EKİN Group olarak Almanya’nın en önemli mobilya etkinlerindeydik

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

EKİN Group olarak Almanya’nın en önemli mobilya etkinlerindeydik

16-03-2013
EKİN Group olarak Almanya’nın en önemli mobilya etkinlerindeydik

IMM Cologne ve Living Kitchen 2013

 

EKİN Group, 2013 yılına oldukça hızlı bir biçimde girdi. Almanya’nın Köln kentindeki mobilya konusunda dünyanın en en büyük etkinlikleri konumunda olan Imm Cologne ve Living Kitchen 2013 fuarlarında hem dergilerimiz hem de fuar çalışmamız ile katılarak sektörün en etkili uluslararası profesyonellerine ulaşma şansını elde ettik..

 

“TRADE FUARI IMM COLOGNE

Dünyanın en önemli “trade” fuarı olarak kabul edilen Imm Cologne ve eş zamanlı olarak düzenlenen Living Kitchen bu yıl yine global pazarları salladı.

Özellikle iki yılda bir düzenlenen mutfak fuarının pozitif katkılarıyla, 2013 yılı köln etkinlikleri yine dünya mıbilya pazarlarında adından söz ettirecek nitelikteydi.

Gerek en son tasarım mobilyalar ve inovatif trendler, gerekse de dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıları ve ülke pavyonları ile uluslararası oyunculara farklı seçenekler sunan fuar, Türk mobilya firmaların ilgisini son dönemlerde kaybetmiş gözüküyor.

AZALAN TÜRK MOBİLYACISI, ARTAN TÜRK MUTFAKÇISI

Gerek  tarih, gerekse de hedef kitle açısından İstanbul ile rekabete kurban gittiğini düşündüğümüz unsurlar, büyük Türk makalarının son iki yıldır Köln’e gelmemelerine yol açıyor. Bir dönem yirminin üzerinde Türk mobilya markasını gördüğümüz fuarda 4-5 Türk mobilyacısı dışında bu yıl katılımcı yoktu ama önemli oranda Türk ziyaretçiyi görmek mümkündü.

Ancak aynı şeyi fuarın mutfak kımı için söylemek müMkün değil. Özellikle son dönem trendleri doğrultusunda mutfakların teknoloji ile birleşerek ankastre ürünleri de içermesi, proje müteahhit firmalarının ilgilerini içiçe geçen komplex bir yapıya çekince hem dünya mutfakları çeşitleniyor, hem de bu konuda önemli Türk firmaları Living Kitchen gibi fuarların katılımcıları arasında yer alarak dünya pazarlarına

daha bir hazırlanmış, daha bir gösterişli bir biçimde çıkıyorlar.

Bu yıl Living Kitchen’in katılımcıları arasında ARÇELİK, VESTEL, SİMFER, TERMİKEL, MOTORFAN, KROM EVYE, ÖDÜL MADENİ EŞYA, GRUNDIG vB. markalar bulunurken Imm Cologne kaılımcıları arasında da DOLMENLER, ADAŞ, CADI, YATSAN, POLYA gibi isimler yer alıyordu.

1,250 KATILIMCI, 142,000 ZİYARETÇİ

Her iki etkinlikte bu yıl 50’yi aşkın ülkeden 1,250 firma ve marka hazır bulunurken, bu katılımcılar ürün ve hizmetlerini 137 ülkeden gelen 142,000 ziyaretçi ile paylaştı.

Ziyaretçi önemli oranda artışın yaşandığı fuar

(13%) aynı zamanda çok geniş bir ürün çeşitliliği de içermekteydi.

Bu yılın ana trendleri arasında mobilyalarla LED teknolojilerinin işbirliği, ahşap mobilyalarda meşe’nin ağırlığı, mavi, gri gibi mat renklerde bir artışın olması duvar ünitelerinin giderek çeşitlendiği, özgün ve kaliteli tasarımların bulunması, özellikle döşemelik mobilyada giderek modern kombinasyonlar, yuvarlak köşeler ve özgün tasarımların etkisini artırması, mobilya tekstilinin göz alıcı, geometrik çizgiler ve zigzag desenlerle zenginleşmesi ve doğallık kavramının giderek dünya pazarlarına kabul görmesi gibi unsurları sayabiliriz.

Türkiyeden gelen ziyaretlerin buluşma noktası olan standı aracılığıyla, hem konuklarını ağırlayan hem de fuar ve dergilerini uluslaarası pazarların önde gelen oyuncularına tanıtma olanağı bulan EKİN Group’un iki firma ATLANTİS Fuarcılık ve EKİN TASARIM, he yıl olduğu gibi bu yıl da sektörü uluslararası pazarların bu en önemli mobilya fuarında yalnız

bırakmadı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak