılık birlikleri ile uluslararası tanıtımlarında önemli rol oynayan yurtdışı fuar aktılımları ve tanıtım faaliyetlerinin de katıkısının büyük olduğunu ve bu çalışmaların ilerki yıllarda artarak devam edeceğini ve Endonezya mobilyasını uluslararası markalar arasına sokmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak