DİVAPAN'dan 50 Milyon TL Hacminde Yeni Bir Yatırım

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

DİVAPAN'dan 50 Milyon TL Hacminde Yeni Bir Yatırım

02-11-2012
DİVAPAN'dan 50 Milyon TL Hacminde Yeni Bir Yatırım
Divapan Entegre, 2 yıl içerisinde üretimiyle birlikte ciro ve istihdamını da yaklaşık üç katına çıkarmayı planlıyor.

Divapan Entegre, 50 milyon TL değerindeki MDF hattı yatırımı ile üretimini 2014 yılına kadar 3 katına çıkarmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin MDF ve MDF lam üretiminde önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Divapan Entegre, 2 yıl içerisinde üretimiyle birlikte ciro ve istihdamını da yaklaşık üç katına çıkarmayı planlıyor.

Üretimini 47 bin metrekare kapalı, 300 bin metrekare açık alana sahip tesislerinde sürdürdüklerini kaydeden Divapan Entegre Genel Müdürü Hakan Zengin, "Uluslararası kalite belgeli firmamız, günlük 400 metreküp MDF, 7000 plaka dekoratif melamin kaplı levha (MDFLAM) üretiyor" dedi.

2012'nin firmaları açısından yatırım yılı olduğunu vurgulayan Zengin, "Bu yıl içerisinde 30 milyon TL değerinde MDF yatırımı gerçekleştirdik. 2013 yılında da yatırımlarımız devam edecek. Yeni yatırım planımızla ilgili çalışmalara hız verdik. 50 milyon TL üzerinde bir MDF pres hattı yatırımı yapacağız. Bu yatırımla birlikte 2014'e kadar üretim, ciro ve istihdamın yaklaşık üç katına çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.
2014'e hazırlanıyor

Divapan'ın taşeronlarla birlikte toplam 200 kişiye istihdam sağladığını belirten Zengin, "Personelini kendi yetiştiren Divapan, 700 stabil noktada ürün satışı gerçekleştiriyor. Geniş bir coğrafyaya ihracat yapıyor. Mısır, İtalya, Yunanistan, Rusya, Almanya ve Atlanta'da düzenlenen uluslararası fuarlarda Türk levha sektörünü başarı ile temsil ediyor. MDF yatırımıyla ihracatımızda da artışlar yaşanacak" şeklinde konuştu.

2013 yılının genel itibariyle durgun geçmesinin beklendiğine dikkat çeken Hakan Zengin, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu yıl bazı sektörlerde sıkıntılar ve dalgalanmalar yaşanıyor. 2013 yılının yine bazı sektörler açısından durgun geçmesi bekleniyor. Sanayinin ve ticaretin her alanında belirli riskler mevcuttur. Risk alınarak yatırım yapılır. Ancak yatırımların sektördeki talepler doğrultusunda planlı şekilde gerçekleştirilerek, teşviklerden doğru biçimde faydalanılması büyük önem arz etmekte. Biz yatırımlarımız ile durgunluk dönemlerinde kayda değer sıkıntılar yaşamıyoruz. Divapan olarak bu yıl içerisinde yaptığımız ve önümüzdeki sene de devam etmesini planladığımız yatırımlar, olması gereken zorunlu yatırım süreçleridir. Bu yıl içinde yapılan, önümüzdeki senede devam edecek olan yatırımlar sonucunda Divapan, 2014'e tam olarak hazır şekilde girecek."

Yeni yatırım için mevcut Teşvik Yasası'ndan yararlandıklarını, ancak yatırıma başladıktan sonra ortaya konulan yeni ve öncekine nazaran daha avantajlı olan teşvikten prosedür gereği yararlanamayacaklarını ifaden eden Hakan Zengin, "Yatırım teşvikleri bizler için çok önemli. Biz 50 milyon TL'nin üzerinde yatırım için Teşvik Kanunu'ndan yararlandık. Ancak burada şöyle bir durum var; yeni yürürlüğe giren Teşvik Paketi, bizim aldığımız teşvikten üç kat daha avantajlı. Şu an yatırım sürecinde olduğumuzdan dolayı bu teşvikten yararlanamıyoruz. Bizimle aynı yatırımı yapmak isteyen firmalar çok daha avantajlı şekilde bu teşvikten yararlanabiliyor. Bizim yatırım sürecinde kanun değişti ve iki ay ile kaybettik. Eğer yatırım projemizi iki ay daha bekletseydik üç kat daha avantaj sağlayan şu anki teşvikten yararlanmış olacaktık. Yeni yatırım teşvikindeki en büyük avantajlardan birisi faiz oranlarının daha düşük olması. Şimdi bizimle aynı yatırımı yapmak isteyen bir firma 2-0 önde olarak bu sürece başlayacak. Bu durumun bir rekabet dengesizliğine neden olabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak