Çilek, Avustralyada Mağaza Açtı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Çilek, Avustralyada Mağaza Açtı

05-06-2012
Çilek, Avustralyada Mağaza Açtı
Türkiyeyi genç odası kavramıyla tanıştıran Çilek; hem ulusal, hem de uluslararası pazarda bebek, çocuk ve gençlere hitap eden bir marka olarak dünyanın dört bir yanında mağaza açmayı sürdürüyor. Üretiminin yüzde 50sini 66 ülkeye ihraç eden Çilek, son mağazasını, doğduğu kente en uzak coğrafyada, Avustralyanın Melbourne kentinde açtı.

Açılışı Başkonsolos Yaptı

Çocuk odalarının uzman markası Çilek, Avustralyanın Victoria Eyaletinin başkenti ve ülkenin ikinci büyük şehri Melbourneda mağaza açtı. The Economistin, kültürel, nitelik, yaşama ücreti, sağlık ve sosyal koşullar gibi kriterlere dayanarak yaptığı araştırmaya göre dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde birinci sırada gösterdiği Melbourne kentinde yeni mağazasıyla yerini alan Çilekin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Melbourne Başkonsolosu Serdar Cengiz, Ticaret Ataşesi Selahattin Tümer, Eyalet Belediye Başkanı John Kavanagh ile Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek'in katılımıyla gerçekleştirilen açılışa, davetlilerin ilgisi oldukça yüksekti.

Avustralyanın tüm büyük şehirlerinde olmak istiyoruz

Sydney Roaddaki Çilek Odasında, kız ve erkek çocukları için farklı konseptlerde ürettikleri çok özel tasarımların sunulduğunu belirten Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek, açılışta yaptığı konuşmada, İki yıl içinde Sydney ve Perthde de yeni mağazalar açmayı hedefliyoruz dedi. Çilek markası olarak Avustralyaya çok önem verdiklerini vurgulayan Muharrem Çilek, şunları söyledi: Avustralya bizim için önemli çünkü kaliteli, güvenli ve özgün tasarıma sahip ürünleri tercih eden tüketicilerin bulunduğu bir ülke. Ülkenin tüm büyük şehirlerinde olmak istiyoruz. Bugün, doğduğumuz şehirden coğrafi anlamda en uzaktaki mağazamızı açmış bulunmaktan son derece memnunuz ve ne kadar uzak olursa olsun Çilek, denizaşırı ülkelere lojistik destek yapabilecek imkanlara sahiptir, dedi. Hedefimiz; kendi alanında Türkiye'nin bir çocuk markası olarak tüm dünya çocuklarına ulaşabilmek ve onların da odalarını Çilek ürünleri ile süslemek.

66 ülkede 444 satış noktası

Kurulduğu günden bu yana ihracat ve tasarım odaklı bir marka olan Çilekin bugün yurt dışında 135 mağazası, toplam 444 satış noktası var. Çok geniş bir coğrafyada hareket etme kabiliyetine sahip olan Çilek, Japonyada mağaza açan ilk ve tek Türk markası oldu. Tüm dünyada planlı ve istikrarlı bir büyüme stratejisi olan Çilekin, 2023 yılında yurt dışında bin 380 mağazaya ulaşma hedefi bulunuyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak