Dergilerimiz Romanya, Bükreşte Düzenlenen BIFE SIM 2014 Fuarında da Dağıtıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Dergilerimiz Romanya, Bükreşte Düzenlenen BIFE SIM 2014 Fuarında da Dağıtıldı

13-11-2014
Dergilerimiz Romanya, Bükreşte Düzenlenen BIFE SIM 2014 Fuarında da Dağıtıldı
Her yıl FURNITURK ve MOBİLYA Dekorasyon dergilerimizin düzenli bir biçimde dağıtılmakta olduğu Romanya?nın mobilya ve yan sanayi konusundaki en büyük etkinliği konumunda olan BIFE ? SIM fuarı, bu yıl 10 ? 14 Eylül 2014 tarihleri arasında ülkenin başkenti Bükreş?deki Romexpo Fuar Merkezi?nde kapılarını açtı.
Ülkenin hem mobilya hem de yan sanayi ve makine üreticilerini çatısı altında bulunduran tek derneği AMKRInin desteği ile Romexpo Fuarcılık tarafından organize edilen ve Türkiye katılımı MAJOR Expo tarafından gerçekleştirilen fuarda Romanya ve diğer ülkelerden yaklaşık 300 kadar marka sergilendi.

30.000 m2 civarında bir alan üzerende gerçekleşlen, ve klasik modern ev mobilyaları, mutfak ve ofis mobilyaları, dekorasyon ürünleri, aksesuar ve malzemeler ile mobilya komponent ve makinalarının sergilendiği fuar, sadece iç pazarlardan değil, Hırvatistan, Almanya, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Belçika, Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi ülkeden gelen ziyaretçiler tarafından da gezildi.

Fuarın bu yılki katılımcıları arasında Romanyanın dışında Çin, Danimarka, Almanya, İtalya, Moldova, Polonya, İspanya, Türkiye ve Ukrayna bulunmaktaydı Bundan önceki yıllarda pek çok yerli yan sanayi üreticisinin katılımıyla gerçekleşen ve Türkiyenin hedef baparları içerisinde belirli bir yere sahip olan Romanyadaki fuara katılım yıllar içerisinde giderek düşmüş, pek çok firma burada kendi bayilik ağını kurmuş ve pazara giriş yaptığı için doğrudan katılıma gerek duymamaya başlamıştır.

Esas itibariyle göreceli küçük bir pazar olmasına karşın, zengin orman kaynakları ve stratejik konumu ile oldukça yaygın bir üretim ülkesi olan Romanya, ucuz maliyetler ve nerji kaynakları, ham madde ve lojistik açıran yerli imalatçıların yanısıra son 10 yıl içerisinde pek çok Avrupa ülkesi ile beraber Türk firmalarının da üretimini çeken bir ülke konumunda.

Polonya'dan sonra Orta Avrupa'nın ikinci en büyük piyasası olan Romanya, bir Avrupa Birliği ülkesi olmasının yanı sıra, yaklaşık 1000 kilometrelik bir alanda 200 milyon tüketiciye ulaşan çok önemli ticaret yolları ve merkezlerin kavşağında bulunmaktadır. Ülkenin bulunduğu coğrafya, Merkezi Avrupa, Baltık ülkeleri ve hatta Orta Doğu pazarlarına açılım sağlamaktadır.

Türk firmaların hedef ülkelerinden biri konumunda olan ve dış ticaretimizde önemli bir yer tutan bir pazar olması nedeniyle, Yayın Grubumuz hemen her yıl Romanyadan düzenlenen BIFE SIM fuarına katılarak gerek kendi standı, gerek üyesi olduğu uluslararsı mobilya yayıncıları birliğinin standı, gerekse de Türk organizatörün sağladığı imkanlar ile burada FURNITURK ve MOBİLYA Dekorasyon dergilerinin etkin bir biçimde dağıtımını gerçekleştirmekte, Romanya ve bölgeden gelen ziyaretçi ve katılımcılara Türk üreticilerinin ürün ve hizmetlerini tanıtarak onlara yeni ihracat kapıları açmakta ve böylelikle sektörümüzü etkin bir biçimde temsil etmektedir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak