BURAK TEKER / Ekrem Tanyolaç : Üzerine oturulduğunda kitlenen koltuk tekerimiz büyük ilgi gördü

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

BURAK TEKER / Ekrem Tanyolaç : Üzerine oturulduğunda kitlenen koltuk tekerimiz büyük ilgi gördü

13-11-2014
BURAK TEKER / Ekrem Tanyolaç : Üzerine oturulduğunda kitlenen koltuk tekerimiz büyük ilgi gördü
Firmanız açısından İNTERMOB 2014 fuarı nasıl geçmiştir ?
Firmanız açısından İNTERMOB 2014 fuarı nasıl geçmiştir

Çağın değişen koşulları fuarları gidgide ticaret hayatının cazibe merkezleri olmaktan çıkarmaktadır. Bugün firmalar hakkında bilgi edinme, ürünlere, teknik özelliklere, yeniliklere ulaşma, hepimizin kabul edeceği gibi İnternet sayesinde çok kolay bir hal almıştır. Bu durum da , yıllar yılı ticari ilişkilerin kurulma ve geliştirilmesindeki en önemli rolü oynayan fuarların hakimiyetini sarsmaktadır. Ama yine de , ürünleri gözle görülür, elle tutulur şekilde yerli yerinde görme alışkanlıklarımıza, kurulan ticari ilişkilerin getirdiği dostlukların bu ortamlarda daha bir farklı paylaşılmasına aracı olan, bu yapısı ile ticarete bir ruh katan bu etkinliklerden de kolay kolay vazgeçilebilecek gibi görünmemektedir.

Bizler de firmalar olarak, fuarların yaşamasını istiyor ve fuarlardan bir fayda sağladığımıza inanıyorsak, bu eğilimleri canlı tutmak adına, fuarlar için yeni ürün ve hizmetler sergilememiz gerekmektedir. Her yenilik, sinerji yaratır ve iş heyecanı duyulmasını sağlar. Katılımcılar ve ürettikleri yenilikler, bir fuarın ne olup ne olmadığını gösteren en önemli göstergelerdir.İntermob 2014, genel olarak baktığımızda yeniliklerin pek fazla olmadığı, ayrıca tahminimizce, özellikle gelişmiş ülkelerden olmak üzere, toplam gelen ziyaretçi sayısında da azalma yaşanan bir fuar idi. Ancak yeni hollerin katılması, buralarda yer alan farklı firmalar ve ağaç makinelerine olan talep dikkate değerdi.

Özelde ise bizim hayli farklı ürün grupları ile, daha çok dekoratif tekerlekleri ön plana çıkararak ve geçmiş yıllara göre daha büyük bir alanda gerçekleşen katılımımız bir farklılık yarattı diye düşünüyorum. Gelişen ve büyüyen bir firma olarak bizim için İntermob fuarları, her sene bir öncekinden daha iyi geçmektedir.

TÜYAPta sergilediğiniz yeni ürünleriniz nelerdir

İntermob 2014 te çalıştığımız kulvar doğrultusunda, koltuk, kanepe baza tarzı ağır ev eşyalarının hareketliliğini sağlamak için bir tekerlek geliştirdik. İki yıldır üzerinde çalıştığımız ve zaman içinde tüketicilerin çok ilgisini çekeceğini umduğumuz bir ürün. Özelliği üzerine ağırlık gelince, yani bir ya da daha fazla kişi koltuk veya kanepeye oturduğunda tüm tekerleklerin yay ve kilit makenizmaları vasıtası ile aynı anda kilitlenerek sabit bir ayak halini aldığı bir sistem. Üst kısmındaki Rulman sayesinde iyi bir dönüş sağlarken ,Yumuşak Termokauçuk malzemeden üretilen tekerlek kısmı da sessiz bir çalışma sağlayıp, bastığı, yürüdüğü zemine zarar vermiyor.Bu patent konusu olan ürünün yanı sıra , tasarım olarakta yenilik içeren birkaç ürünümüzü daha sergiledik. Bizim zaten firma olarak vizyonumuz, sadece üretim yapan bir firma değil sektörün ve insanların ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda yenilikleri ve buluşları gerçekleştiren bir firma olmak ve bu konuda dünyada öncü firmalar arasında yer almaktır.
yazar

E-bülten için e-posta bırak