BUGİAD, ENDONEZYALI İŞ ADAMLARI AĞIRLADI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

BUGİAD, ENDONEZYALI İŞ ADAMLARI AĞIRLADI

03-04-2014
BUGİAD, ENDONEZYALI İŞ ADAMLARI AĞIRLADI
Endonezyadan gelen 10 kişilik iş adamı heyeti, Bursa Girişimci İş Adamları Derneğini (BUGİAD) ziyaret ederek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

İkili iş görüşmeler öncesinde yapılan toplantıda Endonezyalı iş insanlarına BUGİADın faaliyetleri hakkında bilgi veren BUGİAD Genel Sekreteri Mustafa Tahmaz, konuşmasında Endozyanın son yıllarda gerçekleştirdiği atılıma dikkat çekti.

TAHMAZ, İÇ PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ 500 MİLYAR DOLAR

Endonezyanın 240 milyonluk nüfusu, doğal kaynakları, iş gücü ve stratejik konumu ile iş adamları için çok cazip bir ülke olduğunu dile getiren Tahmaz, Dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip olan Endonezyanın, ekonomi uzmanlarınca 2030 yılına kadar yedinci sıraya yükselmesi öngörülüyor. Birçok uzmana göre Endonezya, yakın bir gelecekte BRIC ülkelerine arasında yer alacak. Endonezyanın yaklaşık 500 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu belirtilen iç pazarının 2030 yılına kadar 1,8 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Böylesine büyük bir pazarda Türk iş adamlarımız daha aktif bir şekilde yer alması gerekiyor dedi.

Endonezyanın dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olduğunu dile getiren BUGİAD Yönetim Kurulu üyesi Fethullah Özkara, iki ülke arasındaki ticaret hacminin sadece iki milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekti. Endonezyayı Türk iş adamları için keşfedilmemiş büyük pazar olarak nitelendiren Özkara, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliklerinin sürdürülebilir bir nitelik taşıması gerektiğini bununda yolunun istikrarlı bir ekonomiden geçeceğini belirtti.

WİBAWO, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Endonezya'nın dünyanın 16'ıncı, Türkiye'nin de 17'nci büyük ekonomisi olduğuna dikkat çeken Endonezya Heyet Başkanı Ari Wibawo, bu buluşmaların çok daha üst düzey işbirliklerinin önünü açacağına inandığını vurguladı. İki ülke arasındaki ticaretin 2014 yılında 5 milyar dolara yükseltilmesinin hedeflendiğini ama bunun başarılamadığının altını çizen Wibawo, bu hedefi kısa sürede aşıp iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha üst düzeye çıkarılmasını sağlayacak adımların atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İki ülke arasındaki yatırımların çok düşük miktarlarda olduğuna dikkat çeken Wibawo, Endonezya ile Türkiye arasındaki potansiyelin şu ana kadar harekete geçirilemediğini söyledi. Wibawo, gerçekleştirilen görüşmelerin başarılı geçmesi temennisi ile sözlerini noktaladı.

Yapılan konuşmaların ardından ikili iş görüşmelerine geçen Türk ve Endonezyalı iş adamları iş adamları görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirttiler. Son olarak dernek içerisinde yer alan üye stantlarını gezen Endonezya heyeti buradaki ürünleri yakından inceledi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak