Endonezya AB ile Yasal Kreste Ticareti Anlaşması İmzalayan İlk Asya Ülkesi Oldu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Endonezya AB ile Yasal Kreste Ticareti Anlaşması İmzalayan İlk Asya Ülkesi Oldu

13-12-2013
Endonezya AB ile Yasal Kreste Ticareti Anlaşması İmzalayan İlk Asya Ülkesi Oldu
Endonezya Ormancılık Bakanı Zülküf Hasan, Avrupa Komisyonu yetkilileri ile Brükselde AB arasında Ormancılık ve Ticaret Yasası Gönüllü Ortaklık Anlaşması FLEG-VPAyı imzaladı. Bu anlaşma bu anlaşma Endonezyadan AB ülkelerine sadece onaylanmış, yasal ahşap ürünlerinin girmesini garanti altına alan bir yasa olması açısından oldukça önemli zira her ne kadar bu konuda oldukça sıkı bir denetim var gibi gözükse de, yasa dışı yollardan Asya ülkelerinden batıya kereste vb. ahşap malzeme gönderidiği de bir gerçek. Ancak söz konusu anlaşma bir garanti belgesi niteliğinde olup, Endonezya da FLEG-VPAyı imzalayan ilk Asya ülkesi sıfatını kazanıyor.

Söz konusu anlaşmanın imzalanma aşamasına gelene kadar özel sektör, sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlar arasında 6 yıl boyunca uzun ve detaylı bir hazırlık çalışması yürütülmüş olup, sonuçta üzerinde anlaşılan metin 28 Avrupa Ülkesini kapsamakta ve Endonezyanın bu ülkelere ihraç edeceği ürünleri Yasal Ahşap Doğrulama Sistemi SVLK çerçevesinde menşeini garanti altına almaktadır.

Yaygın tropikal ağaç ve ormanlara sahip olan Endonezya, bu anlamda Güney Doğu Asya ülkeleri arasında önemli bir konuma sahip. Brükseldeki imza töreninde Endonezya Ormancılık Bakanı Zülküf Hasan, bu anlaşmanın Endonezyanın dünya ile olan entegrasyonu konusundaki kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtirken, Avrupa Çevre Komisyonu Başkanı Potocnik de söz konusu anlaşmanın diğer ülkelere de örnek olması gerektiğini belirterek, FLEG-VPAyı imzalayan Asya ülkelerinin sayısının artamasını beklediklerini ifade etti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak