DÜNYANIN İLK MÜSTAKİL MOBİLYA MÜZESİ İNEGÖLDE KURULUYOR

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

DÜNYANIN İLK MÜSTAKİL MOBİLYA MÜZESİ İNEGÖLDE KURULUYOR

04-12-2013
DÜNYANIN İLK MÜSTAKİL MOBİLYA MÜZESİ İNEGÖLDE KURULUYOR
Temel atma töreni Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen ve dünyanın ilk müstakil mobilya müzesi olma özelliğini taşıyan İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi'nin (MASAM) 2014 yılı Mart ayında açılacak.

Müze, İnegöl Belediyesinin 2013 yılında startını verip 2014 mart ayı sonuna kadar yetiştirmeyi planladığı bir proje olup, İnegöl Kent Müzesinin hemen arkasındaki eski İBEFTAŞın bulunduğu belediyeye ait 450 metrekare alan üzerine kurulacak ve üç katlı olacak.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesini kurarak sektörün tarihi ve ekonomik mirasının sanayi turizmi kapsamında geliştirilmesini amaçladıklarını belirterek müze hakkında bilgi verdi.

Buna göre Mobilya ve Ahşap İşçiliği Müzesi 450 m2 taban alan, 1350 m2 kapalı alanda 3 katlı bir bina olarak kurulacak. Müzenin 1. katında 1500lü yıllardan 1800lü yılların sonuna kadar kereste, ağaç, kalyon kürekçiliği, düvencilik ve makaracılık gibi ahşap işçiliğinin anlatıldığı bölümler, 2. katında 1800lü yılların sonunda at arabacılığı, takunya, çeyiz sandığı ve hazeran sandalyecilikten günümüze kadar olan ahşap iflçiliği ve mobilya tarihini anlatıldığı bölümler, 3. katında ise; yaklaşık 200 kişilik çok amaçlı salon, fuaye ve idari bölümlerden oluşacak bir proje şeklinde planlandı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak