Arkopa Ahşap Panel, kapasitesini ve ürün gamını artıracak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Arkopa Ahşap Panel, kapasitesini ve ürün gamını artıracak

30-09-2022
Arkopa Ahşap Panel, kapasitesini ve ürün gamını artıracak
Onur Kılıçer: Arkopa Ahşap Panel Yönetim Kurulu BaşkanıMobilya, dekorasyon ve inşaat endüstrisine yönelik üretim yapan Arkopa Ahşap Panel, devreye almaya hazırlandığı iki yeni hat ile hem kapasitesini hem ürün gamını hem de ihracatını artıracak.

Onur Kılıçer: Arkopa Ahşap Panel Yönetim Kurulu Başkanı

Mobilya, dekorasyon ve inşaat endüstrisine yönelik üretim yapan Arkopa Ahşap Panel, devreye almaya hazırlandığı iki yeni hat ile hem kapasitesini hem ürün gamını hem de ihracatını artıracak.  

Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Kayseri OSB’de faaliyet gösteren Arkopa, hızla değişen mobilya, dekorasyon ve inşaat endüstrisine 2003 yılından bu yana yan sanayi hizmeti veriyor. Arkopa Ahşap Panel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı R.Onur Kılıçer,”Modern makine parkurlarımız, kalite ve hizmette sürdürülebilir anlayışımız, sürekli gelişim ve kendini yenileme vizyonumuzla sektörümüzün önemli oyuncularından biriyiz. Uzman ekibimiz ile ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 standartlarına sahibiz. Şu anda 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Yakın zamanda devreye alacağımız yeni yatırımlarımızla hem ürün kapasitemizi hem ürün çeşitliliğimizi hem de ihracat pazarımızı geinişleteceğiz. Sektörlerimizin marka algısı güçleniyor. Bu sayede rakamları incelediğimizde ihracatta değer artışının miktar artışının üzerinde olduğunu görüyoruz. 2022 yıl sonunda daha önceki yıllara bakarak ihracatta yüzde 20 ila 25 civarında artış öngörüyoruz. İhracatımızın toplam ciromuzdaki payı yüzde 70’i geçti. Her geçen gün marka bilinirliğimizi bir üst seviyeye çıkaracağız” dedi.

 

 

(Foto altı yazı) : Kayseri Model Fabrika’nın Yalın Dönüşüm projesi kapsamında firma içinde operasyonel ve yönetsel dönüşümü sağlamaya yönelik adımlar attıklarını paylaşan R.Onur Kılıçer, Ar-Ge çalışmaları ile farklı mobilya tasarımlarına uygun çözüm oluşturan standart modelleri ve müşteriye özel tasarımlar geliştirdiklerini söyledi.

 

Softforming hattı ile özgün tasarımlar sunacak

Yakın zamanda devreye alacakları iki yeni hat ile ürün gamını genişleteceklerini ve 2022-2023 yıllarının Arkopa için ciro ve yatırım yılları olacağını belirten Kılıçer, “200’ün üzerinde tescilli ürünümüz, kalite laboratuvarımız ve gerçekleştirdiğimiz yüzlerce test sonucunda elde ettiğimiz deneyim ile sürdürülebilir kaliteli hizmet verme anlayışımızı geleceğe taşıyoruz. 2020 yılı sonunda devreye aldığımız melamin panel hattımızda dekor saclarının sayısına bu yıl 3 yeni dekor daha ekledik. Farklı yüzey dekorları ile mobilya endüstrisinde yer almaya çalıştığımız bu ürünleri geçtiğimiz yıl içerisinde en çok mesai harcadığımız ürün grubumuz oldu. Yeni model ve renklerle mobilya üreticilerinin hem görselde hem de pratikte en büyük yardımcıları olmaya devam ettik. Bunun yanında hazır kapak üretimimize de hız verdik. Yeni yatırırımız olan paketleme robotları ile tam otomatik panel paketleme hizmeti de vermeye başladık. Üretim hatları ile birlikte eş zamanlı çalışan paketleme robotları, ürünleri barkod, karekod, sensör veya kamera yardımıyla algılayarak hızlı ve doğru bir şekilde paketleme yapabiliyor. 2022-2023 yılları bizim için yatırım yılı olmaya devam edecek ve bu yatırımlar sayesinde istihdamı da önemli ölçüde artıracağız” ifadelerini kullandı.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak