Doğtaş, yurtiçi ve dışında toplamda 30 mağaza açacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Doğtaş, yurtiçi ve dışında toplamda 30 mağaza açacak

02-07-2012
Doğtaş, yurtiçi ve dışında toplamda 30 mağaza açacak
Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, bu yıl yurtiçinde 14, yurtdışında 16 olmak üzere toplam 30 mağaza açmayı planladıklarını açıkladı. Turquality belgesi ile yurtdışı atılımlarına hız verdiklerini vurgulayan Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Doğtaş Mobilyanın 65 ülke ihracatı, yurtiçi ve dışındaki 200ü aşkın mağazası bulunduğunu dile getirdi.

Bu yıl yurtiçinde 14, yurtdışında 16 toplam 30 mağaza açmayı hedeflediklerini belirten Doğan, her geçen yıl hız kesmeden büyüme gerçekleştirme amacında olduklarını kaydetti. Geçen yıl İstanbul İhracatçı Birliklerinden en başarılı ihracatçı ödülünü ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Çanakkale ihracat birincisi ödülünü aldıklarını aktaran Doğan, İngiltere, Almanya, Irak, İran, Suriye, Libya ve Rusya başlıca ihracat yaptığımız ülkeler arasında yer alıyor. Bu yıl yeni pazarlara açılarak, dünyada yayılmaya devam etmeyi ve Doğtaş markasını dış pazarlarda daha çok duyurmayı planlıyoruz dedi.

Firmalarının 40ıncı yılını kutladıkları bu yıl hem yurtiçinde, hem de yurtdışında yüzde 40 büyüme hedeflediklerini söyleyen Davut Doğan, her geçen yıl hız kesmeden büyümeye devam ettiklerini ifade etti.

Büyüme stratejileri ile birlikte yurtdışında yeni pazarlar geliştirme çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Doğan, yeni projeleri ve yeni yatırımlarıyla firmalarının adından söz ettireceklerini kaydetti. Bu yıl Exclusive mağazalaşma süreçlerinin devamlılığını sağlayacak, daha net lokasyon, satış mağazası ve perakende hedeflerini belirlediklerini aktaran Doğan, Geçen yıl yaptığımız 15 bin metrekare ek yatırımımızla 100 bin metrekare alana ulaştık. Bu yıl içinde tamamlamayı planladığımız 30 bin metrekare ek yatırımımızla bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlamayı hedefliyoruz diye konuştu.

TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanlığı görevini de yürüttüğünü hatırlatan Davut Doğan, Doğtaş Mobilyanın aldığı ödüllerin ve kamuoyu araştırmalarının kendilerine doğru yolda olduklarını gösterdiğini dile getirdi. Özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz girişken ve yenilikçi büyüme stratejimizin meyvelerini topluyoruz diyen Doğan, geçen yılı yaklaşık yüzde 34lük büyüme ile kapattıklarını aktardı.

Türkiyenin en beğenilen şirketleri araştırmasında sektörünün En Beğenilen Şirketi olduklarını anımsatan Doğan, sektördeki güçlerini ve başarılarını bu araştırma sonucuyla pekiştirmiş olduklarını ifade etti. Davut Doğan, Türkiyenin en büyük 500 şirketi arasında yer alıyoruz. Mobilya ihracatımız ve ciromuzla sektörde ilk üç içinde yer alan en gözde mobilya markalarından biriyiz. Sektörde takip edilen; kalite ve tasarım anlayışıyla yaşam tarzlarını belirleyen bir konumdayız. Bu doğrultuda dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz şeklinde konuştu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak