Artırılmış gerçeklik: Mobilya endüstrisi için yeni deneyimler Dijital uygulamalar mobilya endüstrisini dönüştürüyor.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Artırılmış gerçeklik: Mobilya endüstrisi için yeni deneyimler Dijital uygulamalar mobilya endüstrisini dönüştürüyor.

04-05-2023
Artırılmış gerçeklik: Mobilya endüstrisi için yeni deneyimler Dijital uygulamalar mobilya endüstrisini dönüştürüyor.
Artırılmış gerçeklik gibi teknolojiler, sanal nesneleri gerçek dünyayla birleştirmeyi mümkün kılıyor. Bu sadece yeni bir müşteri deneyimi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda evleri döşemek ve mobilya satın almak için bir karar verme aracı da sağlar. Bunun gibi uygulamalar başka hangi şekillerde iç mekan endüstrisi için katma değer sağlayabilir?
 
Artırılmış Gerçeklik Uygulaması

Artırılmış gerçeklik, insanın gerçeklik algısını dijital unsurlarla genişletir. (Kaynak: YONA Group GmbH)

Analog ortamları dijital olarak geliştiren

İnternetten satın alınan bir kanepenin kendi evlerinde nasıl görüneceğini hayal etmek veya yeni bir masanın iç dekora gerçekten uyup uymadığını görselleştirmek, birçok kişinin zor bulduğu bir şeydir.

İşte burada artırılmış gerçeklik veya kısaca AR devreye giriyor. AR uygulamaları, analog ortamları dijital öğelerle geliştirerek kullanıcıların masa veya dolap gibi mobilyaları sanal olarak gerçek odalarda deneyimlemelerine olanak tanıyor. Tek yapmaları gereken bir akıllı telefon uygulaması indirmek ve onunla öğeyi taramak.

Yeni mobilyaları sanal olarak denemek

Aaron von Lüpke, "İç tasarım endüstrisinde, mobilya öğelerini daha sonra yerleştirilecekleri ortama dijital olarak konumlandırmak için artırılmış gerçeklik kullanılabilir" diyor. Eğitimli bir makine mühendisi ve bilgisayar bilimcisi olarak, artırılmış gerçekliği yeni bir düzeye taşımak için yola çıkan teknoloji şirketi YONA'nın kurucu ortaklarından biridir.

"Uygulamanın yardımıyla ofisinize gerçek ölçeğinde yeni bir masa yerleştirebilir, odada farklı modelleri deneyebilir ve mobilya parçalarının ve tasarım nesnelerinin üzerinizde yaratacağı etki hakkında fikir edinebilirsiniz" diye açıklıyor. von Lüpke.

Gerçek uzayda sanal nesneler

İç tasarım endüstrisinde, artırılmış gerçeklik, mobilya öğelerini doğrudan ortamda dijital olarak konumlandırmak için kullanılabilir. (Kaynak: YONA Group GmbH)

 

Gerçek ve dijital dünyaları birleştirmek

Kötü aydınlatma veya yanlış açı, izleyicilerin sanal olarak oluşturulmuş bu tür görsel dünyalara tamamen kapılmalarını engelleyebilir. Bu nedenle, YONA uygulaması gibi güncel gelişmeler, sanal olarak geliştirilmiş ortamın olabildiğince gerçek görünmesini sağlamak için yeni yollar üzerinde çalışmaktadır.

Aaron von Lüpke, "Konuma ve hava durumuna bağlı aydınlatma, kavisli yüzeylere projeksiyon ve 3D nesne akışı, bizi her iki dünyanın tamamen birleşmesine giderek daha da yaklaştıran tekniklerdir" diyor.

Mobilya endüstrisi için faydaları

3D animasyonlar, 360 derecelik fotoğraflar, etkileşimli videolar ve resimler veya tamamen bireysel bir proje - uygulama, gelişmiş gerçekliği eksiksiz bir deneyime dönüştürür.

Aaron von Lüpke, "Artırılmış gerçekliğin en büyük avantajı, tüm ürün segmentlerinde ön üretim aşamasını basitleştirebilmesi ve böylece her seviyede kapasiteyi koruyabilmesidir" diye vurguluyor.

Tasarım yinelemeleri ve prototipler, sanal teknolojiler kullanılarak uzayda konumlandırılabilir ve bunları gerçekten önce oluşturmaya gerek yoktur. "Bu yaklaşım yalnızca değerli malzemeleri değil, aynı zamanda zamandan ve nihayetinde paradan da tasarruf sağlıyor. Ayrıca, prototiplerin daha sonra kullanılacakları yerde doğrudan yapılandırılmasına olanak tanıyor ve bu da ürün geliştirmede verimliliği artırıyor.”

Aaron von Lüpke

YONA'dan Aaron von Lüpke (Kaynak: YONA Group GmbH)

 

Ortak çalışma için bir araç

Ek olarak, artırılmış gerçeklik, işbirlikçi çalışma için yeni olanaklar sunuyor. Farklı lokasyonlardan çalışan proje katılımcıları, mekandaki tasarımı görebilir ve gerçek zamanlı olarak üzerinde değişiklik yapabilir. Diğer bir avantaj ise avatarlar, oklar ve metinler gibi animasyonlu 3B nesnelerin montaj ve işletim yardımcıları olarak kullanılabilmesidir. Sezgisel görselleştirmeler ve açıklayıcı öğeler sağlayarak ürünlerin kullanımını kolaylaştırırlar.

Doğrudan bir deneyim

YONA uygulaması gibi uygulamalar, mobilyaları farklı ortamlarda ve farklı bakış açılarından sunmak için yeni olanaklar sağlar. Artırılmış gerçeklik, her bir ürünü fiziksel olarak odaya yerleştirme zahmetinden kurtarır. Aslen oyun sahnesinden bilinen teknoloji, giderek daha karmaşık hale geliyor. Ancak bir çevrimiçi oyunun, oyuncuları tamamen yaratılmış bir gerçekliğe kaptırdığı durumlarda, artırılmış gerçeklik, izleyicinin mevcut ortamını dijital unsurlarla zenginleştirerek doğrudan deneyimi daha da gerçekçi hale getirir.

Aaron von Lüpke, YONA uygulamasını ve sunduğu olanakları 12 Mayıs 2023'te Interzum'un yakında düzenlenecek olan Trend Sahnesi'nde sunacak. Onun konuşması ve programdaki diğer sunumlar hakkında daha fazla bilgiyi fuarın Etkinlik Arama bölümünde bulabilirsiniz.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak