Ege'de ihracat rakamları arttı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ege'de ihracat rakamları arttı

05-07-2012
Ege'de ihracat rakamları arttı
Türkiye ihracatı yüzde 3,59 artışla 11.8 milyar dolar olurken, ihracat yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,28 arttı ve 72,9 milyar dolar oldu. Haziran ayında Türkiye geneli ihracat rakamları yüzde 3,59 artışla 11 milyar 840 milyon dolara ulaşırken Ege İhracatçı Birlikleri kayıt rakamlarında yüzde 9luk artış kaydedildi.

İzmirin ilk 6 aylık ihracatı 4 milyar 346 milyon dolara ulaştı. Manisa ise ilk 6 aylık periyotta 2 milyar 204 milyon dolarlık ihracat yaptı. İller bazında ilk beş ihracatçı arasında yüzde 19 artışla Ankara birinci olurken sırasıyla Hatay ikinci, İzmir üçüncü, Gaziantep dördüncü ve Manisa beşinci oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, açıklanan ihracat rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Haziran ayı ihracat rakamlarında Türkiyede yüzde 3,59luk bir artış yaşanırken, Ege İhracatçı Birlikleri olarak yüzde 9luk bir artış yaşadığımız görülüyor. Türkiye genelinde yapılan araştırmaların da gösterdiği gibi İhracatın artması ve ithalatın azalmasıyla beraber dış ticaret açığımızın azaldığı güzel bir durum ortaya çıktı. Döviz kuru politikalarının da iyileştirilmesiyle ihracatın daha da artacağını ve bu sayede ihracat rakamlarımızın 2023 hedefine uygun yükselişte süreceğini düşünüyoruz dedi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak