All4Wood Balkanlar - Uluslararası Orman Ürünleri, fuarı 8-11 Mart 2023 arasında Sırbistan Belgratta gerçekleşiyor.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

All4Wood Balkanlar - Uluslararası Orman Ürünleri, fuarı 8-11 Mart 2023 arasında Sırbistan Belgratta gerçekleşiyor.

08-11-2022
All4Wood Balkanlar - Uluslararası Orman Ürünleri, fuarı 8-11 Mart 2023 arasında Sırbistan Belgratta gerçekleşiyor.
All4Wood Balkanlar, Uluslararası Orman Ürünleri, MDF, Yonga Levha, Parke, Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları, Ağaç İşleme Makineleri ve Kesici Takım Fuarı nı düzenleyen Tüyap fuarcılık dış fuarlardan sorumlu sayın Fatih Özmert’le bu fuarın ayrıntılarını konuştuk.

 

Mobilya Dergisi:  Merhaba Fatih bey, Bu yıl başarıyla gerçekleştirdiğiniz Tüyap Woodtech & İntermob fuarından sonra  8-11 Mart 2023 tarihleri arasında Belgratta  benzer bir fuar düzenliyorsunuz. Siz de bu projenin başındasınız, Bize bu fuar hakkında biraz bilgi verirmisiniz?

Ağaç işleme makineleri, orman ürünleri ve mobilya yan sanayii sektörlerindeki 35 yılı aşkın köklü tecrübemizden aldığımız güç ve küresel pazarı yönlendirecek yeni bir ihtisas fuarı yaratma hedefiyle yola çıktığımız All4Wood Balkanlar - Uluslararası Orman Ürünleri, MDF, Yonga Levha, Parke, Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları, Ağaç İşleme Makineleri ve Kesici Takım Fuarı’nı; 8 - 11 Mart 2023 tarihleri arasında, Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Sırbistan - Belgrad’da, Windoshow Balkanlar - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı ile eş zamanlı düzenleyeceğiz. Fuarı, Tüyap Tüm Fuarcılık organizasyonunda, Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD) ve Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği (MAKSDER) desteği ile gerçekleştiriyoruz.

All4Wood Balkanlar, son yıllarda ihracat atağı yaparak ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayan ağaç işleme makineleri, orman ürünleri ve mobilya yan sanayi sektörlerinin dünya ile yarışabilecek ürün kalitesi ve rekabet gücünü sergileyeceği, bölge firmaları açısından da ihracat ve pazar paylarını artırabileceği bir ticaret platformu olacak. Balkanlara ek olarak sektörün önemli pazarlarından Doğu Avrupa ülkelerini de hedef pazarımıza dahil ederek, gerek Türk gerekse bölge firmalarından oluşan katılımcılarımıza geniş bir hinterlandda ticari bağlantılar kurma fırsatı sunuyoruz. Ağaç İşleme Makineleri - Ahşap ve Orman Ürünleri - Mobilya Aksesuarları ve Yan Sanayi olarak 3 ana ürün grubunda ihtisaslaşan fuarımız, eş zamanlı olarak düzenlediğimiz Windoshow Balkanlar ile birlikte toplam 20.000 m² kapalı alanda ahşap özelinde tüm alt sektörleri tek çatı altında bir araya getirecek. 4 yurtdışı ofisimiz ve 80’i aşkın acenta ağımız ile yürüttüğümüz pazarlama faaliyetleri ve bölge ülkeleriyle Bakanlık, Müsteşarlık, Ticaret ve Sanayi Odaları, meslek örgütleri, eğitim kurumları ve diğer sektörel STK’lar düzeyinde uzun süreye dayanan iş birliğimiz neticesinde alım gücü yüksek, sektörün bölgesel ve küresel düzeyde karar vericileri niteliğindeki ziyaretçi kitlesi ile katılımcılarımızı buluşturarak bölgenin en önemli ticari etkinliği olmayı hedefliyoruz.

Ülkemiz ve bölge firmaları tarafından büyük ilgi gören All4Wood Balkanlar’da kısa bir süre içerisinde %90 oranında doluluğa ulaştık. Bu da başlangıçta ne kadar doğru bir karar aldığımızı, orta ve uzun vadede fuarın ve sektörün büyüme potansiyelini göstermesi açısından geleceğe dair bizlere umut veriyor. Bu süreçte bizleri destekleyen iş ortaklarımız Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD) ve Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği’ne (MAKSDER) teşekkürlerimi sunuyorum.

Mobilya Dergisi:  Tüyapın stratejik planlarında bundan sonra başka nerelerde yurtdışı fuarlar düşünüyorsunuz?

43 yıllık köklü tecrübesi ile Tüyap, Türkiye’nin lider fuarcılık firması konumunda. Bugüne kadar birçok farklı sektörde gerçekleştirdiği 1.827 yurtiçi fuarın yanı sıra; 39 ülkede düzenlediği 200 yurtdışı fuar ile toplamda 127 ülkeden 337.913 katılımcı firmayı, 213 ülkeden 67.133.226 ziyaretçiyle buluşturarak sadece ülkemizin değil aynı zamanda dünyanın en önemli fuarcılık şirketleri arasında yer alıyor. Ayrıca küresel işbirlikleri, yurtdışı ofis ve acenta ağından oluşan güçlü altyapısı ile Tüyap, Avrasya olarak tabir ettiğimiz coğrafyada da pazar payı olarak lider konumunu sürdürüyor.

Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları daha yüksek hedeflerimize ulaşmakta sadece bir basamak olarak gördük. Tüyap olarak gerek öncü konumumuz sürdürmek, gerekse bilgi birikimimizi, kurumsal itibarımızı, networkümüzü ve kıymetli insan kaynağımızı kullanarak ülkemize ve hizmet ettiğimiz sektörlere katma değer sağlayacak yurtdışı fuar organizasyonu gerçekleştirmek her zaman kurum stratejimizin en önemli parçası oldu.

Bu strateji ve kapsam doğrultusunda 20 Ekim 2022 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Sn. Mehmet Muş ve Polonya Ekonomi ve Teknolojik Kalkınma Bakanı Sn. Waldemar Buda'nın katılımıyla gerçekleşen Polonya-Türkiye Yuvarlak Masa Görüşmeleri’nde, Polonya’nın en büyük fuar şirketlerinden Ptak Warsaw Expo (PWE) ile bir işbirliği protokolüne imza attık. Bu protokol ile PWE işbirliğinde Polonya’da yakın gelecekte bazı kilit sektörlerde fuarlar organize etmeyi hedefliyoruz. Bu işbirliğinin iki ülkenin ticari ilişkilerine önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz.

Mobilya Dergisi: Neden Belgrad seçildi, ve bu fuara Türkiyeden mobilya sektörünün hangi segmentleri yer alacak, yan sanayi yanında makineciler de olacak mı?

Balkanlar, 22.4 milyon hektarlık ormanlık alanı, 50 milyar euroya yaklaşan orman ürünleri ihracatı, 30 milyar euro civarındaki mobilya ihracatı ile orman ürünleri ve ağaç işleme makineleri sektörü açısından ciddi bir pazar ve tedarik merkezi konumunda. Bununla birlikte sektörün gücünü ve potansiyelini yansıtacak güçlü bir ihtisas fuarının bölgede olmayışını bir fırsat olarak değerlendirerek, bu coğrafyayı hedefleyen ve tüm sektörü tek çatı altına toplayacak bir fuar organize etmeyi amaçladık.

All4Wood Balkanlar için;

?      Pan-Avrupa ulaştırma koridorlarının kesişim noktasında yer alması; Avrupa su yolu, karayolu ve demiryolu ağlarına kolay erişimi,

?      AB ülkeleri, Balkan ülkeleri, Türkiye, Rusya, ABD ve Japonya ile imzaladığı serbest ticaret anlaşmaları ile toplam 1,3 milyarlık nüfusla gümrüksüz ticaret yapabilmesi,

?      Orman ürünleri ve mobilya endüstrilerinin önde gelen Avrupa destinasyonlarına 24 saatlik ekspres teslimat mesafesi,

?      Modern fuar/kongre tesisleri ve altyapısı

gibi ekonomik, jeostratejik ve sektörel avantajlar sunması sebebiyle Sırbistan’ı seçtik.

Fuarda, mobilya yan sanayii ve aksesuarlarının yanı sıra;

?      Ağaç işleme makineleri olarak nitelendirdiğimiz ağaç kesme, kenar bantlama, CNC, ebatlama, püskürtme ve boyama, zımparalama makineleri, presler ve kurutma fırınları,

?      Ahşap ve orman ürünleri grubunda; tomruk, kereste, levha türleri, MDF, HDF, kontrplak, plywood, parke, kaplamalar, lamine, laminatlar, kenar bantları, dekor kağıtları, kapı (yüzey, panel, kasa, pervaz), duvar panelleri sergilenecek.

Mobilya Dergisi:  Fuar nerede yapılacak ve kaç m2 alanda gerçekleşiyor?

All4Wood Balkanlar, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da; ülkenin en büyük fuar alanı Belgrade Fair’da, eş zamanlı olarak düzenlediğimiz Windoshow Balkanlar - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı ile birlikte toplam 20.000 m² kapalı alan üzerinde gerçekleşecek.

Mobilya Dergisi:  Bu fuar için kosgeb veya benzeri devlet destekleri varmı, varsa ne kadardır, lojistik de dahil tüm hizmetleri veriyormusunuz?

Katılımcı firmalarımız için T.C. Ticaret Bakanlığı’nın m² başına verdiği fuar katılım desteği bulunuyor. Katılımcılarımıza ayrıca stand kurulumundan lojistiğe kadar ihtiyaçları olabilecek tüm hizmetleri paket halinde sunuyoruz.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak