Danimarka Mobilyacılar Derneği Türk Mobilya Markalarını Ziyaret Etti!

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Danimarka Mobilyacılar Derneği Türk Mobilya Markalarını Ziyaret Etti!

10-10-2012
Danimarka Mobilyacılar Derneği Türk Mobilya Markalarını Ziyaret Etti!
Türk mobilya sektörü dünyaya açılmaya devam ediyor. Türk mobilya sektörünü tanıtmak adına dünya genelindeki çalışmalarına dur durak tanımayan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, geçtiğimiz haftalarda Danimarkadan gelen Danimarka Mobilya Derneği organizasyonunda gelen heyeti ağırladı. Türk mobilya devlerinin üretim tesislerini gezen Danimarkalı heyet mobilya alımlarını Türkiyeden yapmaya karar verdi.

Türk Mobilyasını Yerinde Gözlemlediler!

Beş kıtada 173 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türkiye, özellikle Türk mobilyasının tanıtımı çalışmalarını tüm dünya genelinde sürdürerken global mobilya sektöründe de adını duyurmada büyük ivme kaydediyor. Türk mobilya markaları ile yurtdışında farklı noktalarda yer alarak, Türk mobilyası stilini dünya genelinde benimsetmek ve bu bağlamda ihracatın arttırılması ise en büyük hedef. Danimarka mobilya heyeti son zamanlarda Türkiye mobilya sanayisinin katettiği yüksek ivmeyi dikkate alarak mobilya üretimini ve mobilya markalarını yerlerinde gözlemledi. Türkiyedeki ziyaretinden keyifle ayrılan Danimarkalı heyet memnuniyetlerini, MOSDER Yönetim Kuruluna yazdıkları teşekkür mektubuyla dile getirdi.

Dünyaca Ünlü Danimarkalı Bo Concept, Türkiyeden alım yapacak!

Kayseriden üretim yapan MOSDER üye, Aldona, Bellona, Cascade, İstikbal, Ndesign, Rendi ve Starwood markalarının fabrikalarını gezen Danimarkalı heyet, Türk üretim ve kalite anlayışını takdir ederek bundan sonraki dönemde mobilya ve yan sanayi mobilya ürünlerinin çoğunu Türkiyeden temin etme kararı aldı. Dünyada bir çok ülkede konsept mağazaları olan Danimarkalı mobilya markası Bo Concept mağazalarında, yakında zamanda alımı Türkiyeden yapılan mobilyalar satışa sunulacak.

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç konu hakkında şu şekilde konuştu; Danimarka Mobilya Derneğinin gerçekleştirdiği ziyaret, Avrupada Türk Mobilya algısının iyi yerlere doğru gittiğini göstermekte. Bu da bizi mutlu ediyor. Avrupanın Türk mobilyasına bakış açısının olumlu yönde olması, yakın zamanda daha da fazla Avrupa ülkesinin Türkiyeyi tercih edeceğini işaret ediyor. Mobilya sektörü, yeniliklere açık yapısı, kalite ve tasarımı birleştiren üretimi sayesinde dünya çapında beğeni topluyor ve ihracat hacmimiz genişliyor. Türk mobilyası stilinin oluşturulması ve tasarım yatırımlarının sürdürülmesi markalaşma açısından büyük önem taşıyor. Markalaşmak için yapılacak en önemli yatırım, tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıdır. Ayrıca yurtdışına ürün ihracatı yaparken fason üretim yerine kendi marka ismimizle ürün ihracatı gerçekleştirmek de diğer bir unsurdur. Türkiyede genç ve eğitimli tasarımcıların yer alması da nitelikli insan kaynağı ile hareket ederek, marka olmamızı mümkün kılıyor. Dolayısıyla gelecek kısa bir süre içerisinde Türk mobilyasının ihracat haritasını genişleteceğini düşünüyoruz. Ülkemizin dış ülkelerede adının duyurulması ve ticari ilişkilerimizi arttırmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.
yazar

E-bülten için e-posta bırak